odvrtanjem tog srafa, jel mogu da preterem pa da ako mi se sada stresa na leru zbog nedovoljno gasa ako mnogo odvrnem da se gusi zbog mnogo gasa??? I jel da odvrcem dok radi motor ili ne?
Normalno je da radi motor jer drugačije nećeš znati rezultat. Na obe strane motor će raditi loše, zato treba naći sredinu i tu ostaviti. Stvar je verovatno samo do podešavanja, samo si ti jako malo pomerio šraf.
rekao sam da smanji precnik da bi video dali je do viska vazduha u odnosu na gas...
A kakvo vam je to resenje da poveca dotok Gasa....znaci ima falsh vazduh i odma poveca dotok gasa i resio problem
Ako mu je nastelovano, kako to da mu se sam sraf za kolicinu Gasa zavrnuo ( Dosli mu Dorini gremlini u posetu ? =] ).
Da proveri dali vuce negde falsharicu,dali je nesto spalo(neko crevce i tako to).
Ako je sve OK da proba malo na ler srafu da nasteluje.ako nece da poveca na glavnom za smesu ako reaguje na to OK ali ako samo malo pomeri,naprimer max pola kruga.
ako ne reaguje na glavni sraf(i dalje mnogo trese),onda je falsh vazduh,ili mora malo da smanji usis(ima takvih auta,uverio sam se,mada vrlo retko)
Kad sam mu rekao za 3/4 to je kad proba a ne trajno ,znaci stavi ruku na usis vazduha tako da ostane 1/3 ili 1/4 slobodna da vidi dali ima drasticne promene.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Ponovo sam bio na stelovanju, sada je sve ok, nista ne trese, radi mirno... Barem te sitnice mogu sam da obavim, ne moram da idem za bg a krupnijih stvari nadam se nece ni biti... Nego to podesavanje smese na leru, ima li kakve veze sa potrosnjom, da li ce biti veca? Mislim da ne bi trebalo da se poveca ali cisto da pitam...
A ovih drugih problema nema nekoliko dana, kako sam ih pomenuo sada je sve ok... Gremlini izgleda...
E bas cool! Pozdrav! E sad imam jos pitanja, treba da menjam izduv, uzeo bih kompletno srednji i zadnji lonac u kompletu, necu nista ultra mega giga nabudzeno vec samo zamenu za ovo fabricko... Koji su proizvodjaci ok, kakve su cene, ima li to ko u Srbiji da radi i kakvi su sa kvalitetom?
Pitanje za Ivant, kada bih zamenio izduv, jel ce biti onda potrebno da dodjem na ponovno stelovanje ili ne? Isto tako kada npr. budem menjao ulje i filter vazduha, hoce li se sta poremetiti u sistemu pa da moram da dodjem na stelovanje? Tipa stari filter vazduha bio prljav a kad stavim novi hoce li onda vuci vise gasa kao sto mi se desava na karburatorskom sistemu? Sve u svemu, jel ima ikad potrebe da dodjem na stelovanje ili je ovo dovoljno pri ugradnji?
A sta mislite o firmi kiler auto? Nalazi se negde u zemunu? Samo sam cuo da se bave tom tematikom ali ne znam nista o njima... Cuo sam i za Vlajkovic izduve, sta mislite o njema? Video sam u jednoj radnji za Fiata Imasaf komplet sredjni i zadnji za 16.000din, sta mislite o tome?
Sto se tice kiler auto ja sam kod njih radio par puta auspuh i dosta sam zadovoljan.Radili su mi na opelu ceo auspuh i dok je auto bio kod men sve je bilo ok,doduse samo 1.5god.Dok recimo komplet aspuh koji sam ugradio u stojadina krajem 2000, ako se nevaram,je bas dobrog kvalteta.Sve je i dalje ok,samo je menjan zadnji lonac posle 3.5 godine sto je za zastavu fantasticno.
Opet problem u vezi gasa i opet pitanje za Ivana i Doru.
Naime, malopre sam se vratio iz grada, napolju je bilo -17, boca sa gasom je bila do pola puna ili do pola prazna (kako ko voli), motor je bio zagrejan i desava se sledece... Odmah da kazem da problema sa detonacijama nemam vec odkako sam promenio kablove za svecice ali mi se desava cudna stvar. Kada u drugoj brzini ili trecoj, mada je u drugoj to najizrazenije, na maloj brzini, reda oko 20km/h dam gas do patosa auto lepo povuce i pocne da puni do 3000obrataja i onda u jednom trenutnu na 3500-4000obrtaja stane sa punjenjem a opet nastavi pa opet stane, kao da ima prekide, odnosno takav je efekat kao kad dajete i otpustate gas, ne mogu nikako da prebacim 5000obrtaja i pri ovome nema detonacija... To je isto izrazeno u trecoj brzini, pretpostavljam da je tako u cetvrtoj ali nisam imao prostora da probam a bio je i sneg i led na putu...
Probao sam i na benzinu istu situaciju i nema problema!!!
Jos jedna stvar, kada ponovim situaciju ali sa tom razlikom da umesto patosenja papucice gasa, polako dodajem gas kako ubrzava onda se ova situacija ne desava i lepo izadje na 6000obrtaja... Znaci stiskam papucicu onoliko koliko treba da bi non-stop ubrzavao a ne patosiram je u startu!!!
Iz nekog razloga nemaš dovoljno gasa ili ti paljenje nije dobro.
Pola boce na -17 i ako je mešavina malo sumnjivija može izazvati nedovoljno isparavanje i gubitak pritiska u boci koji je potreban pri velikim opterećenjima. Verovatno zato ide normalno kad ne patosiraš pedalu.
Comment