Znali su. Direktno ubrizgavanje goriva. Gorivo nema dodira sa tim elementima u****.
MOTOR LER GASA
Collapse
X
-
niste me razumeli,mrzelo me da budem opsiran....
Hocu da kazam da je generalno Kilavo naprvljeno i osmisljeno,ako tu prolazi vazduh i li uljne pare(nema veze sta)...konstrutkor je to znao...sta je ocekivao da to bude tu zauvek chisto ???,da bi mogao da radi auto?
ako taj leptir(nisam video uzhivo kako to izleda) glavi...onda glavi po rubovima( obodu) to jest kanal se suzio od naslaga...sve sto je na njemu nebi trebalo da smeta...pa nije valjda step motor projektovan da ako je leptir tezi za 5 grama zbog prljavshtine da nemozhe da ga pokrece i kontrolishe....mislim da ce tim chishenjem sa mo da jedno vreme odlozhi promenu nekog dela tu u usisu.
kad sma rekao na "benzin"..mislio sam figurativno...to jest da ce to da radi u uslovima nechistoca ispod poklopca motora a ne u obdanishtu.
PS: znali su proizvodjaci za to...ali nece da napishu u odrzavanju da svakih 50 000 km ili vishe ,taj deo mora da se skine i ocisti od eventualnih necistoca..//,,ispalo bida je njihov auto losiji od drugih.
pazi bogati sve neki automobili maltene bez odrzhavanja...a non stop zezaju nesto
po principu nepipash nista 200 000 km,ali ako idesh Autobusom a on stoji na parkinguLakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Da su to napravili kako treba, i još mnoge stvari na autu, kako bi ti išao u servis, a oni ti drali kožu s leđa za gluposti? Čuo sam da se to čisti nekim "Carburator cleanerom" ma šta to bilo, a ja mislim da je najbolje sa izopropil alkoholom u spreju. Posle to podmazati sa WD-om i gotovo.Do not underestimate the power of the Dark Side
Comment
-
-
Izopropil to nece rastvoriti NIKADA. To je masno a ne katran od duvanada ne zalazimo u to sta je od rastvaraca u mesavini carb. cleanera. Jedna sprej boca je dovoljna za sve i jevtina u poredjenju sa uradjenim poslom sto se sve radi dosta retko. Nema mnogo potrebe za improvizacijama.
I dalje ima onih koji kazu da su filteri uljnih para glupost?
Comment
-
-
Mozes da pustis te uljane pare da idu u atmosferu, to "majstori" kod nas cesto rade, ali pored uljanih para tu se nalaze i gasovi sagorevanja benzina tj. plina...
Ako ih pustis u atmosferu, ekologija je na udaru najvise....:Cuore Sportivo:.
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`
Comment
-
-
Da, a ovako je na udaru moj motor... Ima li kakve potrebe za bilo kakvim baktanjem oko ovoga ili ne, da ostavim kako jeste??? Uostalom da li je ovako kako je namesteno fabricki stetno po motor a to je sve u cilju ekologije, boli njih uvo za nase motore, bitno je da ispune specifikaciju...Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Da se blokira ne sme.
Poenta je da se uljna i druga isparenja vracaju u usis na saogorevanje zbog ekologije. Crevo ide ispred leptira da ne bi poremetio rad na leru.
Pomoc je oil-catch kao i dobre karike i kvalitetno ulje koje teze stvara uljanu maglu prilikom razbijanja u karteru. Dobri motori zaista nemaju problema. Kada im se skine crevo od ibera potpuno je suvo.
I ne brini seNije na udaru tvoj motor. Najbolje da ih bole. Svi motori tako voze a tvoj se motor samo bolje podmazuje
...ostavi kako jeste
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
pa nije valjda step motor projektovan da ako je leptir tezi za 5 grama zbog prljavshtine da nemozhe da ga pokrece i kontrolishe
i nista ne pokrece, moze da bude udaljen od leptira i pola metra na sasvim drugom fizicki delu motora.
i da, napravljen je da traje predvijdenih 150+-k km, i da se ne cisti, popravlja nego menja kao sklop.
kao i manje vise sve na autu.
razloga je vise, tehnologija izrade i konstrukcije nije najbitnije ogranicenje zasto se ne koristi na drugaciji nacin.
auti se prave za bogate (citati bogatiji deo sveta) i podrazumeva se da treba da ti bogatiji povremeno otvore novcanik...da se okrece zamajac ekonomije.
e sad, sto smo mi nestomalo sposobniji / pozicionirani da nam je ciscenje nuznije nego kupovina novog (iz fabrike) auta svako malo je nesto sto ne vole niti servisi niti proizvodjaci.
sta se tu moze, vecita igra macke i misa i sukobljenih interesa.
ako je radni vek aviona ili broda 40-50 godina svakodnevne zestoke upotrebe u najsurovijim mogucim uslovima bez kvarova moguc, siguran sam da i auto moze da se napravi tako da se ne kvarivolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
ne mnogo skuplje, Tojota je pokazala da je moguce pribliziti se ako se zeli.
ko bi kupio kvalitetno izradjen auto...ne bih da nagadjam ali koliko mogu da primetim dobar deo kupaca radije kupuje Tojotu, Hondu i slicne marke gde se teziste stavlja na kvalitet izrade u odnosu na GM, Ford i slicno gde se teziste stavlja na neke druge elemente.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment