Depollution system faulty

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Lav1
    Tek je upao...
    • 10.01.2019
    • 1
    • crna gora
    • Peugeot 207

Depollution system faulty

Radi se o Peugeot 207 1.6 66kw. Samo sto je auto upaljen posle nekih 10-20 sekundi se ugasio, upalila se lampica motora i izasla ova poruka "depollution system faulty". Auto se nije mogao upaliti, tek posle drukanja pupmice goriva se pali. Prikopcan na dijagnostiku javlja da je EGR zacepljen i eror kod P0087 (Fuel pressure; below limit value. Intermittent). Takodje javlja ovakve parametre za dizne: 1.54, 0.45, 6.01, -0.16.
    Nakon zamjene EGR-a na dijagnostiku nema vise gresaka (sem dizna), ali auto se malo teze pali, vergla malo duze i na kraju upali. Nakon 2 dana pali se opet ista lampica sa istom porukom "depollution system faulty". Na dijagnostiku se opet pojavila ova greska P0087... Posle nekog vremena se ugasila, ali auto i dalje teze pali. Bio kod majstora, provjeravao mi dizne kaze sve je u redu, stavio mi neki mod za zimu, ali auto i dalje teze pali sto mi ukazuje na to da problem i dalje nije rjesen.
    Ako neko ima ideju sta bi ovdje mogao biti problem, ocigledno da nesto nije uredu sa pritiskom goriva.. Filter goriva sam skoro mijenjao, prije nekih 4-5 hiljada.. Da li moze on biti problem..
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Ispravnost common rail dizni se teško utvrdi bez skidanja i probe istih na test stolu.
    Kakvo si gorivo sipao, i da li si u međuvremenu dolivao na nekoj drugoj pumpi ?
    Da li ti se možda stvara vakum u rezervoaru ?
    Auto normalno vuče, ne dimi ?
    Ima li sistem na filteru goriva za detekciju i ispuštanje vode ?
    Dobrodošao, ovo je ustvari googleov servis za odgovore na pitanja o kvarovima na automobilima, mi nijesmo ljudi, !
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• kalimero1
      CBC Senator XXL
      • 01.11.2010
      • 318
      • zagreb
      • c5

izvadi kučište zračnog filtera ispod njega su ti crijeva za gorivo,vjerovatno su
      malo poglodana i tu vuče malo zraka to je čest kvar na tim motorima.šta se tiče
      ubrizgavanja ovo je puno previsoka korekcija,na tom cilindru ti može biti slabija
      kompresija,da te sad ne plašim sa ostalim uzrocima.

Comment

Working...
      X