BMW 520 E39 povecana potrosnja goriva.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Jesi li resio problem, kolika je sad potrosnja?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• urosk
      CBC Član
      • 10.01.2006
      • 36
      • Novi Beograd

Originally posted by Vladan
      a u kom to periodu ti je potrosnja bila 11.2l ?
      Od kada sam uvezao auto, pre 3-4 god. potrosnja je leti oko 11 a zimi oko 12.
      Medjutim sada je prilicno povecana.

Comment

• urosk
        CBC Član
        • 10.01.2006
        • 36
        • Novi Beograd

Originally posted by Srdjan
        Jesi li resio problem, kolika je sad potrosnja?
        Nisam jos...ne znam ni kome da se obratim. U servisu ga stave na racunar i kazu sve je ok i na tome se zavrsi.

"Overspeed" je dao predlog da je u pitanju lambda sonda, sto je najrealnija opcija ali su mi kasnije rekli da postoje ukupno 4 lambde na E39....

Comment

• haubica
          CBC Član
          • 23.10.2005
          • 52
          • novi sad, t cafić

drugaru je posle menjanja lambda sonde pala potrosnja sa 15 na 12,325i e36 motor
          mala bara,puno krokodila

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

"Overspeed" je dao predlog da je u pitanju lambda sonda, sto je najrealnija opcija ali su mi kasnije rekli da postoje ukupno 4 lambde na E39....
            Koliko ja znam postoje 2, jedna ispred i jedna iza katalizatora (sem ako ne postoje dva para istih, za odvojene izduvne grane?). U svakom sluchaju je prva "signalna" a druga, na izlalu iz cata "korektivna". U principu su iste, samo je kontrola izduvnih gasova efikasnija (Euro 3 motor).

Nisam jos...ne znam ni kome da se obratim.
            Pokushaj da saznash (na forumu?) gde mozhesh da odesh da ti izmere samo izlazne signale sa sondi. U ovakvom sluchaju mozhe lako da se desi da OBD II pogreshno dijagnostikuje situaciju.
            http://www.bmw.tv

Comment

• urosk
              CBC Član
              • 10.01.2006
              • 36
              • Novi Beograd

Originally posted by overspeed
              Koliko ja znam postoje 2, jedna ispred i jedna iza katalizatora (sem ako ne postoje dva para istih, za odvojene izduvne grane?). U svakom sluchaju je prva "signalna" a druga, na izlalu iz cata "korektivna". U principu su iste, samo je kontrola izduvnih gasova efikasnija (Euro 3 motor).
              Ne znam za broj sondi, tako su mi rekli u Aloneu kada sam skoro kod njih kupovao nesto, tako da ne mora da je istina, trebalo bi da svratim to Katalinica da promenim plocice i jedan od ABS senzora, pa cu da vidim sta moze da se uradi, uzgred, njihova oprema mi nije otkrila nikakav problem na sondama.

Comment

• urosk
                CBC Član
                • 10.01.2006
                • 36
                • Novi Beograd

senzor

odlican clanak o lambda sondi,

Comment

Working...
                X