auto je skoda felicija dizel 2001 godiste oznaka motora AEF. problem koji se javio je da su izgoreli grejaci. posle zamena opet su izgoreli vrlo brzo. stanje sledece posle davanja kontakta grejaci se ukljuce i ukljuceni su oko 15 sekundi (probano probnom lampicom) ako tada krene verglanje grejaci se opet ukljuce i ostanu ukljuceni posle paljenja motora jos oko 10 do 15 sekundi. posto ima elektroniku na bos pumpi sa vag kom dijagnostikom nije prijavio nikakvu gresku osim sto mi je sumnjiva temperatura koja je na plus 5 napolju pokazivala na vag komu -16 stepeni mada je posle paljenja vrlo brzo porasla na 55 stepeni. pretpostavljam da je problem u senzoru temperature ili u kompjuteru bos pumpe koji ima oznaku 187 i nalazi se u motornom prostoru pored glavnog osiguraca od 50 ampera. Stavljanjem (za probu) tog kompjutera sa oznakom 157 (sa starije skode isti motor) grejaci posle paljenja motora ostaju malo krace ukljuceni. da li ova dva kompjutera mogu da se zamene ili ima nekih razlika izmedju njih i da li grejaci moraju da ostanu ukljuceni i posle paljenja motora. ako neko moze da mi pomogne bio bi zahvalan. jos jedna stvar koja me zbunjuje i kada je motor vruc uvek pali grejace (mada krace nego kad je hladan) i uvek odredjeni period vremena oko 3 do 4 minute drzi broj obrtaja na 1060 pa onda obori na 940 nevezano za zagrejanost motora. unapred hvala na pomoci posto inace ne radim skode.
pozdrav milan
pozdrav milan
Comment