I kod Opel di dti motora rade grejaci po paljenju i to rade u zavisnosti od temperature motora,sada znam zasto mi se pali check lampica ali o tome u drugoj temi
felicija dizel problem sa grejacima
Collapse
X
-
Originally posted by dieselman@Black Knight
Hajde malo pojasni problem kod tebe.Cini mi se da sam negde citao,ali ne mogu da pronadjem.U principu trebaju grejaci da odrade jos oko 15 sec nakon paljenja da bi se stabilisao rad motora a i ECU treba da zadrzi brzi ler do neke temperature motora.Mora bas sve biti OK da bi lepo radio u svim rezimima.
pa kad upalim, auto se zatrese, opadnu mu obrtaji i nastavi da radi apsolutno normalno...ne znam sta konkretnije da opisem, nema nista konkretnije...
jedino sad imam problem, ponovo mi se desava pad snage, kao kada mi je spalo vakum crevce sa "komutatora vrtloznih ventila"
samo sto sam do pre sat vremena se ******o i gledao gde je problem i ne mogu da pronadjem nista...
na diagnosticni nema nista...Injection is good,but I'd rather be blown!
Comment
-
-
Originally posted by bmiillannema klasican rele za grejace nego mali kompjuter koji je spakovan u kuciste releja koji se nalazi u motornom prostoru. taj mali kompjuter mu upravlja grejacima i bosh pumpom. auto nema klasican ECU nego samo taj koji kontrolise bosh pumpu i grejace na osnovu senzora temperature.
tacno tako, zato i sumljam na njega sto se tice paljenja, samo sto nikako da provalim sta je uzrok gubitka snageInjection is good,but I'd rather be blown!
Comment
-
-
Da..crknuti EGR odmah se vidi..a i lako ga je probati...demontiraš ga i vidiš odmah...Samo dva zavrtnja ima odozgo i skineš.
Ako je i umro,nema problema,kod tebe je metalni,njih ima po otpadima,plastičnih nema...a meni zapinje jedan "plastičnjak"...
Comment
-
-
Originally posted by bmiillannema klasican rele za grejace nego mali kompjuter koji je spakovan u kuciste releja koji se nalazi u motornom prostoru. taj mali kompjuter mu upravlja grejacima i bosh pumpom. auto nema klasican ECU nego samo taj koji kontrolise bosh pumpu i grejace na osnovu senzora temperature.mala bara,puno krokodila
Comment
-
Comment