Motor mu stoji naprimer kao i na Yugu 55 , " poprečno "
to je onaj motor koji ima zajednicko ulje u motoru i menjacu...kad promenis u motoru promenio si i u menjacu.
auto je bio 1987 godiste...do te godine se i ugradjivao taj "zastareli" motor
to je onaj motor koji ima zajednicko ulje u motoru i menjacu...kad promenis u motoru promenio si i u menjacu.
auto je bio 1987 godiste...do te godine se i ugradjivao taj "zastareli" motor
ako stoji istok -zapad kao na Jugu onda nikako ne moze da ima visko ventilator osim ako se sam hladnjak nalazi u blatobranu sto mi nikako nema ni logike ni smisla (da bi ikako funkcionisalo na letnjim temperaturama) posto se visko ventilator direktno pokrece u istoj osi sa radilicom motora (mora zbog klinastog kaisa).
ja koristim aute sa visko ventilatorima 10+ godina i nikako se ne bi slozio da je to zastareli sistem. cak naprotiv rekao bih da je perfektan a da je napusten maltene kod svih zbog cene, pouzdanosti (prakticno nepokvarljivo) i mozda neke minimalne bolje ekonomicnosti sa potrosnjom goriva.
ako mogu uvek bih odabrao visko ventilator umesto elektricnog. (sa elektricnim nisi nacisto da li ce da otkaze kada najvise treba usled pregrevanja motora, imao slucaj 2 puta da je crkao elektro motor-istopio se). ili prosto crkne osigurac, pregrevanje motora i ode glava

raduje me ako je VAG odlucio ponovo da vrati visko u igru, good old school

@cacanin
meni je na Volvou visko ventilator oko 5KS snage i zaista omogucava perfektno stabilan sistem hladjenja- temperatura antifriza je kameno stabilna bilo leti bilo zimi dobrim delom i zbog primene visko ventilatora cije kvacilo automatski regulise potreban nivo protoka vazduha.
i da, kada se ukopca visko kvacilo jako huci. toliko jako da ponekada zvuci kao vodopad, desi se da uplasi ljude u blizini

ali, kada stavis ruku duva kao orkan.
iz opisa kod tebe se ponasa sve 100% ispravno fabricki.
takav sistem tradicionalno koriste Mercedes,BMW, Volvo, Nisan (u premium klasi bilo je maltene obavezno), jako je cest na pravim terencima i poznat je po legendarnoj pouzdanosti i efikasnosti pokretanja velike zapremine vazduha jer obicno ima dosta sira i jace zakrivlljena peraja nego obicni elektro ventilator.
Comment