tako ti je to prijatelju kada voziš punoletan auto E sada pošto si rešio probleme nemoj da zaboraviš na redovan servis zamene filtera za vazduh,filtera za benzin i autogas. Takođe,seti se da ispustiš *plinsko ulje* iz isparivača...
Sve je to obavljeno u medjuvremenu, nekoliko puta...
Sa srecom, i sad kad najzad radi ga nagradi sa malo "ture", nek' i on zapamti kad se kotaris'o tog usranog osiguraca... A i ti da se nagradis za ove mjesece patnje...
Ja sam zbog istog osiguraca vozio 6 meseci na benzin,navodno je bio ispravan i tako se i ponasao,ali kada sam ga zamenio auto je poceo normalno da radi na plinu,tako da znam kako ti je bilo!
Majstore,jel mozete tu malo preko trotoara,da ne idemo okolo,dalje je???!!!
jest bruka... ali kao sto i sam naslov ove maratonske teme kaze, ovo je bila kombinacija problema: zbog stroke u rezervoaru, nije radio na benz kako treba, pa bi se ponekad i ugasio (kad ga bas zakrpi), a zbog osiguraca na plinskom sistemu se gasio na plin... - ponekad, uglavnom NE kad odes kod majstora . I tako si imao circulus viciosus - pa nadji mu ga sad sta mu je... Dok nisam sredio svakom svoj problem ponaosob...
Deo problema bi bio i sto kad popravljam ili cackam nesto drugo, slucajno bih verovatno uspostavljao kontakt na osiguracu, pa bi onda neko vreme auto radio ok, a ja bio u uverenju da je ta zadnja intervencija (npr. pranje ler motora, ili pranje benzinskih dizni) imala veze sa problemom... Mnjeh...
Ima, bre, da stisnem onaj novoinaugurisani crveni uzvicnik za ovakve blagoslove... Bando... ruljo...
P.S. Inace, potpuno si u pravu, prijatelju Erme (kad Hercul Poiro moz' da bude ERKIL POARO, sto ti ne bi bio Erme? ), i mene je bilo strah da je opet u pitanju nesto drugo, zato sam mudro cutao nekoliko dana i pomno pratio svaku, na srecu, nepostojecu promenu u radu motora...
Xex, pošto sam rešio probleme, sada sam odlučan u tome da opet nešto pokvarim...
Osećam da mi dosta dismr nesagoreli plin kada vozim laganicu. A i na zadnjem proputovanju (Niš-Už'ce-Niš, osam sati u kolima, **** mi otpade) utvrdio sam da mi auto troši kao da sam ja lično princ od Bruneja, koji ima šedrvan iz koga kulja nafta u svome dvorištu (oko 65 l plina, možda i neki litar više na 450 km!), rešio sam da pokušam nešto, sa zatezanjem plinske slavinice. Zasad sam je zavrnuo za jednu četvrtinu (prethodno sam obeležio gde je bila!), a da sam primetio tek marginalni pad snage i to u zadnjoj trećini hoda papučice za gas. Poenta je da kod mene treba štelovati optimum na 2300 o/min a ne na 3-3,5 000 jer se ja najcesce voziim u tim obrtajima. (Ovo verovatno takođe znači da auto neće hteti da ide kad ga budem patosirao, međutim, to ja retko činim, a za te prilike mogu ili da prebacim na benz, ili da pre nego što se upustim u take poduhvate lepo odvrnem slavinicu...)
Ono što me interesuje je ima li empirijskog načina da utvrdiš kad si preterao sa zavrtanjem slavinice, u smislu da to krene da termički opterećuje motor? U smislu presiromašne smeše, to pre svega imam u vidu... Dok ne nabavim drugi loveco...
To je u svakom slučaju posao za opremljeni servis gasnih uređaja.Odgovor znaš i sam.Nikakva ljudska čula ne mogu da zamene lambda senzor ili analizator izduvnih gasova.Na autogas delu foruma sigurno znaju gde je najbliži servis.
Onaj tvoj loveco nemoj da trazis izmedju trosarine i n.banje - nema niko, pitao sam. A nemoj ni koristis njihove usluge, posto ne znaju ni cemu to sluzi
Kako auto kada ide na plin zna da mu je sređen benzin - ne znam. Kao kada je držao ler od 2500 obrtaja na plin kada mi je bila skinuta benzinska pumpa? Čim je benz pumpa bila vraćena, ler je bio pao.
Tako i sada, kao da je provalio da radi dobro benz, pa se umilostivio i na plin...?
A ovo je najveca istina , a takodje i (bar meni) nepoznanica. Svadjao sam se sa majstorom pola sata jer me terao da kupim jos 10l benzina, da pusti da radi na benz posle ciscenja dizni, a trazio sam da mi resi ler . Ocistio dizne, potrosio mi sav benzin i gle cuda - i na benz i na plinu sve od tad super.
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Comment