Originally posted by podbagdalac
Kombinacija problem(cica)
Collapse
X
-
jest bruka... ali kao sto i sam naslov ove maratonske teme kaze, ovo je bila kombinacija problema: zbog stroke u rezervoaru, nije radio na benz kako treba, pa bi se ponekad i ugasio (kad ga bas zakrpi), a zbog osiguraca na plinskom sistemu se gasio na plin... - ponekad, uglavnom NE kad odes kod majstora
. I tako si imao circulus viciosus - pa nadji mu ga sad sta mu je...
Dok nisam sredio svakom svoj problem ponaosob...
Deo problema bi bio i sto kad popravljam ili cackam nesto drugo, slucajno bih verovatno uspostavljao kontakt na osiguracu, pa bi onda neko vreme auto radio ok, a ja bio u uverenju da je ta zadnja intervencija (npr. pranje ler motora, ili pranje benzinskih dizni) imala veze sa problemom... Mnjeh..."Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
-
-
Ima, bre, da stisnem onaj novoinaugurisani crveni uzvicnik za ovakve blagoslove...
Bando... ruljo...
P.S. Inace, potpuno si u pravu, prijatelju Erme (kad Hercul Poiro moz' da bude ERKIL POARO, sto ti ne bi bio Erme?
), i mene je bilo strah da je opet u pitanju nesto drugo, zato sam mudro cutao nekoliko dana i pomno pratio svaku, na srecu, nepostojecu promenu u radu motora...
Pozdrav!"Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
-
Xex, pošto sam rešio probleme, sada sam odlučan u tome da opet nešto pokvarim...
Osećam da mi dosta dismr nesagoreli plin kada vozim laganicu. A i na zadnjem proputovanju (Niš-Už'ce-Niš, osam sati u kolima, **** mi otpade) utvrdio sam da mi auto troši kao da sam ja lično princ od Bruneja, koji ima šedrvan iz koga kulja nafta u svome dvorištu (oko 65 l plina, možda i neki litar više na 450 km!), rešio sam da pokušam nešto, sa zatezanjem plinske slavinice. Zasad sam je zavrnuo za jednu četvrtinu (prethodno sam obeležio gde je bila!), a da sam primetio tek marginalni pad snage i to u zadnjoj trećini hoda papučice za gas. Poenta je da kod mene treba štelovati optimum na 2300 o/min a ne na 3-3,5 000 jer se ja najcesce voziim u tim obrtajima. (Ovo verovatno takođe znači da auto neće hteti da ide kad ga budem patosirao, međutim, to ja retko činim, a za te prilike mogu ili da prebacim na benz, ili da pre nego što se upustim u take poduhvate lepo odvrnem slavinicu...)
Ono što me interesuje je ima li empirijskog načina da utvrdiš kad si preterao sa zavrtanjem slavinice, u smislu da to krene da termički opterećuje motor? U smislu presiromašne smeše, to pre svega imam u vidu... Dok ne nabavim drugi loveco...
Sugestije?"Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
-
Onaj tvoj loveco nemoj da trazis izmedju trosarine i n.banje - nema niko, pitao sam. A nemoj ni koristis njihove usluge, posto ne znaju ni cemu to sluzi
A ovo je najveca istina , a takodje i (bar meni) nepoznanica. Svadjao sam se sa majstorom pola sata jer me terao da kupim jos 10l benzina, da pusti da radi na benz posle ciscenja dizni, a trazio sam da mi resi ler . Ocistio dizne, potrosio mi sav benzin i gle cuda - i na benz i na plinu sve od tad super.Kako auto kada ide na plin zna da mu je sređen benzin - ne znam. Kao kada je držao ler od 2500 obrtaja na plin kada mi je bila skinuta benzinska pumpa? Čim je benz pumpa bila vraćena, ler je bio pao.
Tako i sada, kao da je provalio da radi dobro benz, pa se umilostivio i na plin...?Originally posted by Valent VudrigaKako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
Comment