Problem sa detonacijama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hypersonic
    CBC Veteran
    • 29.07.2006
    • 116
    • state of Medak, BGD

Problem sa detonacijama

Vec duze vreme imam problem da se pri opterecenju cuju detonacije. Pocelo je onda kada je uradjen remont u pancevackoj rafineriji. Prvo sam skinuo pecurku, jer sam mislio da je zbog povecane kolicine vazduha, pa je doslo do smanjenja detonacija, tj bile su tise, ali ih je i dalje bilo. Zatim su nastelovani ventili, medjutim ni to nije pomoglo, osim sto je promenilo vreme kada su se detonacije cule (zapocnu na odredjenom broju obrtaja, pa posle prestanu). Nakon toga su promenjene i svecice. Stare su bile u dobrom stanju, sagorevanje je bilo kako treba, osim zazora koji je bio preveliki Medjutim ni to nije resilo problem. Auto je stavljen na dijagnostiku, kad ono, nema nikakvih problema, sve radi kako treba, nijedan senzor nije riknuo, provereno je i stanje izduvnih gasova, smesa je odlicna. Ali detonacije se i dalje cuju??? Jedino sto jos nisam probao, a to cu da uradim za koji dan, jeste neki oktan booster. Ima li neko jos neku ideju sta bi moglo da bude?
    Stercus accidit
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Probaj da pomeriš paljenje malo unazad ili da smanjiš zazor na platinskim dugmadima...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Valent Vudriga
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 2778
      • USA

GODISTE, MARKA, TIPA, MOTOR, VRSTA GORIVA, MODIFIKACAIJE..................................... ...............................?????????

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Probaj da pomeriš paljenje malo unazad ili da smanjiš zazor na platinskim dugmadima...
        Ima li doticni model distributor ili platine uopce?

I see red lights flashing. Morat cu opet postaviti onaj post o najljepsim........................hm, kako se ono zvahu.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Sad si sve pokvario...

https.autogas.rs

Comment

• Valent Vudriga
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 2778
            • USA

Sad kad si procitao sve one knjizurine, moras poceti razmisljati
            "out of the box".

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Valent Vudriga
              GODISTE, MARKA, TIPA, MOTOR, VRSTA GORIVA, MODIFIKACAIJE..................................... ...............................?????????
              Originally posted by Hypersonic
              Twingo '99. godiste, presao 87k km (od toga u mom vlasnistvu poslednjih 25k km ili ti nesto vise od 2 godine).
              Modifikacije:
              Apex -30mm opruge
              Supersprintov lonac za Saxa VTS
              Dezent E 14 X 5,5 J felne
              Semperit Comfort-Life 165/65 gume
              ofarbana tabla i tapacirunzi na vratima u crno
              promenjeno osvetljenje table u crveno
              volan presvucen eko-kozom
              zatamnjeni zadnji stopovi
              zatamnjena zadnja stakla
              Osram SilverStar sijalice
              crvene pozicije
              crvene neonke kao dodatno kabinsko osvetljenje
              bad-look hauba
              promenjeni i modifikovani prednji i zadnji branik
              stavljana aluminijumska mrezica na usis na haubi
              Pioneer DEH 5730 sa Pioneerovim 16icama 1670 napred, nekim Boschman elipsama pozadi i Kenwood 2509 i MacAudio MX1000 pojacalom
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Valent Vudriga
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 2778
                • USA

Paaaa............na osnovu opisa modifikacija moramo se pitati u kom je stanju cincilator.
                Ako bi znali dali imamo diesel motor, ili benzinac, mozda bi imali vise sanse za pogadjanje. Ne samo sto dobrovoljci na forumu rade dijagnostiku preko neta, nego bi sad trebali i znati sto netko vozi.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Twingo je kao Yugo, ne postoji na naftu.

Motorce od 1.2
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ne znam stepen kompresije ali je možda jako osetljiv na loše gorivo ili je nešto zbrljano sa paljenjem pa mnogo rano pali pod opterećenjem...

https.autogas.rs

Comment

• Hypersonic
                      CBC Veteran
                      • 29.07.2006
                      • 116
                      • state of Medak, BGD

Ne mojte da se ljutite na sri-ja, on se razume u motore ko indijanac u kvantnu mehaniku Ja zaboravio da navedem detalje. Motor je 1.2 8V, injection, benzinski, od modifikacija na motoru nije radjeno nista. Kompresija je 1:9.65, predvidjen da radi sa gorivom od minimun 95 oktana. Zupcasti kais je promenjen pre skoro 2 godine. Jedan prijatelj je rekao da mozda postoji mogucnost da je prezupcio da za jedan zub, pa da zbog toga dolazi do detonacija? Imam prijatelja koji ima isti motor u Cliu, i nema nikakvih problema sa detonacijama.
                      Dok se motor ne zagreje, detonacije se ne cuju, mada ga obicno ne teram u visoke obrtaje dok se ne zagreje, ali i kad sam probao, nisu se cule. Obicno se cuju u drugoj i trecoj brzini, pri vecim obrtajima, ali ne uvek. Posto jos uvek nisam stavio obrtometar, ne znam na koliko tacno obrtaja pocinju da se cuju.
                      Stercus accidit

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Uzupčavanje se može proveriti pa bi to trebalo uraditi. Svećice mogu da se stave jedan broj hladnije pa bi možda i to trebalo uraditi.
                        Merenje izduvnih gasova na leru nije isto što i tada kad klikće, možda tada ima siromašnu smešu a to se opet može proveriti ručnim skenerom u toku vožnje ili merenjem gasova u toku vožnje. Kad je menjan filter za gorivo i da li je meren pritisak goriva...
                        Sama dijagnostika tipa priključi i nema nikakve greške je isto što bi i ja odavde rekao na nevidjeno jer nije upalio mil lampicu...

https.autogas.rs

Comment

• Valent Vudriga
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 2778
                          • USA

Dali se na motoru nalazi EGR sistem? Kakav je remont radjen u rafineriji?
                          Remont rafinerije ili auta?

Comment

• Hypersonic
                            CBC Veteran
                            • 29.07.2006
                            • 116
                            • state of Medak, BGD

Motor nema EGR ventil, mada ne znam koliko to ima veze sa kliktanjem Inace remont je radjen u rafineriji nafte, a ne na kolima Filter goriva je promenjen pre nekih 20000 km, mozda mu je vreme za novu promenu, posto svi znamo kako nam je divan benzin. Pritisak goriva nije meren. Ja sam bio u tripu da su bile stavljene toplije svecice, medjutim kad sam skinuo stare, video sam da su identicne bile na autu kao i nove, odnosno one koje su i predvidjene za taj motor. Davanje jos 20 evra za svecice koje su stepen hladnije, samo da bi probao da li je u tome problem mi nije bas prihvatljivo resenje. Videcu da proverim uzupcavanje, i ako nadjem negde prenosni uredjaj za merenje gasova. Jedino jos nismo probali da ga stavimo na dijagnostiku u voznji. Hvala na savetima
                            Stercus accidit

Comment

• Gumetina
                              Banovan
                              • 12.12.2004
                              • 1082
                              • Novi Sad

da vidis smesu u voznji najlakse je da prikacis neki indikator lambda signala (ima Dora jedan sveze nastelovan) [pod uslovom da je lambda ispravna]

Uzupcavanje 1 zub pogresno je kod nas izgleda svakodnevica. Sve je vise auta koji imaju taj problem, a uzrok je naravno "kvalifikovano" servisno osoblje (nekad i po 2 zuba)

Da li ti motor ima ili nema razvodnik paljenja ili DIS modul? Slikaj sklop, tj ono gde se zavrsavaju kablovi od svecica ako je razvodnik zavrtanjem istog bi se moglo nesto korigovati, a ako je DIS modul, onda je verovatno pogresno uzublujen motor.

Da li si proveravao vizuelno, brizgaljke? Da nisu malo svinjave?

Comment

Working...
                              X