Loveco-Pro i zuta lampica na autu.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • duki_pa
    CBC Početnik
    • 14.11.2006
    • 7
    • Paracin

Pozdrav svima.
    Ja sam Drago iz Paracina i vozim Astru F 97. god. 1,6 i motor je sa MonoPoint ubrizgavanjem goriva.

Pre mesec dana mi je ugradjen LPG i to LovEco-Pro kod lokalnog majstora. Auto lepo ide, nema nekih problema izuzev sto mi trosi oko 12L. gasa. Ali i ta potrosnja nije bas, bas toliko bitna... Bitno je sledece i pitam:

Da li bi po ugradnji emulatora lambda kontrole(ugradjen je LovEco-Pro, valjda je to ta "Lambda kontrola") moja MIL lampica trebala da mi javlja potencijalne greske i da se PALI.?!
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Ako je sve uredno, MIL će se uključiti čim računar "vidi" nedostatak...

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Poseti ovu TEMU , kao i ovaj
      LINK , reci o kom modelu auta se radi, pa onda mozes da ocekujes pun odgovor.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• duki_pa
        CBC Početnik
        • 14.11.2006
        • 7
        • Paracin

*
        Interesuje me najvise misljenje IVANAT i DORA, jer mislim da su oni naj, naj za ove LPG stvari.

Pozdrav drustvu.

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

@ duki_pa:

Popuni lokaciju u profilu. Iako si naveo odakle si a i naslucuje se iz nick-a, ipak isposhtuj "kucni red"
          http://www.bmw.tv

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Dr. Boca ti je dao odgovor.
            Probaj jednom da vidis da li reaguje MIL na greske ako motor radi na benzin pa onda to isto probaj na gas. Instalacija gasne opreme ne znaci automatski i modifikaciju.

Comment

• duki_pa
              CBC Početnik
              • 14.11.2006
              • 7
              • Paracin

.
              Ali, mene interesuje sta kaze teroija ugradnje LPG-a iz pera ljudi koji ugradjuju gas u automobile!
              .
              A cini mi se i da znam zasto se ne oglasavaju...

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Neznas.
                Nemaju vremena.
                Hajde reci nam sta to krijes od nas. Necemo ti nista.
                BTW. Ugradnja je praksa, nije teorija.
                Teoriju imas na Lovatovim semama za svaki tip auta. Nije to tajna. Trazi ako ti treba.
                Pitam se sto onda nisi isao kod njih da ugradis nego si pametovao. Ne brini nije niko ljut zbog toga. Dobices odgovore a ostaje ti da se sekiras ako nesto nije kako treba a koliko vidim jeste. Vozi i uzivaj.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ako te interesuje autogas onda tamo postaviš pitanje...
                  lampica i dalje ima svoju funkciju i na plinu sem ako nije releom ukinuta. Opet na benzinu će imati svoju funkciju jer tu ne bi trebalo ništa da se dira.
                  Da li je to tako i kako je, zna samo onaj ko ti je ugradio gas.
                  Šta si pitao uopšte, mislim konkretizuj pitanje....

Rezime onoga što sam razumeo kao pitanje. Lampica na plinu ne mora da se pali ako ej ukinuta releom ali na benzinu mora da reaguje ako nešto nije uredu...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Evo konkretno na tom modelu, kako se gasi MIL lampica. Nekada ima i alternativnih metoda, a za nacin na koji je lampica ugasena mozes da pitas majstora koji ti je ugradjivao gas.

Nevidim konkretno pitanje u temi. Da li ti uopste svetli lampica?

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Meni se ucinilo odmah da nam je Duki previse tajanstven.
                      Dukiiiiiiiiiii. Objasni tacno sta te buni.

Comment

• duki_pa
                        CBC Početnik
                        • 14.11.2006
                        • 7
                        • Paracin

Dora. Posto je problem vezan sa ECU-om pitanje sam postavio ovde- ucinilo mi se da je ovde mesto. OK. Greska moja.

Pre ugradnje LPG-a, a po startovanju motora, MIL se gasila trenutak dva posle gasenja uljne lampice. I ako tada otkacim neki senzor TP ili EGR, lampica zasvetli sto je i u redu.

Danas po ugradnji LPG-a, kada dam kontakt MIL zasvetli, a kada auto startujem, lampica se gasi istovremeno kad i lampica za ulje!?! I ako tada otkacim neki senzor TP ili EGR, lampica NE zasvetli, sto po meni nije u redu. Ovako se ponasa auto tj. MIL i kada je na benzinu i na gasu.

Pitanje je bilo:
                        Zasto mi danas po ugradnji LPG-a MIL ne svetli ni na benzinu ni na gasu kada simuliram kvar?

I, ako ju je majstor "ugasio" zar nije trebao da me upozori pre ugradnje LPG-a da necu imati MIL u funkciji ili je on to nesto pogresno spojio pa sada nemam MIL signalizaciju?

Iz Ivanove seme naslucujem odgovor (samo po Autodati nije C10 -TCM nego B10 -MIL), provericu kod ECU-a sta je radjeno!

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Napravi spisak sta ti je majstor ugradio od opreme (samo u motornom prostoru). Cini li ti se da tu nesto fali?
                          Majstor je trebao da zna da ti nesto znas o MIL funkcijama i da ti kaze da je iskljucio i ZASTO je iskljucio lampicu. Ko zna mozda bi platio i malo vise pa da ti svetli kao i pre. Mislis li da si mnogo izgubio sto lampica ne svetli? Bar se manje sekiras. Ako vozis na gas samo prati temperaturu i ulje i to ti je dosta.
                          BTW. Koliko si platio ugradnju i sta ti je ugradjeno tacno?

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

Auto je Astra monopoint, a iz postova se vidi da je Loveco pro u pitanju. Za taj motor je to maximum za ugradnju.
                            Sto se lampice tice, kod nekih motora se nakon ugradnje desava (bez obzira na tip ugradjene opreme), da benzinski ECU prepozna neku gresku i MIL non-stop svetli. Da bi ugasio lampicu, moras da odes na diagnostiku ili da skines klemu na par minuta (gde tako moze da se resetuje ECU), pa se to ponavlja bezbroj puta. Serviserima je onda jednostavnije, da na neki alternativni nacin "ubiju" MIL. Ako se stavi rele, kao na slici koju sam postovao, on na gasu iskljuci MIl, a na benzinu stalno svetli u nekim slucajevima.
                            Da skratim. Ako ti auto radi kako treba, vozi tako i uzivaj ili idi do servisa gde si ugradio i trazi da ti vrate stanje MILa na ono pre ugradnje, pa ako stalno bude svetleo, prelepi ga nekom trakom da "ne bode" oci.

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Ako sam dobro razumeo ja sam imao isti problem na Suzukiju ali sam ga resio otvaranjem slavine (1/4 kruga je trebalo) i MIL se vise nikada nije palila.
                              Zapravo sta se desavalo.
                              Na benzin nista nikada. Na gas isto nista dok ne vozis 130 konstantno jedno 10-15 minuta. Kazem u brzini a ne u rpm jer je zavisilo od vetra ili opterecenja. Upali se i svetli. Ako smanjis na 110 posle 10 minuta se ugasi. Ako dok gori prebacis na benzin gasi se posle par sekundi.
                              Ne kazem da treba muvati oko slavine ali ja jesam i nisam primetio ni razliku u snazi niti povecanu potrosnju. Ne kazem da je nije bilo jer verovatno i jeste ali je malo trebalo da se otvori slavina. Da je vise.....
                              Normalna je stvar da je pri vecoj turazi smesa siromasnija na gas i da to lambda sonda "vidi" i pali MIL. Nije to za sekiraciju ali ne valja sto je odsecena i kad je na benzin. Bilo kako bilo kod greske postoji svejedno radi se samo o goloj sijalici koja ne svetli. Gas radi bez svog tog sra-nja a kodovi greske nisu zanimljivi nikome dok se vozi na gas. Procitas tek ako nesto ne valja a dok je sve ok samo vozis. Eventualno procitas svakih 20k.

Comment

Working...
                              X