Senzor Nivoa Ulja U Motoru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max_power
    CBC Član
    • 20.12.2006
    • 99
    • vrnjacka banja
    • bmw

Senzor Nivoa Ulja U Motoru

Covek koji mi je prodao auto BMW 524td rekao mi je da mu fali taj senzor i da ga nema uopste, OBC mi stalno prijavljuje da fali taj senzor. E sada me zanima ukoliko neko zna gde ga mogu naci, i gde se kaci. mogu li to sam da izvedem jer mi je najblizi servis koji bi mogao da mi napravi to 250km daleko.
    Hvala u napred!
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

A kako ti to OBC prijavljuje da nemas senzor, koju gresku izbacuje?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• max_power
      CBC Član
      • 20.12.2006
      • 99
      • vrnjacka banja
      • bmw

"oil level sensor" i onaj krstic pored. Posto sam OBC preveo na engleski a na originalnom nemackom ne mogu da se setim ali mogu sutra da pogledam sta ispisuje.

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Koliko znam OBC ne moze da ti prijavi da ti senzor nedostaje, vec nedostatak ulja. Proveri nivo ulja u motoru.

Comment

• max_power
          CBC Član
          • 20.12.2006
          • 99
          • vrnjacka banja
          • bmw

Kamo srece da ne moze brate, moze jer znam kad mi se zaprljaju senzori za ABS isto ispise to. Drugacije mi pise kada mi fali tecnost u necemu, tada pise NPR "washer fluid low" ili "coolant level" kad je tecnost za brisace odnosno rashladna tecnost i tako dalje, a kad mu vrisne ili se zaprlja neki senzor on to
          ispisuje. To pise na instument tabli.

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa znas sta, ja trenutno imam 4 BMW-a, raznih klasa, starih od 32 do 2 godine, pored jos par komada koja vise nemam, i nijedan nije prijavljivao prljave senzore ABS-a, recimo...Sta ti tacno napise kada su ti prljavi ti senzori ABS-a, i da ti nedostaje senzor, na engleskom ili nemackom, tacno onako kako pise?

Comment

• max_power
              CBC Član
              • 20.12.2006
              • 99
              • vrnjacka banja
              • bmw

Za ABS mi se palila kontrolka i nesto je ispisivao, to mi se desilo pre dve godine kada sam ga uzeo, i veze nemam sta je pisalo tada znaci ne mogu da citiram. Ali mislim da su tada plocice lose bile i da sam menjanjem njih otklonio to.Ovo sa senzorom za ulje stalno prijavljuje OK mi je nivo ulja, u predhodnoj poruci sam citirao sta mi pise. Nije mi nikakav problem da slikam ujutru instrument tablu i da ti pustim sliku na mail ili gde ti je lakse. Takodje ga mogu vratiti i na nemacki i to slikati.

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Pa nije ti palio signalizaciju da su ti senzori zapraljani, vec da su ti plocice istrosene, BMW ima indikatore istrosenosti plocica, i to ti i javi.

OBD, kao sto rekoh, ne moze da zna da li je senzor tu ili ne, moze samo da prijavi nizak nivo ulja. E sad, druga je stvar ako je senzor neispravan pa non-stop javlja nizak nivo ulja...Koliko znam senzor ulja je ili u bloku ili u karteru ali u svakom slucaju ispod nivoa ulja, da ga nema curelo bi ti ulje. Dakle, tu je ali ne radi kako treba, ili pogresno meris nivo ulja...

Comment

• max_power
                  CBC Član
                  • 20.12.2006
                  • 99
                  • vrnjacka banja
                  • bmw

Sutra cu citirati sve sto mi ispise pa cu odmah postaviti. Sto se tice merenja ulja auto odrzavam ja zadnjih 10 godina , zadnje dve ovog BMW-a tako da mislim da za toliko imam iskustva

Svaki put kada menjam ulje u motoru dat je kontakt i kada sasvim ostane bez ulja on ne prijavi nista na to sam obracao paznju.
                  Za indikator "pojedenosti" plocica znam da ima poseban, nisam pomesao sa ABS-om jer mi i to trenutno ispise kad dam kontakt jer mi "genijalci" u servisu gde sam zadnji put bio nisu povezali one zicice na plocice ili gde vec trebaju nego su ostale da vise tako da i to ispisuje, ali to bar znam zbog cega.
                  Javicu se sutra sa detaljnijim informacijama, jer mi je stalo da sredim to.
                  Hvala

Comment

• max_power
                    CBC Član
                    • 20.12.2006
                    • 99
                    • vrnjacka banja
                    • bmw

evo i slika, nisu skroz vidljeve ali moze da se rastumaci, znaci na prvoj ispisuje "OIL LEVEL SENSOR+" a na drugoj pise (to je kada sam OBC vratio na maternji nemacki) "SENSOR OELSTAND+"

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Senzor negde u spoju, sta drugo...

Sledeci put koristi Imageshack za slike, petljancija oko ovog sharebogfile-a.

Comment

• SAAB PoWeR
                        CBC Senator XXL
                        • 26.04.2005
                        • 1394
                        • tu iza coska(Milwaukee USA)

dali je taj senzor ikada uopste bio na autu i koja je to godina ...
                        _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• M-power
                          Moderator
                          • 10.01.2005
                          • 10060
                          • Bg; Banovo Brdo
                          • CorsaC, astra H,

Cek to je ono lonce sto se srafi na karter...pregledaj signel zice
                          To date there has never been a faster car built for the public road and,
                          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• max_power
                            CBC Član
                            • 20.12.2006
                            • 99
                            • vrnjacka banja
                            • bmw

Auto je '92 god. E34 model. E problem jeste sto ja neznam gde to treba da ide i kako u opste izgleda. pogledacu karter.

Comment

• bmw735i
                              CBC Senator
                              • 07.05.2006
                              • 258
                              • Mostar
                              • BMW 320i, 740i, 750i

Ma pusti ti ove neznalice. Kolega tvoj auto je vjerovatno pretrpio razbijanje kartera pa su mu stavili karter sa auta bez obc.
                              Ja sam se nešto zezao sa konektorima i dobio sam istu poruku na mom obc-u. Malo mi je čudno da ti auto ima obc pošto je rezerviran za luksuznije E34-ke ali može se naručiti i u 518. Što se tiče godine proizvodnje 524td se radio do sredine 1991 a prodavao do kraja 1991. Tad je nastupio TDS sa elektronskom bosch pumpom.
                              BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
                              Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

Working...
                              X