Ugradaili su mi plin na Peugeot 1.0/33kw/1994 s Bosch TU9.M Cat.; iako u shemi proizvodjaca nije bilo resetiranja, bilo je problema kad je radio na benzin, pa mi je majstor nakon homologacije ugradio restartiranje (s releom)
i posle toga su prestali ti problemi..
?i posle svega nit je ECT niti VSS vec nesto trece
dakle ovako
nabavim jos jedan ECT misleci da je onaj stari tj.novi problem
da bi do njega lakse stigao skidam kompletno kuciste sa filterom tako da vidim diznu i leptir ispod nje
e sad posto imam ugradjen plin sa nekakvim sugavim mikserom pretpostavljam ?made in rucni rad? ciji je precnik jedva malo veci od precnika dizne
palim motor sa novim ECT-temperatura napolju oko 7-8 stepeni
prvih pola minuta rada o.k.-posle pocinje uobicajno gusenje-ispocetka jedva primetno,posle sve vise,motor se spusta i do 500o i skoro ce da stane
i dok se on tako muci bacim pogled na diznu-ona sprica
ali leptir ispod nje po svojim ivicama i oko jedne rupice koja je na sredini blizu osovine gde je strujanje vazduha najbrze je sav u LEDU!!
sad mi je sve jasno
kombinacija hladnog i vlaznog vazduha sa benzinom koji isparava i brzim strujanjem vazduha stvara naslage leda-vazduh sve teze prolazi-i eto meni prebogate smese
to mi ni na kraj pameti ne bi palo,a sve se to uvek desavalo po hladnom vremenu,mada sam imao takvih nezgoda svojevremeno i na jugicu po hladnom
ugasim auto,sacekam par minuta da se led sa leptira otopi,upalim i sve je o.k.
sad razmisljam dal je mozda tu kumovao i taj neodgovarajuci mikser sa malim precnikom?
od Dore sam nabavio mikser fi 44 i sad radim plocu uz pomoc koje cu diznu dici za nekih 6-8mm iznad miksera tako da dobijam nesmetano strujanje vazduha kroz mikser
i valjda je mukama dosao kraj
pozdrav svima
Comment