Moje mišljenje je da onog ko je izmislio limit obrtaja treba obesiti za jajaca na banderu i vezati neku ljuljašku za njega, nek se igraju deca...
Alfa Romeo 146
Collapse
X
-
-
Originally posted by BOOSTGasenje goriva je jedno od najglupljih resenja za ogranicavanje obrtaja.
Dolazeci na limit u trenutcima kad se lezi na limitu tada definitivno dolazi i do knocka.
Najbolje resenje je softcut , gde se redukuje snaga bacanjem paljenja na kasnije nekih stotinak obrtaja pre zamsljenog hardware limita.
Ili pak preskakanjem pulseva paljenja.
Deluje da ti koji su radili software da ih nije bash nesto puno bolelo za trokskove koji se mogu izazvati ako se mashina cepa na limite.
Ovo vec vidim kao namerno implementiranu stvar od proizvodjacha
Znam par ljudi koji bash vole efekat okidanja blokade na Alfama - valjda ce od sada malo razmishljati o istoj i eventualnim posledicama.
Pregledao sam celu temu par puta i ne vidim da je naveden rezhim vozhnje koji je prethodio havariji, a bitno je da je postavljeno pitanje; "Zashto?"
Comment
-
-
Comment
-
-
@Dora
gotovoradi ko sat
klipovi menjani na ta dva cilindra, novi leteci lezajevi, nove karike, filter ulja, ulje...
I uzubili bez blokera
samo da mi ga znati, kako je doslo do siromasne smese, mislim sem blokade, jako me nervira ta elekrtonika, nacicu neki aftermarket da metnem, i da ga se resim viseFun starts @ 3000 RPM
Alfa Romeo 146 1.8 Ts
Comment
-
-
e, da, glupi karter nema dihtung, i kaplje ulje na jednom mestu, aaaaaaaaaaa
sutra ako moram ponovo da skidam, poludecu traje po sat vremena skidanje, iz razne poze koje bi mogle u kama sutru da doajuFun starts @ 3000 RPM
Alfa Romeo 146 1.8 Ts
Comment
-
Comment