Pazi da i ta nisu losa, ne verujem da su ti creva u prodavnici mnogo skupa i da ces nesto extra ustedeti kupovinom na otpadu, a sigurniji si u to da su bolja, elasticnija i sl.
EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
Nije jos nazalost
Crijeva su sad OK. Ociscen je i IAC ventil ali dizne jos nisu ... nemogu da nadjem nikog u blizini ko to radi ultrazvukom.
Nakon novih crijeva i ciscenja ventila dosta manje trza, ali je sad i ler malo neravnomjeran. Novi momenat je (dosad to nisam probao) upalim auto i radi na leru pipnem samo gas on prvo obori obrtaje pa ih vrati
Kad dodajem gas sve je ok ali kad ga "udarim" samo kratko obori obrtaje.. Moram pronaci nekog ko cisti dizne ...
14:15 sad sa servisa dijagnostika kaze nema signala sa lamba sonde
i neki davac temp. rashladne tecnosti - neprihvatljiv signal ??? a pokazuje temp. i pali ventilator ovo me malo zbunilo
Lambda zamijenjena, danas cu ici u servis da ponovo nakacim dijagnostiku da vidimo sta sad kaze. Upravo sam procitao temu o IAC i TPS. Kad motor postigne radnu temperaturu obrtaji ostaju iznad 1000 rpm sto znaci kako sam shvatio da je i TPS prljav ? Danas ciscenje i TPS-a
Nasao sam konacno i ultrazvucnu kadicu cim nadjem zaptivac usisne grane cistim i brizgaljke.
Upravo sa dijagnostike, presao 100+Km sad nema greske na diagnostici.
Pitanje : Ako je IAC van funkcije jel to dijagnostika prijavi kao kvar ili ne ...???
Vidim da ste vec svi odustali od teme ali ako....
Konacno nasao uzrok problema nakon toliko truda...
lm auto je bio na ovlastenom servisu gdje su mijenjali zaptivac poklopca ventila, da bi to zamijenili morali su skidati usisnu granu. Kad su to pakovali nazad nisu mi promijenili zaptivac na usisnoj grani ??? :x
Prilikom skidanja je neki od njih ostetio taj zaptivac i na dnu usisne grane je stalno vukao fals
Na ovo sam nadosao nakon pregleda svih racuna sa servisa i moje evidencije o autu...
I onda neko kaze vozi auto u servis... ZAKLJUCAK :
Sam svoj majstor ako znas ista o mehanici....
Hvala svima koji su pomogli savjetima i uputama o popravci
Comment