Los odaziv gasa VW Lupo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladez
    CBC Član
    • 20.03.2007
    • 15
    • Skopje,Makedonija

Dali to znaci da bih trebao da otkacin klemu akumulatora kako bi se resetovao ECU? Koliko to treba da traje? I jel to sve ,nema nista sta treba da se uradi nakon toga? Ako nesto nisam razumeo , moli te objasni mi
    prostijim recnikom.

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Ne, prvo sto treba da uradis je da iskontrolises 2 parametra koja am naveo.. jedan, short vidis samo dok motor radi, koristeci VAG COM.

Drugi LONG je sve vreme prisutan dok se kompjuter neresetuje.

Ocitas ta 2 parametra i vidis procentualno kako se odnose prema NULI, da li su u plusu ili minusu.

Zatim, otkaci akumulator na 15 minuta, zakaci nazad, upali motor i ocitaj Short , kako izgleda.
      Long neces dobiti odma. Mora se voziti malo duze (odredjeni broj ciklusa ) da bi se generisao.

Sve uredno popises na papirche, i dodjes sa podatcima.

Takodje kad je auto na kontaktu proci kroz Trotel body i iskontrolisati da li prati odziv noge, procentualno prema nogi, postepeno dodavanje gasa.

Moguce da postoji missmach izmedju ochitane pozicije i ochekivane.
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• vladez
        CBC Član
        • 20.03.2007
        • 15
        • Skopje,Makedonija

Hvala lepo ! Prvom prilikom do majstora i onda cu izneti podatke.

Comment

• gesdim
          CBC Član
          • 05.03.2007
          • 35
          • Skopje, Makedonija

a sto meni niko ne odgovara na postove?

Originally posted by Dr Boca
          Nemoj biti o?ajan, nego VAGCOMom o?itaj greške i daj da vidimo.
          zdravo, ja sam takodje iz Makedonije i (ne)srecni sam vlasnik polovne Fieste 1.3i JJA/1996, 37kw, sa servovolanom; imam vec duze vreme problema, kasni oduzimanje gasa i ne moze se brzo saltati u visi prenos, a verovatno je i potrosnja nesto povecana; bio sam i u ovlascenom Ford servisu, cistili mi dizne na masini i MAF senzor, tester za TPS im je navodno u kvaru ili navodno nemaju softver za moju Fiestu, nakon 2 sata mi je dao auto neispitan, na probnoj voznji mu puklo crevo za vakum zbog zapusenog uberlaufa; sredio sam to sve sam, medjutim neznam sta da radim; neki kazu da je problem u TPSu ali da nije potpuno riknuo, neki predlazu stelovanje na kompjuteru okretanjem po kruznim slicevima TPSa dok drugi tvrde da to nece promeniti nista; ono sto je najgore je da ima malo ovih Fiesti i prepusteni smo za nabavku elektronike gulikozama iz ovlastenog servisa, cak i u Solunu navodno nema nista od ovoga, nosi se iz Atine ??dali negde ima podataka o otporu ispravnog TPS-a, TPS je
          7 173 046 ili ford oznaka 95BF 9B989 JB, mada je na fabrickom sasvim druga oznaka (gledao sam ogledalom, brojevi su utisnuti obratno), mislim da je moj auto iz prve serije; takodje sam menjao pre dve godine IACV koji je riknuo, ali sada je 9F715AC a originalni je bio 9F715 AB,(nema ih vise) sumnjam da i to mozda po malo zeza; grize me sumnja da se stanje sa samoubrzanjem pogorsalo i zbog FRAD filtera za vazduh, moracu ranije menjati i ugraditi opet kvalitetni Wick .
          pozdrav

Comment

• BOOST
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Nije isti IAC na motorima sa i bez AC (klima) .. ako stavis jedan koji je na motorima sa AC sa smanjenim opterecenjem rotacionih masa ima da pada sporije iz obrtaja.
            move your mind

Comment

• vladez
              CBC Član
              • 20.03.2007
              • 15
              • Skopje,Makedonija

Bio danas kod majstora.On kaze da ne moze vag-com-om ocitati parametre
              STFT i LTFT.Ali zato se pojavila greska VEHICLE SPEED SENSOR.Majstor je
              izbrisao gresku i kaze da je moguce da se pojavila zbog prljavstine u usisu.
              Savetuje da natocim neki aditiv i pravac autoput.Zakazao mi je za nedelju dana novu dijagnostiku.Bar nije odmah rekao "Menjamo skupi senzor".Super.

Comment

• ale944
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2006
                • 1457
                • Beograd

hm... vehicle speed senzor je obicno na menjacu
                http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Valent Vudriga
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 2778
                  • USA

Ali zato se pojavila greska VEHICLE SPEED SENSOR.Majstor je
                  izbrisao gresku i kaze da je moguce da se pojavila zbog prljavstine u usisu.
                  Trazi boljeg majstora.

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Pocinje da zvuchi kao: Jadan ti s´njim
                    move your mind

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Uh...VSS i prljav usis..ovo ne biva

Comment

• gesdim
                        CBC Član
                        • 05.03.2007
                        • 35
                        • Skopje, Makedonija

TPS problem

Originally posted by BOOST
                        Nije isti IAC na motorima sa i bez AC (klima) .. ako stavis jedan koji je na motorima sa AC sa smanjenim opterecenjem rotacionih masa ima da pada sporije iz obrtaja.
                        ... a dali je moguce regulisati IACV sa onim plombiranim strafom, tako da se dotera oduzimanje gasa na TPSu?..svakako ne rucno, vec uz pomoc instrumenata ?;
                        kad mi je crkao prvi IACV, majstor je otkacio PC i regulisao IACV, vozio sam tako 4 meseca bez sauha, od aprila do oktobra, taj stelovani IACV cuvam i sada za slucaj da pritreba ..

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Takvo štelovanje je za "Ne-daj-Bože" slu?ajeve. Ako nema drugog rešenja,montiraj taj dok se ne nabavi original.Kod Forda ima više vrsta tog ventila, treba uzeti pravi, koji "sleduje" na tvoj motor.

Pozdrav !
                          BP

Comment

• gesdim
                            CBC Član
                            • 05.03.2007
                            • 35
                            • Skopje, Makedonija

stelovanje IACVa

Originally posted by Dr Boca
                            Takvo štelovanje je za "Ne-daj-Bože" slu?ajeve. Ako nema drugog rešenja,montiraj taj dok se ne nabavi original.Kod Forda ima više vrsta tog ventila, treba uzeti pravi, koji "sleduje" na tvoj motor.

Pozdrav !
                            BP
                            pa tu je problem, sto tvrde da ovaj IACV 9F715AC koji sam ugradio 2004 odgovara i za Fiestu, a da se ne radi vise 9F715AB; drugi problem kod ovih Fiesti je da ima servo volan ali nema sondu za servo; s prvim, 9F715AB IACV, mi se desilo par puta kad se vracam na parking a motor je zagrejan (niski obrtaji), ako se naglo smota da se motor ugasi;
                            mozda bi najlakse bilo , ali to u ovlascenom Ford servisu, zameniti TPS s novim TPSom, pa ako simptomi nestanu onda je TPS uzrok.. to radi privatni Peugeot servis, ali on ima TPS za tipove vozila koja servisira

Comment

• vladez
                              CBC Član
                              • 20.03.2007
                              • 15
                              • Skopje,Makedonija

Ljudi , problem je resen!
                              Kupio sam Wurth injection cleaner.To je doza za 50l goriva i to sam nalio u otprilike 37-38l.Izasao sam na autoput i vozio jedno 15-ak minuta u visim obrtajima blizu blokade (6000 obr.)Nakon toga sam stao i turirjuci masinu primetio sam crne oblacice kako izlae iz auspuha.To je bilo u nedelju.Odaziv gasa se promenio i svkai dan biva sve bolji.Pretpostavlam da i Wurth cini svoje.Mislim da sam ja krivac za sve ovo posto inace
                              vozim u veoma niskim obrtajima (do 2500 obr.).Veoma losa navika-steti masini.Nije to zbog neke stednje goriva vec zbog zvuka masine koja nije bas tiha i imao sam utisak da mucim masinu.
                              Sad se pokusavam naviknuti da vozim u malo vise obrtaje recimo do 3500 obr. i zna se povremeno produvavanje masine.

Ostaje mi jos jedna kontrola u vezi sa onom greskom VEHICLE SPEED SENSOR.

U SVAKOM SLUCAJU HVALA VAM MOMCI NA ODGOVORIMA I SUGESTIJAMA.Citam vas i dalje.POZDRAV!!!

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

Pa ocisti jos jednom Wynsom da bude jos bolje

Comment

Working...
                                X