Peugeot 206 pali lampicu "check engine"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TDI
    CBC Član
    • 23.03.2007
    • 18

Peugeot 206 pali lampicu "check engine"

Peugeot 206
    god: 2001
    motor: 1.6 16v (80kw)

Ugradjen Landirenzo Omegas plinski uredjaj..

Posto mu je izduvni sistem dotrajao promenio sam ceo sistem i izbacio katalizator.Posto motor spada u grupu Euro 3 motora poseduje 2 sonde na izduvnom sistemu "lambda sondu" i sonudu koja se nalazi iza katalizatora.Katalizator je izvadjen dan pre ugradnje plina, a nekoliko dana posle ugradnje pocinju da mu se desavaju neke cudne stvari.Pre vadjenja katalizatora i ugradnje plina auto je isao fenomenalno.U ovlascenom servisu za Pezo su mi rekli da je lamda sonda u kvaru pa sam ja zamenio i stavio novu.

Problemi su sledeci :

- pali "check engine" lampicu (kod greske na AEB testeru je P0420 (katalizator sistem....i daje neke parametre koje ja nisam zapamtio..nesto u procentima,pritisak...fuel trim ..pa cak nesto ima i negativnu vrednost npr -5.46% ..)
    Nakon brisanja greske to isto pali nakon 100-150km. Da li to donji senzor koji sluzi za regulaciju O2 prijavljuje gresku sto je izvadjen katalizator ili???Lambda sonda je nova..da napomenem.

Ukoliko bude bilo potrebno ja cu za dan dva opet otici da obrisem gresku,pa da zapisem parametre mozda oni pomognu....

- drugi problem je vezan za plin
    Instalacija oko ugradnje plina nije bila nesto u redu,ali posle ubedjivanja sa majstorima u ovlascenom servisu za Landirenzo uspeli smo da to donekle resimo tj. zamenjena je kompletna instalacija..
    U visokim obrtajima (npr. vozite ga drugom do crvene zone ,nakon prebacivanja u visi prenos uredjaj za gas zapisti i prebaci na benzin).Resavam problem,tako sto ugasim auto,upalim ponovo i sve radi bez ikakvih problema ...

Da li neko moze da podesi Landirenzo Omegas da radi kako treba.....????
    Da li ova geska P0420 ima uticaj na rad plinskog uredjaja???

Pozdrav Sasa....

P.S. Volim Nemacke automobile a vozim Pezo.....
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Citaj forum. Ima dosta u vezi tvog problema.
    Zasto si izbacio katalizator?
    Ja ti predlazem da pitas onoga sto ti je izbacio katalizator zasto auto vise ne valja i nikad nece valjati dok ga ne vratis kao i obe sonde.

Comment

• TDI
      CBC Član
      • 23.03.2007
      • 18

recimo da je problem u katalizatoru..stari je prosao 150.000km,ali nije bio bas za bacanje...Sta vi mislite o univerzalnim katalizatorima??? Ima li ih negde kod nas u Srbiji??? Da li moram da trazim neki specijalni euro 3 katalizator ili????

pozdrav Sasa

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Univerzalni su takodje razliciti (ima vise vrsta).
        Treba da nadjes da pashe po velicini i da ima bar toliki protok kao sto je bio stari.
        Pazi da sto manje menjas izduvni sistem tj. njegove elemente jer ces posle uvek morati da karabudzis kad ne bude pasovalo a nije uvek bas zgodno nego cesto mora da se vari sto nije normalno.
        Katalizator od 150k normalno nije za bacanje.
        Cena univerzalnih moze biti oko 100 eura. Neprovereno, ali negde u Holandiji reklamiraju za tako malu cenu.
        Mozda se i moze doterati motor da radi bez katalizatora ali nemoj da budes kao drugi kad si vec kupio ljudski auto. Da katalizator nije potreban niko ga ne bi ugradjivao. Tacno je i da gusi motor sto se skoro i ne oseca jer ulazi u karkulaciju ali za tuning postoje i visokoprotocni ako bas mora.
        Pripremaju se OGROMNE promene u EU sto se zagadjenja tice. Spremaju se da nas sve redom oderu kao majmune. Verovatno to nije dzabe.
        Kyoto sporazum mora da se ispuni a rok stize tako da.....
        Koja svrha svega toga kad vi skidate katalizatore jer ne postoji zakon da se to ne sme. Ja ne mogu i kad bi hteo da platim ono sto neko drugi zasere a bice nam svima lose zbog toga. Ako nekog trebamo dekretima da teramo da bude civilizovan onda smo svi propali unapred.

Comment

• TDI
          CBC Član
          • 23.03.2007
          • 18

Da li neko zna gde u Srbiji mogu da se kupe univerzalni katalizatori???...Nasao sam ih u Hrvatskoj za oko 110e..tako da verujem da ih ima i kod nas negde...

Da li neko ima 206 stranca..pa da kupim to kao rezervni deo...???

Pozdrav Sasa...

P.S. Da li je mozda ipak nesto drugo u pitanju ...mislim da li ste bas sigurni da je samo katalizator problem...???

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Pošto ne vidim da si iz Kragujevac, ali osećam, da li si proverio sa
            ovima iz pogona da li ti pasuje kat od floride 1,6 ili iz onog 1,1
            peugeotovog motora. A univerzalni probaj kod Euroauta Bgd, verovatno
            imaju prodavnicu i tu negde blizu tebe, nisi ni pitao nigde u radnjama
            za PSA delove, sigurno i oni nude i univerzalce.
            Inače, stare katalizatore plaćaju i 50-ak eura, tako da je zaista doplata do
            novog prihvatljiva, e sad, da li je to rešenje tvog problema moraš sam
            proceniti, pošto sam popravljaš auto pomoću Interneta, neko mora da
            rizikuje, iako ćeš ti samo vratiti auto na fabrički.
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Popravljas auto preko interneta.

Comment

• TDI
                CBC Član
                • 23.03.2007
                • 18

Hvala na odgovoru...
                1. Univerzalni su oko 100e..zvao sam i pitao..

2. Nasao sam i od pezoa 206 1.6 ali 8v,medjutim nije isti...Kod mene se nalazi katalizator odmah ispod izduvne grane..tacnije srafi se za nju...izgleda kao mali top sa rupicama u kome se nalazi katalizator ..tako da bi neki univerzalan tesko mogao da stane tu..

3. Ne popravljam auto preko interneta vec samo pitam za savet...da li je uopste to i uzrok paljenja lampice...

Sada sam bio da mi se ocita greska i dobio sledece podatke:

code p0420
                Catalisator system efesiensi below trashhold (bank1)

slow fuel trim 15.6%

fast fuel trim -4.6%

fuel system1 status closed loop

presure 47kpa

calculated load 15.2%

temp. 78 C

PID support. block 1
                7E 38 00 00

Sta se moze zakljuciti na osnovu ovoga...??

Hvala unapred..

Pozdrav

Comment

• BARTONE
                  CBC Senator XXL
                  • 25.09.2006
                  • 398
                  • Bor

a sta ti je sa starim katom?
                  ako sam dobro procitao tebi je dotrajao izduv posle katalizatora a auto je isao "fenomenalno"?!
                  zasto jednostavno ne vratis stari katalizator na taj novi izduv?
                  bice muke-seci,krati nov izduv da bi upakovao kat. ali bar neces imati "check engine"

Comment

• Zloca
                    CBC Senator XXL
                    • 21.12.2005
                    • 510
                    • Novi Sad
                    • Astra bertone turbo

Evo kako ja kontam:
                    Sve ti radilo lepo sem izduva koji ti je propao. Kako kazes lepo je vukao, zakljucujem da ti katalizator nije bio zapusen a i lambda sonda je normalno radila cim ti je auto normalno radio. Onda ti neki pametnjakovic predlozio da izvadis katalizator, jer toboze ne treba, zapusi i gusi auto. Da je lambda sonda samo ispred katalizatora, mozda i ne bi imao vecih problema. Ali posto imas sondu i iza katalizatora, koja je predvidjena da salje signale na osnovu prociscenih gasova, skidanjem katalizatora onemogucujes sondi da ispravno radi i ona salje pogresne podatke pa ni auto ne radi lepo. Onda majstor zakljucuje da ne radi lambda sonda i menja je novom ali problem se ne resava, jer je i stara bila ispravna. Da li je tako bilo? Zasto je skidan katalizator ako nisi imao problema sa njim? Da li je iz izduva smrdelo na pokvarena jaja?

Sto cenzura? Mislim na kokosja!
                    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Originally posted by TDI
                      Sada sam bio da mi se ocita greska i dobio sledece podatke:

code p0420
                      Catalisator system efesiensi below trashhold (bank1)

slow fuel trim 15.6%

Sta se moze zakljuciti na osnovu ovoga...??

Hvala unapred..

Pozdrav

Pogledaj na:
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TDI
                        CBC Član
                        • 23.03.2007
                        • 18

...evo ovako stvari stoje...
                        definitivno mi je potreban katalizator i to bi bilo resenje mog problema....

Juce sam kod komsije gledao na autu Yugo in L ..potpuno isti izduvni sistem dve sonde i isti katalizator..u pitanju je 1.1 motor..Zanima me da li je na Floridi to isto reseno sa motorom 1.6...???

U Zastavi su me obradovali...za Yuga je oko 34.000 nov...
                        Sada pravim neke kombinacije...ili trazim havarisanog Yuga in L ili polovan od 206 1.6 16v...

Ukoliko neko ima neku informaciju koja bi pomogla...zahvaljujem se unapred...
                        pozdrav Sasa

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

LINK

Na primer...Pre nego sto neko kaze "jeste, u Americi..." - salju i u Srbiju, i sa sve shippingom, carinom i svim mogucim papirima, izadje najmanje duplo jeftinije nego one 34.000

A ima i blize, ali izadje otprilike isto:

Ima toga gde hoces.

Ali, zasto uopste stavljas katalizator nazad? Ja na autu malo vecem i jacem i sigurno potencijalno problematicnijem od tvog sam povadio 2 katalizatora, takodje imam po 2 sonde na svakom, ECU javljao istu gresku, posle vadjenja nikakvih problema sa autom nemam sto se tice toga. Dakle, koji problem, konkretno imas pa stavljas katalizator nazad? Auto ide losije? Brljavi, ne kapiram...?
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• civi
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1492
                            • Pozarevac

Pa nece covek da zagadjuje okolinu.... sta tu nije jasno
                            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

definitivno mi je potreban katalizator i to bi bilo resenje mog problema
                              eto, sada znas.
                              skinuo si kat i time zagusio motor.
                              tacnije poremetio si povratnu spregu i motor je samo blokiran u zastitni mod, dok ne odslepas auto u servis i popravis (vratis katalizatora).

dakle, to sto posle 100km se ponovo zagusi motor, je sasvim ispravno i tako i treba da radi na originalnom fabricki i potpuno ispravnom sistemu upravljanja motorom.

ne slusaj one koji ti ne kazu i za drugi deo price oko skidanja kata, potrebno je da reprogramiras motor i tada neces imati probleme, ali neces imati niti ijednu prednost a samo mane poput zagadjivanja okoline.

ako hoces da prepravljas motor kroz hardverski tjuning, to je sasvim drugi set rukavica...po pitanju kata.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X