Nece ni da zavergla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzalf
    CBC Član
    • 28.07.2006
    • 85
    • Beograd/Zarkovo

Nece ni da zavergla

Imam jedan vrlo cudan problem za koji nemam pojma sta bi to moglo da bude a sastoji se u sledecem.
    Poneki (ali naglasavam samo poneki put) jednostavno nece da vergla. Iz cista mira kada dam kontakt i probam da ga startujem on ne daje nikakvog glasa od sebe, jednostavno samo cuti i ni da pokusa da zavergla.
    Neko bi rekao da je akumulator u pitanju ali nije posto je akumulator nov a u to vreme kada nece da vergla, kada probam rade i svetla, podizaci stakala, cak i lampa prikljucena na akumulator svetli punom snagom kao i svetla na instrument tabli.
    Oporavak je jos cudniji - ostavim ga na miru jedno 15-20 minuta i kada nakon toga ponovo probam da ga startuje on nakon kraceg verglanja upali bez problema.
    Sta bi mogao da bude uzrok ovom ovakvom cutljivom ponasanju?
    Jednom Alfa, uvek Alfa!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Prilikom verglanaj ako je slab akumulator sve lampice na kontrolnoj tabli ?e utrnuti, pogasiti se. Pošto to kod tebe niej slu?aj onda ima više uzroka za tu pojavu a naj?eš?i je da kontakt brava ne daje nikakav signal na anlaser pa on ne po?inje okretanje.

Da bi to proverio treba u trenutku kad ne?e da okre?e spojiti plus dirktno na pobudu automata na anlaseru tamo gde je ina?e dobija od kontakt brave a taj kabel skinuti. Na taj na?in se proveri da li je do anlasera ili do kontakt brave.
    Ako i onda ne?e da okre?e kriv je automat anlasera, ako okre?e kriva je kontakt brava.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• lakilucano
      CBC Senator XXL
      • 31.08.2007
      • 421
      • Bezanijska kosa

Re: Nece ni da zavergla

Proveri oba kabla na alnaseru ,na onom tanjem se razlabavila buksna 100%
      bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
      Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• g60
        CBC Senator XXL
        • 20.10.2006
        • 1011
        • Vrachar je majka ;)

A moze i masa da ga zeza Proveri svu instalaciju oko akumulatora, znaci sve debele kablove koji idu sa minus kleme na limariju i na sam motor
        Sretno.

Comment

• Zloca
          CBC Senator XXL
          • 21.12.2005
          • 510
          • Novi Sad
          • Astra bertone turbo

Ako nikako ne reaguje verovatno je kontakt u pitanju, a ako cakne a ne zavergla onda je "zalepio" anlaser. Meni se ovo drugo desavalo. Jednom pali normalno, a drugi put samo cakne i cuti. Zamenjene cetkice i cini mi se starter.
          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• g60
            CBC Senator XXL
            • 20.10.2006
            • 1011
            • Vrachar je majka ;)

U tvom slucaju je starter bio problem a cetkice su usput zamenjene jer su verovatno bile pri kraju

Comment

• Vladd
              CBC Senator XXL
              • 09.07.2006
              • 581
              • NBG

Ima tu par manje ozbiljnih i vise ozbiljnih "mesta" za problem.

Probaj sa posebnim kablom da dovedes plus do kontakt brave, pazljivo, da ne napravis pozar.
              Tako ces proveriti deo instalacije od accu do brave, i samu bravu, pipanjem "ulaznog" ili "izlaznog" kabla za startovanje.
              Drugi, veci problem su kontakti u samom starteru za startovanje elektropokretaca, da li kotva slobodno prolazo kroz kalem, i da li se obezbedjuje kvalitetan i cvrst kontakt, posto treba da "prode" vise desetina ampera.
              Ako je los namotaj, ili kontakti, potrebna je zamena kompletnog "automata".
              Cetkice i lezajevi tu vise nemaju "ulogu" pravljenja problema...

Poz.

Comment

• tamburski
                CBC Senator
                • 27.09.2007
                • 210
                • PANCEVO

probaj da rasturis anlaser i da ga operes benzinom
                a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• miotis
                  CBC Član
                  • 02.10.2007
                  • 10
                  • bg

alnaser sigurno, imao sam isti problem, zamenjene buxne, malo ociscen i to je to.

Comment

Working...
                  X