Pasat 1997 1.9 tdi AHU.Dijagnostika ne prijavljuje kvar,protokomer ispravan,natpritisak adekvatan,ponekad gubi snagu i dimi.U bloku izmerenih vrednosti baro sezor atmosv.pritiska u mestu meri oko 1000mbar.pri maloj brzini penje na oko 1300mbara a pri vecoj pada na oko 650.Senzor je u EKUu i zasticen pl.kucistem,ali nama zastitne plastike izmedju pozarnog lima i soferke!Da li je ta nepostojeca plastika uzrok problema?Dok sam ga ja probao nije ispoljavao simptome nedostatka snage ali iz razgovora sa musterijom sam zakljucuo da mu se to desava kad ide uz vece uspone.
baro senzor atm.pritiska
Collapse
X
-
Na autu se to desava povremeno i sama musterija nije sigurna da li se to javlja samo na duzim usponima.Ja sam ga vozio na ravnom putu nekih pola sata i sve vreme je isao odlicno.Mene zanima da li je ponasanje baro senzora normalno,ako nije da li bi instalacija plastike ispod soferke umirila taj isti.Mislim da vrednosti mnogo odstupaju cim auto krene,ili mozda tako treba!
Comment
-
-
Pitanje se odnosi na senzor koji meri spoljni atm.pritisak ili nadmorsku visinu.E,mene zanima da li on moze da navede EKU da se auto tako ponasa u voznji?Citajuci po forumuma nisam naisao da je neko imao problema sa njim,a ako vec postoji na autu onda zasto i da ne?
Comment
-
-
ako meri atmosferski pritisak, onda znas da ne postoji mogucnost da on bude 1300 mbara. (to je kao ronjenje na 13 metara dubine).
vec to ukazuje da nesto debelo nije u redu, ili sa samim senzorom ili sa elektronskom obradom signala sa senzora kasnije.
isto tako ni 650mbara nije moguce, to bi vec bile nadmorske visine gde ne bi moglo da se dise, vise km visine.
uzmi da je atmosferski pritisak reda 1020mbara do 970 mbara, grubo.
recimo za BGd je normalni atmosferski pritisak na 130 m n/v 997mbara.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Da,sw.brick,to mi je jasno,ali da li je to problem?Da li strujanje vazduha preko haube "izvlaci "vazduh iz prostora gde je smesten senzor,a nema te plastike da zatvori te rupe i zbog nerealnih parametara auto pobrljavi?Da ponovim:u mestu pokaziva oko 1000mbara,krenem ode na 1300.preko 40kmh pada na oko 650,stanem vrati se na normalu oko 1000mbara.Da li ce se musterija vratiti sa tom plastikom o tom potom,obavesticu vas!Mene teorijski to vise zanima,mislim da je tema zanimljiva i nova.
Comment
-
-
nisam bas razumeo.
atmosferski pritisak zavisi jedino od nadmorske visine. na njega ne utice brzina kretanja (tj stajanja), kao sto ne utice brzina vetra u prirodi.
kako meri taj konkretan senzor, gde je smesten to ne znam.
jedino znam da je atmosferski pritisak prilicno stabilna pojava.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
U auto dati pise i oznaceno je da je integrisan u EKUu.EKU se nalazi ispod levog brisaca iza pozarnog lima.Na samom EKUu ima,kao zanitovano,nesto okruglo sa dve tri rupice za sta pretpostavljam da je taj senzor.Nisam vican slanju fotografija,a nadam se da cu se nauciti.A ovo sto sam pisao gore je bas tako.Za svaki slucaj sam "pregradio"EGR,jer sam primetio da propusta izduvne gasove pored osovinice.musterija je otisla tako a ja cu vam javiti za neki dan da li je ostao isti problem.Ako ostane,hajde da vidimo koliko baro senzor ima tu uticaja.Kako da ga "umirimo"?
Comment
-
-
Valent,EKU se vec nalazi u zastitnoj kutiji prilicno dobro zatvorenoj,sa gornje strane ima poklopac koji cak ima i gumenu zaptivku.Sve zice koje ulaze u kutiju su takodje zadihtovane.Pretpostavljam da je negde sa donje strane ipak ostavljen neki otvor kako bi taj senzor funkcionisao.E,sta sada,kako sada da je tako jednostavno prekrijem?Sta bi bilo kada bih izolirom zatvorio one rupice na senzoru?Postavljam teoretsko pitanje jer sada auto nije kod mene,i ko zna da li ce se musterija i pojaviti da to isteramo do kraja.Pitanja postavljam za mozda neke slicne probleme koji nam se mogu javiti u poslu.
Saby,taj auto ima taj senzor i kao takvog ga i cita dijagnostika.
Comment
-
Comment