moze li biti da je crko komp?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • veXon
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2006
    • 571
    • Beograd, Vozdovac

moze li biti da je crko komp?

Auto upalim, upali se lampica za ubrizgavanje, prima gas normalno, posle par minuta, lampica se gasi, auto ide odlicno, prima gas cim se pipne papucica... i onda posle par turiranja (ne mrora da bude pravilo) lampica se ponovo pali, a gas umire ko da mi je neko pobio svih 190 konja... naglim stiskanjem papucice i brzim pustanjem, kazaljka obrtaja jedva da dodje do 2k obrtaja, stiskanjem gasa do patosa: 3 sek. pauza i onda kazaljka odlazi u obrtaje i tamo na 4, 5 se ubrza... gasenjem i ponovnim paljenjem ciklus se ponavlja! jel ima neko ideju sta moze da bude? bio sam kod alekse (mehanicar) i kaze da nije u pitanju protokomer, da se auto ne ponasa tako kad on crkne... jel imam neko neku ideju? da, jos nesto isto je i na benzinu i na plinu, i da li je moguce da su se kompjuteri nesto sudarili? moza lupam ali ne znam u kakvoj su vezi?
  • Saby
    CBC Senator XXL
    • 25.11.2004
    • 408
    • Horgos

vrlo je moguce da je zlotokomer, teraj na diagnostiku, pa javi
    Fun starts @ 3000 RPM
    Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• veXon
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2006
      • 571
      • Beograd, Vozdovac

posle kratke prepiske sa gumetinom i on je kostatovao da je protokomer... ovih dana cu ga promeniti pa cu napisati rezultate, jer sam mislio da se kvar protokomera drugacije manifestuje...

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Veki, prekontroliši APP (Accelerator pedal position) senzor, kao i kompletan TAC (throtlle actuator control). Dešava se da kontakti na APP senzoru budu loši, pa i to može biti uzrok tvog problema.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• veXon
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2006
          • 571
          • Beograd, Vozdovac

prekontrolisao palo mi je i to na pamet, ... video sam da je menjan, on je sigurno ok

Comment

• veXon
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2006
            • 571
            • Beograd, Vozdovac

protokomer zamenjen a stanje nepromenjeno dakle kad upalim auto i ako ga ne opteretim i ne teram motor u obrtaje, fino se odaziva na gas, cim malo opteretim auto (neka uzbrdica) ili kazaljka predje 3k totalno se odsece auto i upali lapmicu za ubrizgavanje, ima li neko bilo kakvu ideju sta da cackam??? hoce li dijagnostika pokazati nesto konkretno?? step motor, lamda, komp? bilo ko...

Comment

• comi 1342
              Moderator
              • 28.09.2005
              • 1126
              • NS
              • Giulietta ,PUG 106,

To i dalje liči na taj APP senzor, zapravo nije on u pitanju, nego njegov
              konektor, treba žice zalemiti bez konektora, tako piše u Autodati.
              Ako nisi vičan elektronici, idi na dijagnostiku, trebalo bi da se vidi taj APP
              ako je grešan. Ne vredi ni nov ako ožičenje ne valja, a dobar elektroničar
              će ti to lako proveriti, nemoj na neviđeno ko sa protokomerom !
              Pozdrav !
              "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
              "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
              X