Auto upalim, upali se lampica za ubrizgavanje, prima gas normalno, posle par minuta, lampica se gasi, auto ide odlicno, prima gas cim se pipne papucica... i onda posle par turiranja (ne mrora da bude pravilo) lampica se ponovo pali, a gas umire ko da mi je neko pobio svih 190 konja... naglim stiskanjem papucice i brzim pustanjem, kazaljka obrtaja jedva da dodje do 2k obrtaja, stiskanjem gasa do patosa: 3 sek. pauza i onda kazaljka odlazi u obrtaje i tamo na 4, 5 se ubrza... gasenjem i ponovnim paljenjem ciklus se ponavlja! jel ima neko ideju sta moze da bude? bio sam kod alekse (mehanicar) i kaze da nije u pitanju protokomer, da se auto ne ponasa tako kad on crkne... jel imam neko neku ideju? da, jos nesto isto je i na benzinu i na plinu, i da li je moguce da su se kompjuteri nesto sudarili? moza lupam ali ne znam u kakvoj su vezi?
moze li biti da je crko komp?
Collapse
X
-
Veki, prekontroliši APP (Accelerator pedal position) senzor, kao i kompletan TAC (throtlle actuator control). Dešava se da kontakti na APP senzoru budu loši, pa i to može biti uzrok tvog problema.
Comment
-
-
protokomer zamenjen a stanje nepromenjenodakle kad upalim auto i ako ga ne opteretim i ne teram motor u obrtaje, fino se odaziva na gas, cim malo opteretim auto (neka uzbrdica) ili kazaljka predje 3k totalno se odsece auto i upali lapmicu za ubrizgavanje, ima li neko bilo kakvu ideju sta da cackam??? hoce li dijagnostika pokazati nesto konkretno?? step motor, lamda, komp? bilo ko...
Comment
-
-
To i dalje liči na taj APP senzor, zapravo nije on u pitanju, nego njegov
konektor, treba žice zalemiti bez konektora, tako piše u Autodati.
Ako nisi vičan elektronici, idi na dijagnostiku, trebalo bi da se vidi taj APP
ako je grešan. Ne vredi ni nov ako ožičenje ne valja, a dobar elektroničar
će ti to lako proveriti, nemoj na neviđeno ko sa protokomerom !
Pozdrav !"Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
Comment