Znaci, problem resen?
problem sa ler gasom
Collapse
X
-
Jako kratko sam vozio auto doduse, ali je primetna razlika, gas se vraca pri promeni brzine, ne drzi povisen kad se zagreje. Medjutim ler mu je konst. na hiljadu obrtaja i kada je hladan i kada je na 90c. Par mojih prijatelja ima isti model auta samo sa motorima 2.0 i kod njih je hladan ler 1.1, a zagrejan na 850-900. Lik koji mi je radio servis mi je preporucio dijagsnostiku kao najbolje rešenje jer po njemu vise stvari može da ga zeza, bolje rešenje nego da se nasumicno nagadja.
Comment
-
-
Auto ok. pali, jasno se posle nekog vremena oseti da ugasi sauh, ali je konst na hiljadu obr. Ne bih tome pridavao veliku paznju, ali planiram prebac na plin pa rekoh bolje da ga dovedem u red dok ga jos vozim na bezin nego da kasnije maltretiram sebe, a za losu voznju okrivljujem tipa koji bude ugradjivao plin.
Comment
-
-
Originally posted by OgiDa, mozes sam da ocistis ako si vican tome, ja sam ipak vozio auto kod majstora, doduse zbog nekih drugih stvari pa su mi usput i to odradili...
Evo ti ovde lepo objasnjenje sa slikama kako da ocistis ICV, tako su meni objasnili kada sam pitao:
http://myka.org/e107_plugins/forum/foru ... 02834.post
problem je Dali se IACV moze ispitati samo stavljanjem na 12V, pa ili radi ili ne >;koliko treba da bude dozvoljeni omski otpor ?;
neki mi govore da je problem u TPS -u, ali taj dodje 70 EU a u ovlascenom servisu nemaju tester za TPS...prosle godine u ovo doba sam imao taj problem, vadio sam i pe -cevi da proverim benzinsku pumpu (kod mene je jos prvi gazda iz nemacke napravio otvor ispod sedista ( kao kod Fiata)...cistio sam sve, presao na unlead 95 ... i nekako je prestalo gasenje motora, bio sam proslog leta u Albaniji, prosao sam u najvecoj guzvi kroz Tiranu i nije ugasio ni jednom...sada opet, a najgore sto vlada neznanje a i Ford je slabo zastupljen.. da je Fiat, majstori imaju delove za "probu", sistem ugradi ispravan deo pa ako je to lako..ovlasceni servis ne radi tako ALI nema Tester za TCP.. pa ako odes tamo moze da ti dodje svetipetar kajgana..
..sad cu zameniti prvo filter za benzin (sad je Filtron PP865 imam s njim vec 13.000km) pa cu kupiti nove svecice (sad su NGK V-Line 7) (mislim da uzmeM BERU Z 6714 KR-7 DUX0 002 ) pa cu posle toga ici na kompjuter..
Comment
-
Comment