Noćas se vratio iz Grčke i na žalost nisam uspeo naći LPG pumpu u Kavali.
Niko živ ne zna da tako nešto postoji u Kavali, pitao nekoliko taksista, pitao na skoro svakoj običnoj pumpi... Niko sa Tasosa ne zna, pitao čak i predstavnike nekih naših agencija koji tamo posluju već više od 10 god....
Većina uopšte ne zna šta je LPG, a kad kažem da je to gas koji se koristi za kuvanje ili pokažem na boce, ili kažem propan i da mi treba za kola krste se i levom i desnom i rukama i nogama...
Evo jedne informacije koja će vam značiti kada se vraćate iz Grčke.
Ima jedno mesto u Makedoniji, stvarno ne znam gde tačno, gde je radar izgleda danonoćno. Mislim nas trojica naletela na njega (jednog i zaustavili), to nije slučajnost.
Prepoznaćete ga tako što je ograničenje usred auto puta 80. Prvo ide ograničenje na 100 sa znakom neravan kolovoz, a zatim posle par stotina metara 80. I tako par kilometara i onda blaga krivina u desno, e tu je radar. Put inače nije ništa lošiji na tom mestu nego bilo gde u Makedoniji.
E, a taj što su ga zaustavili (noć, 1 sat, subota na nedelju) uspeo da se dogovori, iskidao sam se od smeha dok mi je pričao. Inače u Makedoniji ne možete kaznu platiti na licu mesta, nego vam policajac ispiše kaznu i uzme dokumenta, kad kaznu platite u pošti ili banci, donesete potvrdu policajcu i on vam vrati dokumenta.
Uglavnom, hteli da mu napišu kanu od oko 60 e. On tu kukao, molio, ovo, ono, ali kaže i oni su bili stidljivi, nisu ko ovi naši da odma traže.
Razgovor:
P (prijatelj): Da ja vas častim nešto?
M (makedonac): Šta da nas častiš?
P: Pa, ne znam, kažite nešto šta bi moglo?
M: Ne, ne, ne ti predloži.
.
.
.
P: Pa, stvarno, ne znam, šta bi moglo...
.
.
M: Sve što je od srca nama je drago...
Iako je off, vrh je pricha. Cenkanje bez pominjanje cifara, heheh
U Ghrchkoj ka jugu (Zakintos - Atina) nema nishta od gasa. Proshle godine sam prolazio skoro kroz svaku pumpu i nishta. Praktichno celu Grchku sam vozio na benzin...
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment