LPG u Grčkoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marija12
    CBC Veteran
    • 15.04.2010
    • 193
    • Novi Sad
    • Stilo 1.9JTD

Re: LPG u Grčkoj

Ja sam se veceras vratio iz GR. Bilo nas je sa 4 auta, na Shell-u nesto pre Katerinija bila je formirana kolona od jednog kilometra (iz pravca Atine), nas trojica sa naftaricama smo sipali poslednje kapi "Extra disel" po 1,33€, onog skupljeg od 1,42€ je nestalo par auta pre nas a onda tačno iza nas je nestalo i ovog dizela. LPG-a nije bilo uopšte a benzina je nestalo za 15-ak minuta (odmarali smo na pumpi pa smo videli).
    U GR situacija nije kao na vestima ali nije ni bajna i kako mi se čini može vrlo lako da bude i gora. Juče sam bio u Lidl-u, nemaju 40% artikala, nemaju kese, pola rafova prazno. Prekjuče smo išli na Meteore, dve pumpe na tom putu su imale goriva ali kolone su bile i do 5km, a i cenu su opržili.
    MI smo danas po ulasku u MK napravili polukružno i vratili se do Flaminga, tu smo čepovali sva vozila. Ne znam koja je cena bila za LPG ali ga je bilo, euro disel je 0,94€. Znači ko ide ovih dana za GR može na toj pumpi, to je pred samom granicom (putokaz za Flamingo) da natanka mašinu jer dalje u GR treba imati i sreće i živaca da bi se napunio rezervoar.
    Srećno.

Comment

• Duke
      CBC Senator XXL
      • 16.01.2006
      • 753
      • Urbs Naissus

Ima 2 pumpe za gas kada se isključiš za Gevgeliju, pa svega 250 m od isključenja. To je jedno 5 km ispred granice sa Grčkom i Flaminga. Cena je 34 denara za litar gasa. Kao kod nas se uhvati cena. A u Grčkoj jeste bila zajebancija, nigde goriva, mada je do 8. avgusta, kada sam se vraćao, situacija polako dolazila u normalu. Pošto ja tankam 80 l gasa , sa visine sam se smejao Grcima koji su čekali u redovima...
      "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

Nocas stigao iz GR tacnije iz Ohrida. Prica o frci sa gorivom sarena laza tj zamajavanje naroda dal zbog radi stop smo tako navikli ili da se hrvati i crnogorci izvade ili pak da se ispod zita provuce neka politikantska zahabancija, ne znam... ono sto znam je da sa gorivom nema problema niti ga je bilo bar ne na severu grcke. sve u svemu jos jedan lepo proveden godisnji odmor...
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• ostres
          CBC Senator XXL
          • 01.06.2008
          • 305
          • Zemun

Samo da prijavim da ima gasa na Selovim pumpama kod Katerinija, neko je ranije napisao da nemaju.
          Cena je 78 centi.
          Live together, die alone.

Comment

• Duke
            CBC Senator XXL
            • 16.01.2006
            • 753
            • Urbs Naissus

Originally posted by zverko
            Nocas stigao iz GR tacnije iz Ohrida. Prica o frci sa gorivom sarena laza tj zamajavanje naroda dal zbog radi stop smo tako navikli ili da se hrvati i crnogorci izvade ili pak da se ispod zita provuce neka politikantska zahabancija, ne znam... ono sto znam je da sa gorivom nema problema niti ga je bilo bar ne na severu grcke. sve u svemu jos jedan lepo proveden godisnji odmor...
            Nije šarena laža. Bilo je problema, ali ranije, pre tvog boravka u Gr, krajem jula i početkom avgusta, kao što sam i napisao u postu iznad tvog, u barem u delu Grčke istočno od Soluna gde sam ja bio. Nije problem bio u nedostatku goriva (kao što se verovatno zna), već u štrajku prevoznika goriva. Grčka vojska je "načela" štrajk tako što je ona počela da distribuira gorivo, pa je obesmislila štrajkovanje. A možda su i izašli u susret zahtevima štrajkača, behm li ga. U svakom slučaju već od 8. avgusta je sve počelo da se normalizuje.
            "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

ja sam bio tamo od 5. avg i pitam ljude jel bilo problema, kazu nije...
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

i grci te ********ju
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Rekoh ja da nije bilo problema....

Comment

• Vlada1001
                    CBC Član
                    • 15.01.2006
                    • 30
                    • Beograd

Sipao LPG na pumpi o kojoj smo pričali na kraju strane 3, cena 0.69 evra. Hvala na obaveštenju
                    Opel Vectra C 2002
                    Z18XE

Comment

• kilson
                      Moderator
                      • 09.10.2004
                      • 3216
                      • NoviBGD
                      • AR 75 GT

Pumpa kod Drame takodje ima LPG, provereno. Samo mi je lik natocio malo vise nego sto moze da stane...
                      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• markokg1982
                        CBC Senator XXL
                        • 19.05.2007
                        • 409
                        • Kg-Bg

Dosao iz Grcke pre 3-4 dana.
                        Dok sam trazio plinsku stanicu kod Kavale, naisao sam na novootvorenu revoil pumpu (pitao i rekose da rade 10ak meseci)
                        Nalazi se na tacno 15,5km od skretanja sa autoputa E90 tj A2 prema Drami. Znaci, kada idete recimo ka Tasosu, iskljucite se na velikoj petlji (to je petlja i za Kavalu) prema Drami i SAMO pratite znak ka Drami. Nema ni levo ni desno van toga. Merio sam kilometrazu da bih bio precizniji.
                        Cena bas i nije sjajna. 25og juna sam sipao za 0,79 centi, a pri povratku tj 14og jula sam placao litar po ceni od 0,839 centi.

Btw, cena u Makedoniji je svuda 0,66 centi ili njihovih 40 denara.
                        http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

Working...
                        X