Kako u zemlje u okruzenju sa plinom? [2008]

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • El Radisa
    CBC Veteran
    • 06.12.2006
    • 101
    • Sabac

Kako u zemlje u okruzenju sa plinom? [2008]

pozdrav,
    zanima me kakav je odnos carinika i policije na granicnim prelazima prema vozilima koja idu na TNG.
    Prosle godine sam isao u Crnu Goru i Hrvatsku (u Crnu Goru usao preko Prijepolja, a u Hrvatsku u Herceg Novom, tj Prevlaka) i nigde mi nisu trazili nikakvu papirologiju, mada ja imam samo papire o poreklu plinskog uredjaja, koje sam policajcima uredno i nudio. Atest nisam imao, a nemam ga ni sada jer sam u medjuvremenu menjao uredjaj, polupao auto.. ali posto je auto u fazi popravke, a u avgustu imam planirano putovanje, zanima me kakva su iskustva ove godine sa Crnogm Gorom, Hrvatskom, BiH pa cak i Makedonijom i Bugarskom? Da li je bilo ikakvih problema zbog voznje na TNG, da li su trazili nas srpski atest itd..?
    Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.
  • Fabia & Avensis
    CBC Senator
    • 25.05.2006
    • 215
    • Podgorica - MNE!

Ja sam bio u BiH prije 10 dana i niko mi nije trazio nista.
    Mada kome pada napamet da BMW na USA rege ide na plin? :lol:
    DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
    DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY

Comment

• sasa km
      CBC Senator
      • 23.10.2007
      • 241
      • kosovska mitrovica

u makedoniji su vozila 95 % na plin
      nikad mi nisu trazili atest i pitali dali ide na plin ili benzin ali mislim da treba atest

na kontrolu-"molimo otvorite gepek" kad vide grbu hvataju se odmah pa podignu patosnicu a ja sacekam da vide sta je pa ladno -" boca od plina pa pise u saobracajnoj" a on brze bolje vraca dokumenta gde je pogledao samo sliku
      ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Cuo sam da u BiH traze da se lepi neka nalepnica na auto sa TNG, pored atesta.

Inace, idem bez atesta u Bugarsku 04.08. , pa ako bude problema na granici :

plan A - cekam da se promeni smena
        plan B - vracam se u Crnu goru na more.

Ako prodjem granicu, spremim i 5 i 10 eur za policiju unutar Bugarske, pa kako se nagodimo, posto plan C nemam
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Heinz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 1027
          • Beograd, Voždovac
          • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by deki-ascona
          Cuo sam da u BiH traze da se lepi neka nalepnica na auto sa TNG, pored atesta.
          Pa oni neka lepe šta hoće, kod nas još to nije obavezno.
          Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• bmw735i
            CBC Senator
            • 07.05.2006
            • 258
            • Mostar
            • BMW 320i, 740i, 750i

U BiH nema zakonski definirano rješenje za TNG tj. LPG u autu pa tako i TNG naljepnica niej potrebna. U Republici Srpskoj se može uraditi atest i čak su pokušali naplaćivati uz registraciju trošarinu ili namet za plin ali to je palo u vodu. Pogotovo sada kad je BiH potpisala sporazum o stabilizaciji i pridruživanju u dogledno vrijeme će se tražiti od nje da subvencionira ekološke izvore energije. hrvatska ne mora jer je cijena plina daleko ispod evropskog prosjeka. Što se tiče granica nemam atest samo papire od plina a prešao sam od triglava pa skoro do gevgelije bez problema.
            BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300
            Peugeot 206 1.4i XS (ženin) STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta N HANA 2000 tip C

Comment

• El Radisa
              CBC Veteran
              • 06.12.2006
              • 101
              • Sabac

auu.. dobro je, mislio sam da su stroziji, makar Hrvati.. Rek'o sigurno sam ja prosle godine imao srece kada sam ulazio u Hrvatsku, jedno 2 miliona auta na granici, +40c, carinici smoreni samo da idu kuci.. znaci ne treba nista, to mi se svidja..

A cekaj, mostarac, hoces da kazes ni da ti u SLO koja je u EU ne traze nista kad ti vide da imas TNG u kolima??
              Ja imam urednu dokumentaciju od boce, multiventila, isparivaca i servisera, atest nemam niti planiram da ga radim pre odmora jer mi je budjelar daleko ispod ispod ispod .. nadam se da cu samo sa tim i moci da predjem, a i uvek postoji ono kad me pandur zaustavi "juce ugradio pa krenuo na put da testiram potrosnju, zato nemam atest"

konkretno bih ove godine otisao do Makedonije, Crne Gore i malo bih prosao Hrvatsku preko Jadrana.. nadam se da necu imati frke
              Potpis nije po pravilima. Smeta praćenju konverzacije.

Comment

• bmw735i
                CBC Senator
                • 07.05.2006
                • 258
                • Mostar
                • BMW 320i, 740i, 750i

U Sloveniji sam bio par puta i to sa starim BMW-om koji je imao venturi sistem i nakaradno stavljenu bocu i ništa. Dulje se zadržao na laptopu iz kojeg je virilo 10-ak raznih interface kabela. konkretno sam išao Mostar - Zagreb - Macelj - Maribor - Šentilj - Austrija i nazad.
                Što se tiče odlaska u Hrvatsku tamo sam nekad više nego kući. Posao - fakultet i tako to. Nikad ni na jednom prelazu me nisu pitali za bocu a prelazio sam i puna gepeka i prazan sa samo 2 pojačala od 400W u gepeku. Mislim da nema prelaza koji nisam obišao.
                BMW 320i E46 M54 STAG 300 ISA2 Zavoli Zeta S HANA 2000 tip C, BMW 740i E38 M62 STAG 300 ISA2, BMW 750i E32 M70 STAG 300

Comment

• bmw735i
                  CBC Senator
                  • 07.05.2006
                  • 258
                  • Mostar
                  • BMW 320i, 740i, 750i

Mada ima jedna stvar. Svaki carinik - graničar ima diskrecijsko pravo da te vrati nazar radi bilo čega. Jer se nisi obrijao ili si se previše izbrijao. Karikiram ali ti je tako.

Comment

• shone190
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2004
                    • 1877
                    • Beograd
                    • Dodge Charger 8.1l

Jesu li sva ova iskustva tipa "presao sam pola miliona km bez problema" zasnovana na tome da su vas zaustavljali, videli plinski uredjaj i pustali bez ikakvih problema, nisu vas ni zaustavljali uopste ili su zaustavljali ali nisu pitali i videli plinski uredjaj?

Pozzz

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Moja iskustva na liniji BiH, HR, SLO, Srbija, a bogami i Crna Gora je da me nikad niko nije ni pitao za plin... Gepek sam morao otvarati jednom od 20 prelazaka granica u zadnje 2 godine, ali se ne vidi ni boca posto je toro... Kutija sa rez. opremom i 2-3 torbe, i kaze zatvori...

Doduse, nije neki privlacan auto, Felicia, pa valja misle, ovaj nije svercer, imao bi bolji auto da jeste...

Comment

• KMaRKo
                        CBC Član
                        • 25.03.2008
                        • 13
                        • Beograd

Posto i ja imam isti problm a idem za HR, odem do AMSS i pitam ja, a oni kazu da se jedino trebam brinuti za nasu policiju, da sa drugima po tom pitanju nemam nikakve veze. Zaustave me mamlazi u bih i pitanje za nalepnicu kako nemam, ja kazem da se to u Srbiji ne izdaje, on ludak mi vadi neku njigu od 1000 strana i kopa po njoj da mi pokaze kako ta nalepnica izgleda. Kakvih sve ****** ima koji su jos ubedjeni da smo mi jos vece budale pa nam prosipaju kojekakve price... Inace, na granici me niko nista nije pitao.
                        Koliko idemo? 96, a tek smo u trecoj!

Comment

• Saša
                          CBC Senator
                          • 05.11.2006
                          • 277
                          • NS

Originally posted by El Radisa
                          auu.. dobro je, mislio sam da su stroziji, makar Hrvati.. Rek'o sigurno sam ja prosle godine imao srece kada sam ulazio u Hrvatsku, jedno 2 miliona auta na granici, +40c, carinici smoreni samo da idu kuci.. znaci ne treba nista, to mi se svidja..
                          Već sam pisao o tome, ali evo ponovo: lično sam bio prisutan kada su Hrvati vratili naš automobil zbog nepostojanja atesta... Poslednji put kada sam ulazio u Hrvatsku prvo nisu ništa pitali (prelaz Bogojevo), a kada je carinik na glas konstatovao da mi je ona budža u gepeku boca od gasa, pandur koji je stajao sa njim je priskočio (već mi je bio vratio dokumenta) i pripitao "Imate atest, jel tako?"... Isto tako, nekoliko puta sam prošao a da me niko ništa nije pitao. Dakle, za Hrvatsku ipak treba uverenje o ispravnosti gasnog uređaja, popularno zvano atest, a na vama je hoćete li izazivati sreću i čekati da naletite na revnosnog policajca na granici, ili ćete to odraditi kao sav normalan svet i putovati bez brige...

p.s. Koliko vam treba kazni od 2000 dinara da shvatite da je isplatljivije nabaviti taj nesretni "papirić" nego voziti bez njega? Meni je trebala samo jedna... Ustvari, nije mi trebala ni ona, al' dobro...

Comment

• bmw735i
                            CBC Senator
                            • 07.05.2006
                            • 258
                            • Mostar
                            • BMW 320i, 740i, 750i

Evo ja s puta pa da odgovorim. Više puta mi je granični policajac rekao da mu otvorim haubu da vidi motor (jer imam V12 značku na gepeku) nego što mi je rekao da otvorim sam gepek. Još me pita može li se ovo voziti, a ja kažem može na plin i tačka. On papire nazad.
                            Još mu prospem priču da sam od Zagreba do Splita potrošio 161kn plina a platio 168kn cestarine.
                            A što se tiče tog da hrvatska traži atest nije baš točno, graničnog policajca shodno međunarodnom zakonu zanima zeleni karton i valjana prometna dozvola što se vozila tiče. Zato je zeleni karton u cijelom svijetu iste forme. Prometna nije i ne sadrži svaka sve informacije. U njemačkoj se plin piše u vlasničku knjižicu vozila kao i dodaci na autu (spojleri, felge van gabarita i zatamnjena stakla) tako ako ju je izdala vaša država u mom slučaju BiH i uz to imam valjan zeleni karton ostalo se graničnog policajca ne tiče. Može samo prometni policajac da me pošalje na vanredni tehnički ali ni za to nisam baš siguran morao bih prelistati zakon a to mi se ne da.

Comment

• bmw735i
                              CBC Senator
                              • 07.05.2006
                              • 258
                              • Mostar
                              • BMW 320i, 740i, 750i

Originally posted by KMaRKo
                              Posto i ja imam isti problm a idem za HR, odem do AMSS i pitam ja, a oni kazu da se jedino trebam brinuti za nasu policiju, da sa drugima po tom pitanju nemam nikakve veze. Zaustave me mamlazi u bih i pitanje za nalepnicu kako nemam, ja kazem da se to u Srbiji ne izdaje, on ludak mi vadi neku njigu od 1000 strana i kopa po njoj da mi pokaze kako ta nalepnica izgleda. Kakvih sve biiiip! ima koji su jos ubedjeni da smo mi jos vece biiiip! pa nam prosipaju kojekakve price... Inace, na granici me niko nista nije pitao.
                              Jeli ti mamlaz naplatio kaznu. Mislim da nije a ako jeste trebao si pitati po kom zakonu i u kojoj državi i broj značke. Apsurd da ga traže u nekim djelovima BiH a u drugim neznaju ni šta znači LPG. Kantonalne i entitetske vlade hvataju u mutnom dok ih EU ne klepi po ušima. Već sam o tome pisao u gornjem postu pa da se ne ponavljam.

Comment

Working...
                              X