Plin u Imprezi 1.5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • agw
    CBC Veteran
    • 20.04.2008
    • 125
    • Novi Sad

Re: Plin u Imprezi 1.5

Izvini, triput sam citao, ali nist anisam razumeo!

Prvo kome se obracas, pa na dalje...

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

@agw

Prebacio sam se, mislio sam da je tvoja problematicna Impreca, te da je u njoj BRC plin za koji se tek pregovara.

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Originally posted by sn00py
        Prvenstveno kako oni mogu da utvrde da je vozac vozio na 5k rpm u trenutku kada se to desilo?
        Pokusavaju da zamazu oci coveku na jakio glup i ruzan nacin.. Advokat i do poslednje pare tvrdoglavo isterati svoje...
        Mogu da znaju po ECU, pamte svakakve podatke pa i mnogo toga sta se desavalo pre neke havarije koja je opet, sigurno dijagnostikovana od strane kompa.

Ali, da mora da zamene motor, moraju
        work in progress

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Da u ECU sigurno piše da je vožen na gas u tom trenutku kad se razleteo.... ECU radi svašta pa medju ostalim i pamti kad se upalila mIl lampica i neke vrednosti koje su tada bile, kao recimo broj obrtaja, Fuel trim i još koješta ali ne može da pamti na koje gorivo je vožen pošto i ne zna da postoji plin u autu.

Stvar je u tome što svako želi utom lancu da mazne lovu a piramida ide od gore a kad treba da se da nešto love onda piramida ide odole, Takvo je shvatanje tog šou biznisa. Svaki diler će rado uzeti 300+ evra zato što garantuje za ugradnju ali neće hteti tu garanciju i da ispoštuje ako se stvarno nešto desi.

Ne svi ali većina.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Nisam rekao da zna na sta je vozen, mada je verovatno da neki vestak moze po odredjenim parametrima i to ustanoviti (po nekom pritisku, temperaturi itd) ali sigurno pise na koliko obrtaja je vozen jer svaka greska se pamti sa vremenom i brdom drugih parametara medju kojia je i rpm. To sam hteo da kazem.
            Ali, 5000 obr/min ? Pa ? Auto ima limiter i crveno polje, ako vozac nije bio ni u jednom, onda je smesno da se uopste prica o tome.
            work in progress

Comment

• rrapaic
              CBC Senator
              • 13.02.2008
              • 225
              • Beograd
              • Fiat Stilo 1.9 JTD

Ova tema samo dize pritisak (onome ko je cita)...

Da skratimo: LOPOVE ZA GUSU!

Rajko
              Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• forester
                CBC Član
                • 16.04.2008
                • 12
                • Beograd

Koji je sistem ugradjen i kod kog servisera?

Comment

• r1cer
                  CBC Senator XXL
                  • 22.01.2006
                  • 363
                  • Beograd

Ja bih se žalio zaštitniku građana Mirku Alviroviću.

A pre toga tržišnoj inspekciji a poslao bih i u novine.

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

99% auto kuca kod nas koji tvrde da se uz ugradnju gasa u servisu koji oni preporuce zadrzava fabricka garancija - lazu. To je cinjenica, to ne pricam napamet, nego znam da je to zaista i tako. Uvoznik ovakvim tvrdnjama, naravno, pokusava da podigne prodaju, ali u isto vreme svesno preuzima rizik na sebe da ce, u slucaju bilo kakve ozbiljnije garancije ili crkavanja motora u ovom slucaju, troskove popravke snositi sam, posto od fabrike garantovano nije dobio nikakvo odobrenje da ugradjuje gas i zadrzi fabricku garanciju.

I sad tu nastaje problem. Fabrika nije ovlastila uvoznika da ponudi zadrzavanje garancije ako se ugradi gas, ovaj to ipak uradi uz papreno naplacen ugradjeni uredjaj (od cega naravno dobije procenat). Ako se nesto i desi, naravno ne moze fabrici da se obrati trazeci da nadoknade stetu, nego treba da je nadoknadi sam - odnosno ubedi kupca da je magarac kako bi ON snosio troskove popravke, proturajuci price koje veze sa zivotom nemaju.

Da li negde u fabrickom uputstvu ima eksplicitno navedeno da se auto u bilo kom rezimu voznje ne sme voziti 5000rpm? Da li si dobio NAPISMENO od uvoznika da auto ugradnjom gasa zadrzava fabricku garanciju? Da li ti je dao napismeno uputstvo za koristenje vozila sa ugradjenim gasom, odnosno sta se s njim sme a sta ne sme raditi? Pretpostavljam da nista od ovoga nemas.

Najbolje resenje u celoj prici je da lepo odes do uvoznika i obavestis ga da ces celu pricu, pocevsi od njegove price o zadrzavanju garancije sa ugradjenim gasom do objasnjenja zasto je doslo do havarije i nameru da se izvrda garancija - putem advokata proslediti direktno proizvodjacu. Budes li dovoljno ubedljiv, mislim da ces primetiti radikalan zaokret u odnosu prema tebi - naravno, od strane uvoznika, nisam ni mislio da tuzis proizvodjaca... Proizvodjaci NIKAD nece napismeno odobriti uvoznicima da "fabricki" ugradjuju gas i da zadrze garanciju, ali ce to precutno tolerisati iz prostog razloga sto ce imati opravdanje da, ukoliko se i desi neka havarija na motoru - imati povod i razlog da uvozniku odbiju pravo na garanciju i obavezati ga da troskove iste SAM plati, umesto da ih snosi Fabrika. Eto ti i razlog zasto te zavrcu, jer ce kako god okrenu - garanciju platiti uvoznici jer ces ih na to naterati ti ili sam proizvodjac. Ako se slucajno budu vadili na pricu da nikad nisu nudili zadrzavanje garancije uz ugradjen gas - lepo iseces iz novina neki njihov oglas, pamflet koji drze u radnji, pa lepo kazes da ces i to, kao dokaz, uz objasnjenje cele situacije poslati preko advokata direktno Subaruu. Iako Fabrike po pravilu uvek stanu iza uvoznika, ipak im nikako ne ide u prilog da se zbog ovako izolovanog i zanemarljivog slucaja dize ikakva prasina, rusi njihov ugled ili stvara slika o nebrizi prema krajnjem kupcu - te ce to resiti tako da uvoznik plati celu pricu.

Prema tome ne daj da te naprave magarcem, uradi kako sam ti rekao i ne popustaj. Ovo za Alvirovica nije losa ideja, kakav god da je ipak zna da digne halabuku ako se prica predstavi tako da je kupac ostecen, sto uvozniku ne odgovara.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• NShappy
                      CBC Senator
                      • 09.03.2005
                      • 261
                      • Novi Sad
                      • Ford Focus 1.8TDCi

U principu, fabrike češće staju iza kupca nego iza dilera. Ne vole da im se neko žali. Što je u tvoju korist.

[off] Nego, nije mi baš jasno, zbog čega proizvođači već unapred ne predvide ugradnju gasa. Ono, na ususnoj grani da već postoje mesta za brizgaljke sa nekim čepovima, predviđena lokacija za ventile, predviđeno mesto na tabli za lampice i merač, u ECU već preprogamiran mod za LPG, možda čak da isti ECU vrši i jednu i drugu f-ju, samo mu se kaže "evo ugradili smo, počni", razvedena instalacija k'o što stave onu za radio.... Tako bi čak mogli da valjaju i "orginal" paket za ugradnju pod svojim imenom ali koji bi ipak mogao svaki njihov servis da servisira. A kanula bi im i koja kinta plus. I konačno bi se znalo šta je "fabrička" ugradnja. [/off]

edit: E, ovaj off bi treb'o u posebnu temu. Sorry što brljam.
                      Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• JNC
                        CBC Senator XXL
                        • 19.12.2006
                        • 1332
                        • Beograd

Evo 206-ica je rekao jasno da jasnije ne moze biti ono sto je vec receno u par postova ovde, bilo je frke kod jednog naseg velikog prodavca ako ne i najveceg oko te ugradnje.

Comment

Working...
                        X