Godisnja taksa za vozila na pogon na gas!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ladislav
    CBC Senator
    • 14.12.2004
    • 223
    • Kragujevac
    • Lada Niva 1.7i

Meni komsija radi bas na atestiranju na Masinskom i ja ga pitam kako to ide i tako to i on mi kaze da moram da promenim bocu ako 'ocu atest (kao fale neki papiri od boce, statijaznam, pa koji ce mi ****c papiri, valjda su atest ti papiri). Izem ti takvog komsiju.

I ja naravno ne promenim bocu i naravno ne uradim atest. Ko ih bre ***e sve na gomilu! Nisu Nemci u Lapovu.

Bas ako bude "smrt zavrat", videcu sta cu; za sad ide i ovako

Nego, jel' probo neko da izvrsi atest u starom dobrom Adobe Photoshop-u? Ili bar da nabavi nedostajuce papire (od boce, isparivaca...)?

Comment

• don
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2005
      • 483
      • Beograd

Samo preskeniraj takve original papire od neke druge boce i isparivaca, i sredi ga u photoshopu, kao da ce da primete ovi sto vrse atest.
      Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
      Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
      Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• NShappy
        CBC Senator
        • 09.03.2005
        • 261
        • Novi Sad
        • Ford Focus 1.8TDCi

Originally posted by Srdjan
        Ja atest nisam radio, a niti cu. Ne vidim svrhu toga. Zasto svi to radite, zasta vam treba taj papir i ostala placanja svake godine???
        Ako idete preko granice, pogotovo u nama severozapadne zemlje, morate imati legalan atest. Mađari na samoj granici hoće da proveravaju a ako vas oni ne provere, naderali ste ako vas proverava njihova policija. Verovali ili ne, njihov pandur zna da prepozna atest u našoj dozvoli. (Bar ovi u Segedinu). Hrvati su takođe rigorozni prema tom pitanju na ulazu u HR.

Originally posted by don
        Samo preskeniraj takve original papire od neke druge boce i isparivaca, i sredi ga u photoshopu, kao da ce da primete ovi sto vrse atest.
        Ovo već spada u falsifikat koji bi podrazumevao i falsifikovanje službenog pečata što opet spada u teže krivično delo za koje je predviđen i zatvor.

Originally posted by Ladislav
        Meni komsija radi bas na atestiranju na Masinskom i ja ga pitam kako to ide i tako to i on mi kaze da moram da promenim bocu ako 'ocu atest (kao fale neki papiri od boce, statijaznam, pa koji ce mi ****c papiri, valjda su atest ti papiri). Izem ti takvog komsiju.
        Papir koji se dobija uz novi uređaj je dokaz da je boca atestirana na pritisak. To se radi sa svim novim bocama i pošto ne može da se radi sa ugrađenom bocom radi se prilikom uvoza ili proizvodnje boca. Naduvavaju je na ne znam ni ja koliko bara i mere deformaciju boce pa ako se ne naduva ili ne raspadne smatra se ispravnom.
        Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• gewra
          CBC Član
          • 06.07.2005
          • 34

Juce ja idem pesice gradom i naidjem na saobracajca i ajd kao da ga pitam sta bude ako nemam atest. On meni: Pa kao ces da registrujes auto bez istog?!?! I na kraju kad smo se izobjasnjavali da mi registracija ide u decembru a da sam pre mesec dana uradio plin, rece mi samo da teram, nema problema ako ne napustim SiCG. Na moju primedbu da mozda moze da mi se desi da mi skinu table, saobracajac mi rece da table ne mogu da se skinu sa registrovanog auta, osim u slucaju da je kraden. Najgore sto moze da mi uradi ako bas naidjem na nekog dr**dziju (reci milicionera), je tehnicki pregled, ali i to je retko jer on mora da ide sa tobom...
          Pozdrav Ivan!

Comment

• don
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2005
            • 483
            • Beograd

NShappy, ovde je rec o isparivacu, a ne o atestu koji dobijas od masinskog ili od amsj-a

Comment

• NShappy
              CBC Senator
              • 09.03.2005
              • 261
              • Novi Sad
              • Ford Focus 1.8TDCi

Originally posted by don
              NShappy, ovde je rec o isparivacu, a ne o atestu koji dobijas od masinskog ili od amsj-a

Valjda pričamo o istoj stvari.
              Ovi na faxu kao šatro atestiraju ceo sistem i ugradnju. Atest se dobija za sve u kolima što ima veze sa gasom uključujući i ugradnju. Ako boca nije atestirana, ne mogu ni oni da potvrde da je vozilo "bezbedno za vožnju".
              Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• Ladislav
                CBC Senator
                • 14.12.2004
                • 223
                • Kragujevac
                • Lada Niva 1.7i

Ma ne bre, pricate o razlicitim stvarima: ja mislim da Don prica o onom falsifikovanju, naime falsifikujes papir od boce i das ga na uvid onima sto treba da ti odrade atest - NIKAKO DA FALSIFIKUJES ATEST!

Pa ko je blesav da se sa necim falsifikovanim pojavi u SUP-u, stvarno bi mog'o u tjorku

Comment

• Danijel 9k
                  Banovan
                  • 03.06.2005
                  • 132
                  • N_44.84080 E_20.39600

Tehnicki pregled bez atesta...

Ako ima neka dobra dusa da zna gde moze da se odradi tehnicki (bez atesta) uz "cascavanje" majstora neka mi posalje iskustava na PM ili ako hoce javno ovde na forumu.

Pozdrav

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

da ti kazem gde ...nemogu.
                    nacin: ides od jednog do drugog tehnickog pregleda(najbolje ako imas u kraju...pa se pozoves na komsijske veze)..odvojis coveka koji radi tehnicki(biraj trenutak kad je sam)....malo se zgrbis i onda ovo ono...casticu te i tako to...castis ga koliko trazi ...oko 500 din..i to ti je to.
                    sto se tice provlacenja sa autogasom....ostalo ti uredno iskontrolise(kocnice i tako to).
                    nemoj da se cudis ako budes morao da obigras vise servisa...na mnogim mestima nesmeju...plase se inspekcije gazde ...ostalo
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• don
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 483
                      • Beograd

Ma ne bre, pricate o razlicitim stvarima: ja mislim da Don prica o onom falsifikovanju, naime falsifikujes papir od boce i das ga na uvid onima sto treba da ti odrade atest -
                      Tako je

Comment

• Ladislav
                        CBC Senator
                        • 14.12.2004
                        • 223
                        • Kragujevac
                        • Lada Niva 1.7i

Re: Tehnicki pregled bez atesta...

Originally posted by Danijel 9k
                        Ako ima neka dobra dusa da zna gde moze da se odradi tehnicki (bez atesta) uz "cascavanje" majstora
                        Pa zar ne moze skoro svuda?

Ja imam jednog drugara sto na tehnicki nosi samo saobracajnu
                        Ja sam kud i kamo posten, pa oteram i kola. Al' samo da vide da ih imam - ne nesto da cackaju

Comment

• GaD
                          CBC Član
                          • 15.08.2005
                          • 74
                          • Podgorica

Ma ne bre, pricate o razlicitim stvarima: ja mislim da Don prica o onom falsifikovanju, naime falsifikujes papir od boce i das ga na uvid onima sto treba da ti odrade atest - NIKAKO DA FALSIFIKUJES ATEST!

Pa ko je blesav da se sa necim falsifikovanim pojavi u SUP-u, stvarno bi mog'o u tjorku
                          Papir koji dobijes uz bocu takodje ima pecat firme koja proizvodi tu bocu. Vjerovatno si ga dobio ako si ugradjivao novi uredjaj. Na tom papiru pise kako je ta boca testirana na ja mislim 30 bari a pritisak kad je puna boca je ja mislim 5 ili 10 prije 5. I da ta boca ima sigurnosni ventil koji ne daje da se boca napuni preko 80 %.

Zato je njima vazan taj papir. U svakom slucaju vise ti se isplati da kupis novu bocu nego da rizikujes da te uhvate radi falsifikovanja a to nije mala stvar.

Comment

• Aladin
                            CBC Senator
                            • 17.08.2005
                            • 223
                            • Beograd

Gde prestaje logika, tu pocinje Srbija!
                            Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• -Vedran-
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 3255
                              • Beograd

Mudro zborish
                              Power of dreams !!!

Comment

• CikaKure
                                CBC Senator XXL
                                • 14.08.2005
                                • 668
                                • Beograd

Nisam citao novi predlog ZOBSa, te na osnovu toga ne mogu da kazem da li ce biti ili nece biti takse na godisnjem nivou. Medjutim, buduci da Milan Vujanic vec duuugo vozi na gas i ima zdrav razum, nadam se da ce to biti regulisano na pravi nacin, da se izbegnu pogresni potezi.

Da dodam, mozda cemo kao drustvo (i drzava) tokom narednih godina sazrevati, i barem necemo globiti vozace automobila pogonjenih TNGom, ukoliko vec nismo dovoljno ekonomski jaki da ih stimulisemo.

Elem, predlog nacrta ZOBSa je javan dokument, i ako imate vremena i volje,mozete ga iscitati detaljno, ili barem udariti search na temu gasa, te bi to trebalo da bude dovoljno da eliminise spekulacije i nagadjanja.

Sad rizikujem da ovo bude politicka izjava, ali me raduje da su ovo teme o kojima diskutujemo i parametri kojima cenimo rad drzavnih organa za razliku od situacije tokom devedesetih. Verujem da smo na pocetku procesa uredjenja mnogih pitanja (pa i voznje automobila na alternativna goriva, samog pristupa problematici i metodologiji atestiranja, itd.) i da se svi trebamo naoruzati strpljenjem dok stvari ne "sednu" na svoje.

Izjave tipa "bas me briga da atestiram", "ne pada mi na pamet" i slicno su licni stavovi, bas kao i moj da bih svakako izvrsio atest za takvu prepravku. Neko je spomenuo situaciju saobracajne nezgode; prva stvar za koju se druga strana moze uhvatiti je da vozite automobil koji nije atestiran za upotrebu. Bojim se da bi vas iole vestiji advokat ovom cinjenicom na sudu (koji je doduse opet spor, boljka celog drustva, kao sto rekoh) mogao srediti da ne shvatite kako lako, i cak vam se moze nakaciti ugrozavanje bezbednosti saobracaja na vrat. Onog momenta kad tehnicki pregledi budu radili svoj posao propisno, shvaticemo da je to dobitak za celo drustvo, pocevsi od vece bezbednosti, ekoloski pogodnije sredine u kojoj ce rasti nasa deca, do toga da pocnemo vise da licimo na neka razvijenija drustva.

Pozdrav.

Comment

Working...
                                X