Astra 1.8 i autogas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Delija
    CBC Senator XXL
    • 29.08.2005
    • 310
    • NS
    • plavi auto

Astra 1.8 i autogas

Elem, pazario sam Astru G 1.8 u kojoj je vec bio ugradjen autogas sistem, ali nije sekvent, vec venturi. Lovato je u pitanju.

Rece mi Dora da vozim dok ne pocne da zeza, sa konotacijom na tome da ce jednog dana poceti da zeza , ali me zanima malo detaljnije - sta su problemi koji mogu da nastanu i da li ovom motoru steti ne-sekvent sistem? Usisna grana je, naravno, aluminijumska. Nemam nikakvih problema i jako sam zadovoljan kako sve to trenutno radi. Autogas je ugradjen pre nekih godinu i po dana...
    Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Re: Astra 1.8 i autogas

Moze da bude bezveze. Dodje do detonacije i spadne ti neko crevo i slicno. A moze i da zvekne domacinski i da ti zezne protokomer, npr. Ustvari ceo usis i elementi koji se nalaze na njemu je ugrozen. Pa ti sad proceni. Zasad ako vozis venturi, redovno menjaj svecice, nekad i na manjoj kilometrazi od fabricke preporucene, menjaj filtere redovno i nemoj voziti na isparenjima. Pa dokle moze.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Delija
      CBC Senator XXL
      • 29.08.2005
      • 310
      • NS
      • plavi auto

Originally posted by Srdjan
      Zasad ako vozis venturi, redovno menjaj svecice, nekad i na manjoj kilometrazi od fabricke preporucene, menjaj filtere redovno i nemoj voziti na isparenjima.
      Ovo se podrazumeva.

Pa dokle moze...
      Taj deo mi je i "najzanimljiviji"...
      Sta se to "promeni", pa ne moze vise?

Trebaju mi dovoljno dobri razlozi da puknem dodatnih bar 600 evra za promenu sistema + novi atest... :-/

Dodje do detonacije i spadne ti neko crevo i slicno. A moze i da zvekne domacinski i da ti zezne protokomer, npr. Ustvari ceo usis i elementi koji se nalaze na njemu je ugrozen.
      Koliko citam ovde na forumu, pojedinim ljudima i sekvent radi isto ovo + imaju razne probleme.
      Trenutno nemam bukvalno nikakve probleme - da ne izazivam previse

Ne znam kako moja usisna izgleda iznutra - neko je pominjao (ali ne za ovaj motor!) aluminijumsku usisnu koja u sebi ima neke plasticne "pregrade".
      Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Nađeš se u situaciji da na magistralnom putu kreneš da prestižeš šleper.....stisneš papučica gasa do kraja, ali jedan od VN kablova je rešio da u tom trenutku zakaže...detonacija...puca usisna koje je kod tog modela motora aluminijumska, ali izuzetno tanka...motor se gasi, ostaješ bez oba serva...bla bla...daleko bilo

Jedna od prednosti sekvencijalnog sistema. Ako imaš mogućnosti da ugradiš sekvencijalni sistem, ne razmišljaj puno.
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• vracarac
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2007
          • 364
          • Beograd
          • Opel Astra G

Da ne bih otvarao novu temu, samo sam hteo da se nadovezem sa jednim pitanjem?!

Koliko bi koshtalo da se ugradi sekvent plin u takvu Astru G 1.8? Hvala unapred...
          Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• bax76
            CBC Senator XXL
            • 07.11.2006
            • 605
            • BG

Drugim recima, ispade da je venturi bomba na tockovima, kad ima mogucnosti da se ugradi Sequent.
            Zivo me zanima, zasto se onda ne obustavi ugradnja venturija u karburatorske, i mono-point sisteme?

Comment

• Delija
              CBC Senator XXL
              • 29.08.2005
              • 310
              • NS
              • plavi auto

Jbm li ga...

Covek od koga sam kupio auto je presao preko 30000km, a ja jos 4000km za mesec dana i imao sam jedino problem sa time da mi je malo spalo jedno crevo (totalno nevezano za temu) zasta sam gnjavio Doru 2 puta telefonom (jos jednom mu se zahvaljujem i izvinjavam - treci put kad sam zvao da se zahvalim nije se vise ni javljao - smorio sam ga nacisto ), inace sve radi kao podmazano - da ponovim - da ne izazivam.

Ne znam koliko moze da kosta eventualna steta zbog detonacije sa aluminijumskom usisnom granom - osim onog vrlo pesimistickog scenarija koji je naveo Ivan...

Naravno, kad budem imao viska para - sekvent ce doci na red...

@ bax76
              Kakva "bomba"? Mislim da si malo preuvelicao "detonaciju"...

Comment

• boskombo
                CBC Član
                • 12.05.2008
                • 86
                • Beograd

Znam da nije u okviru teme, ali koja ti je Astra godiste i da li je 1.8 16v? Kako te sluzi u globalu i koliko trosi, mislim na benzin (grad-otvoreno) i imas li neki savet da mi das prilikom kupovine datog auto tj motora?

Comment

• mistermobil
                  CBC Senator XXL
                  • 09.11.2008
                  • 469
                  • pecinci

I ja imam ne-sekvent plin u fiat-u 1.6 16v 99god(mada se plin startuje na 2000obrt),ne radi mi bas ravnomerno nekad,a i zna da se ugasi na leru kad stanem na raskrsnici..ler mi za trenutak padne kad stanem,pa se onda vrati na 1000obrt..jel tu moze biti uzrok sto sistem nije sekventni ili je mozda neki drugi kvar i kako to prepraviti?izvinjavam se na off-u,znam da je tema opelov 1.8 ali eto i ja da priupitam..
                  Ko leti,vrijedi
                  Ko vrijedi,leti
                  Ko ne leti,ne vrijedi..
                  (Grunf,TNT..)

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Odnos venturi sistema i sekvencijalnih sistema je nemerljiv jedino po pitanju sigurnosti u vožnji, ako je to jedino. Što se tiče sigurnosti instalacije tu su isti i nema govora o "bombi".

@mistermobil

Štelovanje minimuma (lera), kao i pregled instalacije, preusmeravanje creva za vazduh su problemi koji te muče.
                    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• vracarac
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2007
                      • 364
                      • Beograd
                      • Opel Astra G

Ivan T? Ili neko ko se bavi ugradnjom sekventa, jel moze da mi kaze?

Originally posted by vracarac
                      Koliko bi koshtalo da se ugradi sekvent plin u takvu Astru G 1.8? Hvala unapred...
                      Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• Delija
                        CBC Senator XXL
                        • 29.08.2005
                        • 310
                        • NS
                        • plavi auto

@Ivan
                        Pretpostavljam da je instalacija vrlo slicna kao za venturi (boca naravno ostaje) - kolika bi otprilike bila cena za "prepravku" na sekvent?

Malo mi "tesko" pada ta investicija posto nece biti nikakve razlike u voznji, bar dok mi venturi radi ovako dobro...
                        (posle procitanih saveta svestan sam problema koji mogu da nastanu i zato i ozbiljno razmisljam o sekventu!)

@mistermobil
                        Nemam nista od tih problema.
                        Ono sto sam imao kao problemcic pre nego sto mi je Dora preusmerio usis vazduha (dodatnim crevom sprecio direktan put vazduha od napred) je da mi se auto ponekad gasio kad na preko 100km/h izbacim iz brzine u ler i to samo kad je napolju poprilicno hladno.

@boskombo
                        2002. godiste je u pitanju, 130.000km predjenih, koliko znam jedino 16V i moze da bude (Z18XE), s tim da je do 2001. godine bio sa 115KS, a posle sa 125KS.
                        viewtopic.php?f=15&t=37719

Autom sam stvarno zadovoljan (sredio par sitnica po pazaru), jedino nisam ga pazario sa placa ili preko oglasa, vec od drugara mog drugara za koga sam znao koliko ga je mazio i pazio - vozio ga je 3 godine ovde, a pre toga uvezen iz Nemacke.
                        U gradu uz malo zivlju voznju trosi oko 13-14 litara gasa uz napomenu da su to uglavnom kreni-stani voznje od po nekih 5km uz hladan start, dok je "napolju" potrosnja ispod 10. Po specifikacijama veca je razlika u potrosnji izmedju 1.8 i 1.6 16V, nego izmedju 2.0 Turbo i 1.8 - ne znam kako je u praksi, ali 1.8 te tera da stiskas papucicu gasa, a mogu samo da mislim kako je sa turbo-om Potrosnju benzina nisam merio - koristim ga za startovanje i vozim nekih 10-15% na njemu. Da dodam da mi je u istom rezimu voznje glupi jugo trosio 13-14 litara benzina

Jos uvek nije proslo dovoljno vremena za neke konkretnije utiske, tj. za ocenu pouzdanosti i slicno. Nadam se da ce se nastaviti kako je krenulo...
                        Do sada sam presao nekih 4000km za prvih mesec dana - zeljko - ubuduce ce mi prosek biti nekih 1000km mesecno
                        Motor jako mirno i tiho radi, pali "na pola kljuca" i kad je napolju bilo -10, nivo ulja je bio na 3/4 skale kad sam ga pazario i sada je na istom nivou + vrlo je bistro, tako da pretpostavljam na osnovu svega toga da je motor u dobrom stanju, a i kilometraza bi trebalo da bude "prava"... Naravno, katalizator je jos uvek tu - ne znam u kakvom je stanju i kako to mogu da proverim.

Comment

• bax76
                          CBC Senator XXL
                          • 07.11.2006
                          • 605
                          • BG

Originally posted by *IvanT*
                          Nađeš se u situaciji da na magistralnom putu kreneš da prestižeš šleper.....stisneš papučica gasa do kraja, ali jedan od VN kablova je rešio da u tom trenutku zakaže...detonacija...puca usisna koje je kod tog modela motora aluminijumska, ali izuzetno tanka...motor se gasi, ostaješ bez oba serva...bla bla...daleko bilo

Jedna od prednosti sekvencijalnog sistema. Ako imaš mogućnosti da ugradiš sekvencijalni sistem, ne razmišljaj puno.

Ako ovo nije bomba na tockovima, onda ne znam sta je?
                          Ako se ne varam upravo gas do koske, pospesuje ove detonacije.
                          Ako postoji i najmanja realna opasnost od ovog scenarija, zasto se uopste ugradjuje venturi?
                          Zasto se ovo eksplicitno ne kaze pre ugradnje, musteriji, vec mu se to kaze kad treba da predje sa venturija na Sequent?

Comment

• zvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 01.11.2005
                            • 961
                            • Beograd, Batajnica
                            • Golf 4

U normalnim servisima se mušteriji kaže šta i kako ali onda mušterija ode u neku šupu, "majstor" kaže ono što mušterija želi da čuje i ugradi se venturi.
                            A niko neće sekvent zbog cene.
                            “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Delija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.08.2005
                              • 310
                              • NS
                              • plavi auto

Napominjem da sam auto pazario sa vec ugradjenim gasom - inace ne bi bilo nikakve dileme.
                              Inace, na 1.8 motoru sa 125KS sa Astrinom sasijom nema preke potrebe za "patosiranjem" pedale gasa, mada sam i to neretko radio u ovih 4000km - testirao sam da vidim sta sam pazario

Comment

Working...
                              X