Jedva se dovukao kući-ogroman problem sa plinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mixer
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 202
    • Skopje

Jedva se dovukao kući-ogroman problem sa plinom

Prvo da predstavim auto kako je red!Kia sephia 1993,58kw,80ks.Ugrađen plinski ured 2004 landirenzzo,lambda sonda.Od pre 2 nedelje počeo da zeza na plinu.Mučio sam se malo ,menjao svečice,filter za vazduh,štelovao,okretao ali uglavnom ništa nije pomoglo.U sredu pre 3 dana ,otišao do majstora,pravog,za plin da mi sredi auto.Promenio membranu na isparivaču,izbacio onaj kompjuter,ugradio drugi prekidač BRC i auto je konačno proradio kako treba.Ali .Uvek ima ali.Namešten je onako kao i ranije ,znači upalim na benzin i na 2000 obrt.prebaci se na plin.Palenje na benzinu je teško išlo.Samo da napomenem da do početka problema palio je na benzin uvek iz prve ,i onda provozam ga tako kojih 500m,pa prebacim na plin.A sada nekad upali dobro ,a ponekad mora da se malo više vergla da bi uopšte upalio!Tako i danas idem na posao.Teško ga upalim.U toku radnog vremena trknem do parkinga ,da vidim kako sad pali.Iz prve kao munja.Sad pre 2 sata za doma nije hteo baš da upali ,tek posle neko0liko dobrih verglanja.Ali upali najzad .Prebaci se na plin.na 2000 obrt.I onda se setim da mi majstor koji mi ugradio BRC prekidač i sve ostalo reče da ima mogučnost da se auto pali i vozi isključivo na plin što meni u ovom trenutku apsolutno odgovara.Pritisnem ono dugmence dole desno na samom prekidaču i desi se katastrofa auto se ugasio.Na jedvite jade ga upalio opet na benzin i više nije hteo da prebaci na plin.Samo se naizmenično pale crvena i zelena diodica.Auto jedva radi na benzin jedva sam se dovukao kući.na semaforima polazak je bio užas,jedva jedva.Stvarno neznam ni sam šta sam mu uopšte uradio kada sam pritisnuo onaj taster dole na prekidaću.Sutra radim a treba da idem na posao autobusom.,a nedelja je autobusi su jako retki.U ponedeljak planiram opet do majstora,a da bi došao do njega treba da se popnem na jedno brdo,sa ovakvim autom skoro nemoguća misija.Neznam šta da radim više.Dođe mi da auto bacim u ambis i da pripalim cigaru gledajući kako se razbija.U četvrtak sam trebao da idem na odmor kolima,zato sam ih cele prošlje nedelje sređivao ,ali izgleda ništa od toga.Užas.
    Jahači magle
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Jedva se dovukao kući-ogroman problem sa plinom

ne razumem, izbacio si kompjuter za plin?

Comment

• ale944
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2006
      • 1457
      • Beograd

pre paljenja na benzin, skini jednu klemu, sacekaj minut, vrati i probaj. ako upali lepo i ide normalno onda je tvoj problem lako resiv.
      http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Sta pise na tom BRC prekidacu? Jel to sto si pritisnuo prekidac ili taster ? Jel stoji iza kucista ili spreda ?
        Nisam majstor, al' znam da se sheet desava po pravilu u nedelju, a cini mi se da imamo slicne BRC prekidace.
        Prekidac stavis na polozaj za plin. Iza kucista prekidaca ima taster koji se stisne tek nakon kontakta : dakle prvo kontakt (bez verglanja) , lampica zelene boje treba da blinka, onda stisnes taster i zel.lampica treba da konstatno svetli. Onda verglas (moze i par puta) ali tako da ne gasis kontakt kad prekidas verglanje, nego samo pustis kljuc. Zelena lampica mora stalno da svetli. To sve pod uslovom da je prekidac ispravan.

Ako ne uspe, probaj da rasrafis taj BRC prekidac pa da proveris kontakte na njemu. Sledece sto bih ja gledao je kabal izmedju prekidaca i bobine.

Ako ti i nisam pomogao, jos je rano jutro, javice se vec neko od majstora, nemoj da brines mnogo i nemoj da bacas auto niz tu liticu .
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Po toj priči ispada da je problem u samom prekidaču..........imao sam sličnih situacija sa sl simptomima i uvek je bilo do prekidača.....javiće ti se neko kompetentniji po pitanju plina..........i ne guraj ga niz liticu,tužiće te osiguravajuće društvo......i obavezno idi na more ....pozzz!

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Raskaci dzek na prekidacu za plin.Tako raskacen,ide samo na benzin.Ako u tom slucaju bude sve u redu sa radom na benzin,poseti ponovo majstora za plin.Ako nema mogucnosti da se dzek raskaci,izvadi osigurac za plinski uredjaj,opet je na istom,ide samo na benzin.

Comment

• mixer
              CBC Senator
              • 13.04.2005
              • 202
              • Skopje

OK hvala momci!Sutra idem opet do plinađije.Pa neka sam tupi glavu oko problema.Samo da se dokotrljam nekako do majstora!Evo baš se vratio s posla.U početku je opet bilo povuci-potegni ali kada se ugreje ide malo bolje i manje trza.Oko 3000obrt. radi baš ok,na benzin naravno.Plin i dalje nedostupan.Auto upali lepo iz prve ali kasnije obrtaji padaju čim pritisnem pedalu gasa, kao kad vuče falš vazduh.Menjao slobodni dan sa kolegom samo da bi sutra do majstora.Idem oko 9h ,da malo prođe jutarnja špica!Ma kada nema semafora i puno automobila još se i nekako vozi,ali na semaforu nastaju muke.Dok čekaš zeleno igrš se malo gasom pa nadrukaš na oko 3000 obrt.pa pokušaš da zadržiš tako dok ne kreneš.Ako ne uspeš i auto počne da se trza i otima,upališ 4 migavca,i sačekaš da prođe gomila njih namrgođenih faca pa ti onda polako uhvatiš priključak. .Sve u svemu jako interesantno.Ajde sutra javim šta desilo.A u međuvremenu se možda javi moderator koji radi sa BRC uređaima.
              Jahači magle

Comment

• mixer
                CBC Senator
                • 13.04.2005
                • 202
                • Skopje

Stvarno je uređaj landirenzzo ali onaj fuckin prekidač,za kojeg poima nemam kako radi je brc.A lepo mi čovek nudio lovato (ma šala naravno)
                Jahači magle

Comment

• mixer
                  CBC Senator
                  • 13.04.2005
                  • 202
                  • Skopje

E sada ono ogroman problem sa plinom,zvuči smešno,ali šta je tu je Naime do prekidača u kabini je bio kvar,a i do moje gluposti Taster za promenu režim rada benzin -plin na tom BRC prekidaću je na gornoj strani ispod slova S .A ne tamo dole desno gde ima jedan sićušni dugmić.Nisam dobro slušao majstora kada mi objašnjavao način rada.Sada palim i vozim na plin mada mogu i da upalim na benzin naravno ,ali zbog lošijeg rada na benzinu,radie ću se držati prve opcije.IPošto sam 2 dana vozio na benzin ,sada mi malo bolje radi i na benzin(iznad 2000 obrt)Hvala forumašima koji su se potrudili da mi nekako pomognu.Srećan put bilo gde da polazite i prijatan odmor.
                  Jahači magle

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

jel si probao da skines klemu pa da vidis kako ce da radi na benzin ? kad si izbacio lambda control svasta se tu desilo i verovatno treba jedan reset ecua pa da onda vidis rad na benzinu...
                    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Lambda kontrola je bolje dozirala plin i zato nije imao problema na benzinu kod paljenja i ostalo, slavina to ne može raditi tako precizno i bitno je podešavanje il ireset ECU-a svaki put kod gašenja motora. kad neko nema interfejs ili softver za tako nešto izbaci sve od toga, stavi slavinu i unazadi sistem.
                      Poslušaj Aleta, skini klemnu na par minuta i probaj benzin, ako radi kako treba to se lako rešava da tako i ostane samo sa jednim releom.
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mixer
                        CBC Senator
                        • 13.04.2005
                        • 202
                        • Skopje

Zdravo Doro majstore !Moram da te ispoštujem.Klema je skidana ,ali se ništa nije promenilo .Znam da sam unazadio sistem,ali veruj dosta mi je bilo svo ono štelovanje,pomicanje,preštelovanje na svakih nekolko kilometara.Pre nego što je skinuta ona kutijica ,i ostali prazni đekovi da vire ,prestao je i da prebacuje na plin.Verujte da mi je najbitnije da auto RADI kako treba ,a za sad radi odlično na plin i za ne daj bože može da se vozi i na benzin.Meni sasvim ok.Pozdrav svima!
                        Jahači magle

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ma ok je, rekao sam to zato št ose često vade ispravne lambda kontrole samo zato što se ne mogu naštelovati jer se nema čime. Ako imaš problem sa benzinom i pored skidanja klemni onda je nešto verovatno do benzinskog dela.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mixer
                            CBC Senator
                            • 13.04.2005
                            • 202
                            • Skopje

Evo me opet u vezi teme.Znači odvozao sam od 16 jula do sada oko 1500km.Svo vreme palim i vozim na plinZasada sve u redu.Neznam kako ćemo zimus! Inaće bio u Albaniju.U blizini Drača,prvi put.Čisto da vdim šta se tamo dešava,kako se živi.I verujte ljudi tamo žive pravi Albanci,kod nas a i kod vas su došli arnauti.Kako beše ono na top listi nadrealista ****m ti zemlju kojoj je zapad Albanija.Upravo se to i ostvaruje sad.
                            Jahači magle

Comment

• Vidan KV
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2007
                              • 432
                              • Kraljevo
                              • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Ha,moj ortak bio prošle godine....doduše ima Francuski pasoš i naravno auto sa F tablama..........takođe je bio negde na jugu AL i doneo je savršeno pozitivne utiske.....kakve su cene,kakvi su putevi?......aj ako imaš okači neku sliku.....pozzzz!

Comment

Working...
                              X