Jedva se dovukao kući-ogroman problem sa plinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Jedva se dovukao kući-ogroman problem sa plinom

Samo ne ovde, bez politike i seksa
    Ima poseban forum za putovanja i turizam, tamo može ali opet bez politike
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

.........a SEX? .....m"slim jel mož tamo?.....da ne listam za džaba strane ......pozzz!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ja uvek mislim ono što kažem ali ne kažem uvek ono što mislim, dakle bez politike

https.autogas.rs

Comment

• gorky
          CBC Senator XXL
          • 08.06.2007
          • 860
          • Vojvodina,Kikinda

ja bih samo da kazem da na tom prekidacu samo pise brc,ali nije brc ni slucajno,no bez obzira bilo koji da je u njemu nije problem

Comment

• mixer
            CBC Senator
            • 13.04.2005
            • 202
            • Skopje

Evo ga opet problem.kada sad prošitam stariji post ,kako ću zimos ,ko da sam se am ureknuo ,Problem opet.Nije ogroman.Naime ,padaju obrtaji.Lepo upali kad je hladan i tako nekih 10tak km.i onda počne da brljavi.JUće smo skidali onu klapnu sa majstorom i sve lepo sredili i nanovo perešrafili i zategnuli,nije uopšte bila prljava klapna.Samo je išao falš vazduh na onaj deo gde je plinađija ugradio dodatnu klapnu u slučaju detonacije zbog plina.Sređeno i to.Onda smo startovali auto na benzin ,radio je na jedvite jade.Motor je proradio kako treba onda kad je dobio nekoliko doza karburator klinera direktno u usis i nastavio da radi isto dobro na benzin kao i na plin.Ali radost je kratko trajala.Uveće već nije dobro radio na benzinu,a danas ni na plin.Znači u početku je ok sve dok se motor ne ugreje.Obrtaji kao što smo ih namestili kod majstora 900 na leru.Na sledećem semaforu 800,na sledeće kočenje 500 pa onda variraju 200-300 sa tendencijom da ugasne.Čitao sam slične probleme po postovima ,nije da nisam .Ne znam šta je uradio onaj koji je imao sličan problem sa stilom,koji je tvrdio da je problem sa strujom.Ili isto sa mazdom 323 koji ima isti ili sličan motor kao i moj.Nisam shvatio dali je došlo do poboljšanja kada je očistio usis i step motor(što i ja nameravam da uradim kod majstora koji je već pare uzeo kao da je obavio posao,a nije),Ili je možda rešenje u bušenju rupice(koja veličina tj koji broj burgije?)na liptiru klapne.Na koji deo leptira treba da je rupica.Kod mene je leptir klapne u obliku slova V(malo otvoreniji kraci samo)Znači radio je dobro posle čišćenjem karburatot klinera ,ali samo jedan dan.Da ipak nije možda i do raspljinjača to mi rekao jedan dečko kod kojeg su 3ica mojih kolega montirali plinske uređaje,a onaj biskusniji koji mi letos sredio problem mi rekao da je problem oko filtera za vazduh,klapne i u****???Previše dilema za kojih nemam vremena ,živaca a ni novaca.Pucajte sa odgovorima .Hvala.ps uh šta sam sve napisao,mrzi me sad da proveravam i brišem pa neka ide sve
            Jahači magle

Comment

• mixer
              CBC Senator
              • 13.04.2005
              • 202
              • Skopje

HI.Razgledam opet forum da bi pronašao neko rešenje.Inaće danas ista priča.Radi lepo dok se ne ugreje,onda obrtaji padaju i hoće da se gasi.Odrnuo sam onaj šraf(za kojeg su mi rekli da ga nikako ne diram )i počeo auto da radi na 1300 obrtaja na leru ,al se bar ne gasi i ne trza kada stanem na semafor.Nego razmišljm nešto Kod mene ono crevo koji nosi topli vazduh dosada uopšte nije skidano,pa sam mislio da ga sutra skinem ,pa da vidim kako bi to funkcionisalo Neznam samo gde treba da se posle skidanja začepi.Dali na oba kraja,i kod filtera i kod motora,ili samo kod filtera,a kod motora da ostavim crevon samo tako.Ajde bar mi na ovo odgovorite.Možda sam malo konfuzan u gornjem postu,ali sam se dosta trudio da me shvatite. ps.10 i 45 je .Sada sam proverioi i shvatio da kod mene uopste i nema takvo crevo .Idemo dalje.I da hvala na pomoći to što sam sebi pišem i odgovaram mi je od velike pomoći za rešavanje problema. nema na ćemu
              Jahači magle

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Tako ti je lakše a besplatno je, na zapadu psihići uzimaju teške pare da bi se izjadao a on samo sluša

Klapna za topao vazduh mora biti fiksirana tako da ulazi samo hladan vazduh, šrafom, skidanje crevca onog tankog ili na bilo koji drugi način, pisano je mnogo oko toga potraži.

Kad plin ne radi posle nekog broja kilometara ili minuta ima nekoliko uzroka, smrzne se isparivač, klapna toplo-hladno slejbe količinu vazduha, nije naštelovano kako treba, crko MV na boci, itd....
                To štto se sad "dere" na leru kad si odvrnuo šraf koji nisi smeo da diraš ukazuje na falš vazduh ili loše podešavanje.

https.autogas.rs

Comment

• mixer
                  CBC Senator
                  • 13.04.2005
                  • 202
                  • Skopje

ok hvala.btv MV je multi ventil?Daqnas radi konstantno na 1100obr/min kao i sto smo ostavili.Voyicu ga ovako nekoliko dana pa ako bude ok spusticu obrt,na onome strafu kojeg nesmem da diram
                  Jahači magle

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Da, MV je MultiVentil. Šrafom ćeš ga samo ugušiti pa će imati manji ler ali će raditi kako ne treba. To nije rešenje.

https.autogas.rs

Comment

• mixer
                      CBC Senator
                      • 13.04.2005
                      • 202
                      • Skopje

Ništa za sada!kada budem dolazio sledeći put u Vojvodinu,moraću da svratim i do Novog Sada da se mi vidime face to face,pa da sredimo taj plin .Imam rodbinu u Vršcu i prijatelje oko Pančeva.
                      Jahači magle

Comment

• mixer
                        CBC Senator
                        • 13.04.2005
                        • 202
                        • Skopje

još uvek ništa!Majstor plinađija bio je baš zauzet taj dan,auta su samo dolazila i dolazila.Konverzacija je tekla ovako.Nikako da naštelujemo a?Nije tvoj problem ni u rasplinjaču.Ovde megde imaš problem.Pokazao na filter za vazduh,crevo što ulazi u usis,klapnu step motor .Ma sve smo rastavili.Očistii ponovo sklopili.Osim motorića za ler gas koji nije hteo da se nikako skroz razdvoji.Ma uopšte ne izgleda kao na ostala vozila,na pr,fiat.To smo očistili koliko smo mogli.Poboljšanja ipak ima.Sada je malo bolje ,ler sam mu smanjio na oko 1100 obrt.lepo ,ali malo kasnije prima gas,nekako sa zadrškom.Ma znam da to nije baš to,ali ...Neka prođu ovi praznici pa idemo dalje,dok se ne naljutim i ....Treba da ga nosim na moto tester i da vidim zašto ne radi lepo na benzin,pa kasnije ćemo da sredimo i plin.To je za sada.Ajde odo sad na doček Nove 2010.Srečna Nova svim forumašima ,posebno plinađijama.
                        Jahači magle

Comment

• mixer
                          CBC Senator
                          • 13.04.2005
                          • 202
                          • Skopje

Opet da sam sebi odgovorim,ma naviko se već,ništa strašno.Ove električne ili elektronke rasplinjače ne vredi reparirati.Samo nova Nazdravlje Tašo ,hvala čašo
                          Jahači magle

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Živeli

https.autogas.rs

Comment

Working...
                            X