Auto se gasi na ler gasu, MB190E(i),1987,SPI,2.0,77KW

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • electro_world
    CBC Početnik
    • 18.08.2009
    • 9
    • Europe

Auto se gasi na ler gasu, MB190E(i),1987,SPI,2.0,77KW

Mercedes 190E 1987, autogas, automatik, 2000 kubika, sa direktnim ubrizgavanjem, snaga 77KW.

Autogas ugradjen pre dve godine.

Povremeno (jednom u par meseci po nekoliko gasenja motora u istom danu) imao sam manjih problema prilikom zaustavljanja na semaforima. Takodje povremeno, nekad dva ili tri puta na dan, a nekad jednom u dva meseca trzanje pa detonacije, nakon cega se odvoji crevo za vazduh.

Pre par dana sam nakon manjih problema sa opadanjem broja obrtaja prilikom voznje na gas, turirao motor i na benzinu i na gasu 5-10 minuta. Na zalost, nakon toga motor se na ler gasu (a auto nije u pokretu) - kad je prebacen na gas - gasi. Odmah. Jednostavno broj obrtaja ode na nulu. Nema nikakvih znakova da bi zadrzao broj obrtaja na 500, 700, 900 (bio je nastiman na oko 850) - jednostavno - cim pustim papucu gasa, motor se ugasi.

Da napomenem da se motor ne gasi ako je automobil u pokretu. Ako se krecem 20, 30 ili vise km/h, nema problema - ali ako trebam zaustaviti automobil, na semaforu ili raskrsnici, motor se gasi.

Na benzinu radi bez ikakvih problema. Ne gasi se na ler gasu na benzinu. ima oko 800 - 850 obrtaja, zavisno od temperature.

Pokusao sam ovde na forumu vec da pronadjem neko resenje.

Hvala za svaku sugestiju i savet.
  • duh koji hoda
    CBC Veteran
    • 10.03.2009
    • 123
    • djavolja varos

Re: Auto se gasi na ler gasu, MB190E(i),1987,SPI,2.0,77KW

prvo bih morao znati koji isparivac imas (elektronac ili vakumac) pazi ovo trzanje i detonacije ukazuju na probleme sa strujom,
    gasenje na semaforu sa povecanim dotokom vazduha, trbalo bi to sve videti pa onda resavati problem.
    ako moze neka fotkica ?

Comment

• electro_world
      CBC Početnik
      • 18.08.2009
      • 9
      • Europe

Tu je nekoliko fotografija.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Možda si u onom turiranju potrošio neki sundjer ili krpu koja jebila u filteru i smanjivala protok vazduha ili je spalo crevo koje je bilo (trebalo bi da ima) na ulasku u filter al ida je okrenuto suprotno od pravca vožnje.
        Menjao si vazdušni filter možda?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• electro_world
          CBC Početnik
          • 18.08.2009
          • 9
          • Europe

Ispod filtera vazduha su dva creva koja su pre spadala kod detonacija (jedno od ta dva creva je sa zadnje strane i spalo je samo jednom, do njega se moze doci samo ako se skine filter vazduha), sada je jedno crevo (prednje, spadalo vise puta) bilo spalo, ali sam odmah nakon pojave ovog problema to namestio. Problem nije resen. Jos jednom cu proveriti sve.

Dva su creva koja ulaze u filter vazduha sa LPG sistema. Na ulazu tih creva u filter vazduha probusene su rupe i vakum je postignut silikonskom masom. Silikonska masa sada stoji labavo (verovatno upravo nakon turiranja, vidi se da otvor na mestu ulaska creva u filter vazduha nije potpuno pokriven silikonom) i izgleda da je tu mesto gde vazduh moze da dodje do centralnog dela filtera vazduha (to ne smeta nimalo radu na benzin, cak izgleda da sada na benzin radi bolje). Pokusacu da popunim taj prostor na ulazu tih creva u filter vazduha silikonom.

Takodje, zamenicu filter vazduha (postoji mogucnost i da je neki delic filtera vazduha ostecen, pa je to mesto kroz koje vazduh prolazi).

Dakle, najverovatniji razlog za gasenje motora je previse vazduha?

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

ja bih proverio (eventualno zamenio) i kablove , svecice, iskontrolisao struju zbog
            Originally posted by duh koji hoda
            ...pazi ovo trzanje i detonacije ukazuju na probleme sa strujom...
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• sax
              CBC Član
              • 18.08.2009
              • 11
              • HR

pogledaj senzor tlaka zraka
              ja sam imao slicnih problema i on je bio problem

Comment

• electro_world
                CBC Početnik
                • 18.08.2009
                • 9
                • Europe

Filter vazduha sam zamenio, kablovi i svecice su menjani pre nepunih pola godine (od tada se auto i trza vrlo retko, samo kad je velika kisa - vlaga, a i tada gotovo neprimetno u odnosu kako je bilo pre zamene).

Na benzinu radi perfektno (ne verujem da je struja problem - jer onda ni na benzinu nesto ne bi bilo u redu).

Proverio sam creva za vazduh - sve je na svom mestu.

Jos jednom da pomenem da se ovaj problem pojavio tacno nakon turiranja auta - 5-10 minuta i na benzinu i na gasu naizmenicno. Nakon toga, kad auto prebacim na gas - a auto se ne krece, cim pustim papucicu gasa broj obrtaja odmah pada na nulu, auto se gasi. Na otvorenom mogu voziti na gas - jedino sto ako usporavam (ispod 20-30 km/h) moram prebaciti na benzin.

Sta je moglo da se desi prilikom turiranja? Pre toga motor je radio bolje i mirnije na gasu nego na benzinu.

Comment

• duh koji hoda
                  CBC Veteran
                  • 10.03.2009
                  • 123
                  • djavolja varos

struja nije samo svecice i kablovi, a pogotovo sto ti se problem javlja kada je povecana vlaznost (kapa, ruka)
                  i na benzinu on taj problem ne "prepoznaje" kao kada je na plinu . e sad sto se tice opadanja obrtaja tu postoji
                  jedna pametna stvar koja se zove stabilizator lera koji treba dograditi i broj obrtaja nece padati ispod zadate
                  vrednosti kada je na plinu.

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Duse koji hodas, pojasni "stabilizator lera" , jel ima to jos neki naziv, gde se i kad ugradjuje, ima nas jos koji citamo ovu temu, ne skrtari na recima ...
                    Fali mi jos par sitnica pa da i ja otvorim servis za ugradnju LPG .

Bio sam pre ~ mesec dana u tvojoj varosi, i bolje da sam s tobom seo u kafanu nego sto sam tocio prolom vodu u kanistre, vise bih imao koristi

pozdrav druze
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• electro_world
                      CBC Početnik
                      • 18.08.2009
                      • 9
                      • Europe

Upravo to je problem, sto poslednjih par meseci, kad je radio na gas, nije bilo gotovo nikakvih problema (a i na benzin je radio dobro), ler gas na gasu je bio miran i stabilan, pa je odjednom, nakon turiranja, poceo da se (stalno) gasi na leru i to iskljucivo dok radi na gasu. U voznji mogu prebaciti na gas i ide bez problema, dok ne spustam brzinu.

Da li je turiranje promenilo neka podesavanja na isparivacu?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Moguće je, zar nisi do sada probao da malo prešteluješ taj isparivač?

@Deki, neozbiljan si šegrt i ne pratiš na času
                        Potraži malo K glava, stabilizator lera....

https.autogas.rs

Comment

• electro_world
                          CBC Početnik
                          • 18.08.2009
                          • 9
                          • Europe

Potrazio sam i ovde na forumu, malo sta ima o stabilizatoru lera.

Nasao sam ovaj link za prodaju na e-bayu sa slikom (ali nema nista o montiranju):

Pokusao sam podesavati, (jedan od dva dela za podesavanje - "idle adjustment"), medjutim bez promena. Bez ikakvih promena. Pokusacu jos.

Da pokusam da skinem minus klemu na desetak minuta, pa ukljucim svetlo unutra u autu kod retrovizora - jasno je da ono nece da svetli, ali - da za to kratko vreme pokusam "reset"?

Comment

• gorky
                            CBC Senator XXL
                            • 08.06.2007
                            • 860
                            • Vojvodina,Kikinda

K-glava i fema su kombinacija 5 u glavu,femu nastelujes pa isturiras i on se rasteluje,pa onda iz pocetka,fema radi dok ti se ne smuci zivot i gas i kad si ga ugradio.ja znam da je problem u tom reduktoru,e sad ti meni naravno neces verovati na rec jer je to do juce sve radilo,pa ces nastelovati taj gas i onda ces napisati da je problem resen i da sve radi ok,pa ces voziti par dana pa ce se on opet rastelovati,pa ces misliti da je los gas ,da negde vuce fals itd,i tako u krug dok ne zamenis taj uredjaj i tek onda vidis da on u stvari kosta vise zivaca nego novaca.stabilizator lera moze da se nabavi kod gotovo svakog prodavca gasne opreme,mada bi to moralo da radi i bez toga. deki ne veruj bas sve duhu koji hoda jer ga ovih dana boli uvo za sve,nazalost bukvalno

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Da si ovde ili na googletu napisao "stabilizator lera mercedes" dobio bi ovo..

viewtopic.php?f=301&t=7610&p=196324&hilit=stabiliz ator+lera+mercedes#p196324

A inače to je ovo:
                              http://www.aeb.it/products/sundry-items ... erm=aeb453

A još inačije Gorky je u pravu

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X