Pre sat vremena sam tocio plin na Lukoilovoj pumpi u Zaplanjskoj ulici....pritisak tocenja na pumpi 5 bara...pumpadzija posto je video da zagledam kaze pomeri se odatle,navodno ne valja 1 zub na onom utakacu za punjenje plina pa moze da me udari crevo...pitam ga ja koliki je pritisak na pumpi kaze 10bar-a...ja mu pokazem da je 5,a on kaze ako bi bilo 10,popustili bi neki ventili,gore negde na rezervoaru...cena 49 din...sad i nikad vise
Danas na MBG-u u Visnjickoj natocio pun, stalo 26L mada sam mislio da je plin na izdisaju,obicno stane oko 32-33. Kvalitet odlican, pritisak tocenja od 12-15 bara, cena 53 din.
Ako mogu ovde da pitam,sta se desava kad su razliciti pritisci punjenja tng-a,na razlicitim pumpama,a samim tim i u instalaciji...ako je recimo sekvent sa fixnim parametrima,i nastelovan da radi na recimo 8-9 bara pritiska,pa se uspe tng sa 5bara ili sa 12bara...da li bi to trebalo ponovo ustelbati ili sipati samo na jednoj pumpi sa koliko toliko istim pritiskom
Sekventni uređaj je "pametan", pravi sebi što mu treba, tako da možeš bez bojazni da sipaš bilo kojim pritiskom. Jedino što se za pritisak punjenja vezuje kvalitet gasa,pa treba puniti na pumpama sa većim pritiskom.
Inače i venturi je isto pametan kao i sekvent.
Eh, da, sekvent ne radi sa fiksnim parametrima i ne radi sa tako velikim pritiscima, a šta je u boci - nije mu baš bitno dok god ima.
Koristi pretragu,jer je mnogo puta prežvakano,molim te.
MB Gas i OMV, na Zrenjaniskom putu, u Krnjaci drže i danas 55din. Izbegavanje!
U NISovoj punionici u Ovci (4.1km od Zrenjaninskog puta) 15.3. natocio ya 50dinara/l.
Prvi put nakon duzeg vremena zaobisao OMV na Zrenjanincu.
Jedina nezgodna stvar sa Ovcom je radno vreme do 16.00h i sto ni ne pomislaju da daju fiskalni racun.
Videcemo sta kaze potrosnja.
the more you know,podsecas me na davidoff...pojasni malo
Jedan običan regulator pritiska,što u stvari jeste isparivač rešava problem. Ali da ne trujemo ovde,otvori novu temu,ako hoćeš.
Da ti skratim muke: autogas forum-tehnički deo-kako radi....lepljiva i zaklučana
Ako mogu ovde da pitam,sta se desava kad su razliciti pritisci punjenja tng-a,na razlicitim pumpama,a samim tim i u instalaciji...ako je recimo sekvent sa fixnim parametrima,i nastelovan da radi na recimo 8-9 bara pritiska,pa se uspe tng sa 5bara ili sa 12bara...da li bi to trebalo ponovo ustelbati ili sipati samo na jednoj pumpi sa koliko toliko istim pritiskom
Sekvent obično radi sa pritiskom od 1 bara, to pravi reduktor-isparivač i na to je naštelovan. Nije naštelovan na N bara...
Comment