Ma ja se vise ne nerviram. Nek teraju kolko oce, ja da vozim moram, pa moram. Plinski uredjaj sto sam ugradio mi se isplatio tako da sam sada u nekom malom pozitivnom plusu, i nek tako i ostane i bas me briga. Ne zagadjujem okolinu (bar znatno manje) a i motor ce trajati duze.. Pa nek furaju i na 100 kinti sto se mene tice, provucem karticu i ne razmisljam.
Dok je takvih genijaaca kao ti, bice ovako kako je, i sa cenom gasa, i sa mnogo cim u drustvu.
Sto se tice te konkretne cene od "100 kinti" to je vec uveliko neisplativo, bolje je na benzin voziti.
Po trenutnim cenama od 71.5din, ustedi se 20% u ceni goriva, ili manje. Plus sve ostalo sto uz gas ide. Moze se reci da je autogas prakticno ubijen kao alternativno gorivo
dosta cmizdrenja ,podnesite ovo poskupljenje kao ljudi .
sta ja da kazem sto sam prosle godine kupio sporet pola TNG pola struja , i sa ovim cenama TNGa u odnosu na struju,uopste se neisplati da punim bocu ?!
otprilike ,cena gasa je stigla na klackalicu u odnosu na benzin... sa nekom cenom od 80 din , neisplati se skoro uopste.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Da smo mi normalan narod u normalnoj državi... jedno nedelju dana niko ne bi sipao plin, pa bi sami oni spustili cene. A što kaže zoranbg 80 din je već granica za isplativost. Samo mi nisu jasni ovi što imaju gas pumpe, oni misle da će ljudi da kupuju i ako bude 100, . Pa pre ću da vozim na benzin nego nekom da punim džepove bez razloga.
dosta cmizdrenja ,podnesite ovo poskupljenje kao ljudi .
sta ja da kazem sto sam prosle godine kupio sporet pola TNG pola struja , i sa ovim cenama TNGa u odnosu na struju,uopste se neisplati da punim bocu ?!
otprilike ,cena gasa je stigla na klackalicu u odnosu na benzin... sa nekom cenom od 80 din , neisplati se skoro uopste.
Brale moj, tebi se uopste ne isplati da kuvas na plin, sreca sto imas pola na struju, da nije to sad bi trpeo gladan
Ma nije problem nekome da vozi na benzin ako mu auto trosi do 10l u gradu, sta cemo mi koji smo na 15l
Vlastodrzci ove zemlje su procenili sto se tice plina da je pik dostignut. To je ona vest od pre nekog vremena da ima sve manje onih koji rade atest.
Znaci svi koji su planirali da voze na plin su vec uglavnom presli na to gorivo. I tu krece samaranje.
Kad su stavili na vagu one nove koji dolaze i koji bi da ugrade plin i zaradu od toga, i sa druge strane zaradu ako povecaju cenu plina na 70,80,100 dinara,
shvatili su da ce mnogo vise zaraditi od dizanja cena plina, pa sve da niko vise novi ne ugradi plinski uredjaj.
E sad, ono sto je za utehu vozacima na plin, je da ce oni uvek smradovski drzati cenu plina tako da je minimalno povoljnije voziti na plin, tako da ce plin uvek biti 'za oktavu' nize od cene benzina.
Vrlo je moguce da sama drzava, tj budzet i nema neke koristi od ovoga, vec mozda deo ide u dzep, ili nesto slicno, ima mnogo varijanti za analizu
Konacno, mi naravno nemamo nikakav plan kao narod, niti neku samoinicijativu. Moj predlog je godinama vec bio da se sipa ISKLJUCIVO kod velikih pumpi, tipa NIS, OMV,
znaci kod onih koji nece osetiti eventualni bojkot sipanja plina jer imaju druge derivate i njih znacajno prodaju.
A ne verujem da ce neke male pumpe koje jedino imaju plin u ponudi, ili im je on znacajan u ukupnom prihodu, a benzin im cini usputnu prodaju moci da odole ako im padne promet.
Tako da ako vec morate/zelite/hocete/nemate izbor i dalje da sipate na plin, sipajte samo kod NIS, OMV, sta ja znam jos par, i to je to.
Mozda malo urodi plodom, mozda ne ...
Kod nas u Makedonija od juce gas je 44.5 denara a benzin je 68, vise se neisplati voziti na plin isto ide kao da vozis na benzin, vise ne turam plin, cisti lopovluk.
Diskutabilno pitanje je isplativosti,mislim da se u mnogome jos isplati voziti na plin,jedino sto sad ne dajemo cca 5.000 din mesecno neg 7.000...isplatice se jos mozda do nekih aj recimo ne ni 100 sto si naveo a ni 80...neka sredina ja mislim da ce biti,znaci 90 din...e sad svi znamo da varijante skacu o potrosnji i nije to uvek 10-20% veca potrosnja na plin neg budimo realni da je to 50% !Govorim o ovim manjim autima jer ja sam medju njima pa recimo ovako da putno koji trosi 5-6 lit meni otvoren put na benzin,gas potrosi +50% sto je 7.5 lit,a to je i realno,a to je onako da ne dotaknemo i pitanje te cifre od 7.5 el istina,sobzirom na kvalitet i zimske uslove koji mi se cini trenutrno i 8.5-9lit mesovite voznje...pa je pitanje otvorenije jos o isplativosti...ja sam neka vama zlatna sredina,dleko bilo puj,puj,puj ali do 90 din vozim na gas,posle cu lepo na posao svaki dan 20 km il biciklom il peske,jer sa trenutnim platamo koje nasi poslodavci ne doticu,jer su plate zamrznute i u privatnom se ktoru,ne samo u drzavnom i samim tim preti nam mozda i opstanak na radnim mestima jer jednostavno 1/3 plate ostavljat na gorivo nije isplativo,i kuda ovo vodi...
Mozda i neki apel moderatorima...verovatno su za jednu nogu visi neg mi forumasi,da u ime nas forumasa,prosledi neki tekst medijima,kao zalbu vecine nas,jer to je zapravo i posao svih novinara,da preispitaju i navedu zapravo dokle ce ovo narod moci da trpi ovo,da iz i ovako siromasnog dzepa vadi vecu sumu novca da ode na posao,da odrzi svoj posao sa kojim hrani porodicu,a isto tako da se u taj siromasan dzep ne slije ta razlika izmedju vece cene goriva i plate iste...
Predlog uopste nije glup,i nije off jer evo naveliko je otvoreno pitanje vec dokle ce narod moci da vozi jeftinije i kako da nadoknadi razliku u ceni...????
Comment