Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?! Deo 2.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ekonomik
    CBC Senator XXL
    • 28.01.2007
    • 315
    • Železnik

Još jedno poskupljenje
    NIS Železnik 90.​4

Comment

• potyo
      CBC Član
      • 30.04.2013
      • 97
      • Ada
      • Laguna 1.6 16V 1999

NIS, Europetrol Senta 86,9

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

Slika govori 1.000 reči

Stanje od juče ujutru

Comment

• fazza
          CBC Član
          • 09.02.2007
          • 66
          • Beograd

Zrenjaninski put, na potezu od Borče do Krnjače, pumpe Sponit, Knez Petrol i MBG, nove cene TNG od juče - 88,9 din. Nemam reči.

Comment

• Flavio
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2006
            • 1926
            • 012 Centar
            • KaraWagon 1.4T.Spark

Ni moja fotka gore nije više aktuelna
            Od jutros (30.7.) cena 50 para gore, na 87.90

Comment

• vojislavbb
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2009
              • 373
              • Novi sad
              • Forester Turbo

dobrodosli na jubilaranu stranicu ove izuzetno zanimljive teme

hajte u Novi Sad na jeftini gas, mi ovde to preko veze sredjujemo cene..
              SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
              http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Sad da se malo složimo kao što nikad nećemo i ne kupujemo mesec dana gas pa neka ga prodaju njihovom tati za to vreme...

Premešteno sve oko bojkota točenja gasa i sličnih razmišljanja....
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Cacanin
                  CBC Senator XXL
                  • 10.10.2005
                  • 343
                  • Cacak

Cacak, motel Livade kruzni tok...
                  NIS 91.90 dinara. Ovo postaje pljacka.

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

misli mda su u nekoj zakonskoj obavezi da se drze ispod 60% cene benzina.jos su tu negde.
                    bolje kao forum da napravimo neki dopis ovima iz zastite potrosaca,da se kontaktira Alvirko,neki medij ?
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• potyo
                      CBC Član
                      • 30.04.2013
                      • 97
                      • Ada
                      • Laguna 1.6 16V 1999

NIS Senta 90,9, Europetrol jos uvek 87,9, al mislim, da od sutra ce biti i kod Europetrola bar 89,9, ali kako su krenuli, ni 91,9 nije nemoguce...

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Bejah u EU "trećeg reda" (BG) ... na tamo osmeh na licu (zbog cene TNG-a) a po povratku "hladan tuš"!
                        Evo i konkretnih podataka:
                        Pri odlasku (pre 2 nedelje) cena od 1,15 do 1,19 leva (0,59 do 0,61€, po kursu 1,94 po kom sam menjao inače je po zvaničnom i manje).
                        Po povratku ("strašno poskupljenje") od 1,17 do 1,21 lev (0,60 do 0,62€/l) ... na AP (Trakija) 1,22 (što je potpuno suprotno "našim običajima" gde je cena na AP veća po 5% (i više) dok je tamo tek 2-3% (dobro, u najgorem slučaju 4,5% ali to je kod nas najbolji, na "starom AP" 1,20 do 1,21 inače).
                        Dan-dva pre polaska kod mene 83,90 a na sam dan polaska 84,90 (hvala NISu ! ... i "državi Danskoj" ... baš mi ulepšaše polazak ... a ja b*d*la sipao pun rezervoar, bolje na benzin da sam išao do granice, tj. prve pumpe (12km dalje)).
                        Po povratku ... imam šta da vidim: 87,90 ("konkurencija" je verovatno uskladila cene ... "F*ck the Poor"). Lepo! Ma divota živa!
                        Dakle, (po prodajnom, tj. nama kupovnom, kursu) 0,75€/l!! (nazdravlje!). Kao u Sloveniji (jednoj od najskupljih u Eu po ovom pitanju) ... da i standard je blizu ... ma nismo džabe nekad bili u istoj državi ... moramo se uskladiti.
                        Zašto i kako 25%? Znamo svi ali bolje bi bilo da ne znamo, bar bi se manje nervirali.
                        Pri svemu ovome bitno je napomenuti da je benzin praktično iste cene kao i dizel (par % gore-dole), npr. 95-ica 2,55 (oko 154 din.)
                        Evo i posebnog "šlaga na torti":
                        Gazprom (gazda na NIS) je u Bg najjeftiniji (1,17 u povratku) a ima i akciju (petak i subota, što sam iskoristio) sa -5st. (-2,5 euro centi) pa sam sipao za 1,12! (0,57€ po zvaničnom kursu). Tamo moraju osvajati tržište (novi a već je tesno) a ovde imaju (praktično makar latentno) monopol.
                        I za kraj (e da bar jeste, biće toga još, nego ne mogu svega ni da se setim) jagoda na šlagu (torte):
                        Kvalitet je NEUPOREDIVO BOLJI tamo!! Ali (i "slovima") n e u p o r e d i v o!
                        Ne kažem da je ovde baš totalno š*jze ali je "zadovoljava" (2-) do "dobar" (3-), računajući da je na granici (ponekad i ispod) EN 589.
                        Drastična razlika, koji ne mogu kvantifikovati (trebala bi detaljna analiza a naročito Dyno-Test mašina, ali bih se opkladio da razilke ima).

P.S.
                        Nemojte se nervirati, još je leto! (sačuvajte živce za sezonu jesen/zima)
                        Postoji preporuka (ili čak direktiva) EU o max. ceni koja iznosi 60% od cene standardnog 95 benzina. To se tamo strogo poštuje (leti je mnogo manje, trenutno oko 50%, Npr. Slovenija 52% a Bugarska (pominjana) 46-48%).
                        Kod nas je već dugo blizu granice (sad 57-59% doduše negde i manje) pa se tu (na žalost) ništa ne može uraditi (inače dobar predlog), bar ne pre nego što se granica pređe. No, snaći će se oni - poskupeće (i) benzin (preventivno ili kurativno, svejedno) pa će ostati na 59% (odnos cene).

P.P.S.
                        Moram da naglasim da su tamo cene (sad) ne samo uporedive sa našim (za robu široke potrošnje) nego su često i veće (npr. mleko i hleb, i mnoge druge ali ova dva proizvoda su za klasično poređenje). Npr. do pre 2 god. u Carrefour-u sam se oduševljavao cenam nižim nego kod nas a sad su bile kao (npr.) kod nas u Tempu (neke više neke niže) ili blago više.
                        Ovo zbog toga da se ne pomisli da eto "jadni i bedni" Eu-ovci ionako imaju niže cene nego mi.
                        Dakle razlika u ceni TNG-a (ne goriva uopšte) je potpuno nen*rmalna. Čista pljačka!
                        Last edited by expendable; 04.08.2014, 10:27.
                        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Saša
                          CBC Senator
                          • 05.11.2006
                          • 277
                          • NS

Juče bio u Bijeljini, gas je tamo 0.99 maraka iliti 59-60 dinara (ako sam dobro preračunao), pa sad vi vidite koliko nas ovde deru.

Comment

• Cacanin
                            CBC Senator XXL
                            • 10.10.2005
                            • 343
                            • Cacak

Banja Luka 1.01km .

Comment

• potyo
                              CBC Član
                              • 30.04.2013
                              • 97
                              • Ada
                              • Laguna 1.6 16V 1999

Originally posted by potyo View Post
                              NIS Senta 90,9, Europetrol jos uvek 87,9, al mislim, da od sutra ce biti i kod Europetrola bar 89,9, ali kako su krenuli, ni 91,9 nije nemoguce...
                              Tako je, Europetrol 90,9, NIS 91,4

Comment

Working...
                              X