Cena auto-gasa

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Jutros sipao na Full speed u Novom Sadu i šokirao sam se - 35 din. Očekivao sam oko 32-33, pošto je još u subotu (pre podizanja cene benzina) bio 30. Ni manje ni više nego 17% poskupljenje.

Comment

• Kanarinac
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2004
      • 2870
      • BG,Weedikovac

Ja sam cuo,ne znam od koga, da je leti cena plina uvek niza nego zimi!

Proslo leto bila niza cena kako je zahladnelo povecali cenu sad opet kako je otoplilo spustili sad pred jesen opet dizu!Bole njih patka!

I love my

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by Chokky
        Seceranem, kod Ade) - neki put mi je broj obrtaja mali pa moram malo da vrcnem sraf na isparivacu jer oce i da se ugasi, a neki put ide i do 1000 obrtaja! Da li to znaci da ni gorivo nije uvek istog kvaliteta, tj odnosa propan-butan?
        Gorivo nije istog kvaliteta ali to ne utiče toliko na ler kako si opisao. Možda imaš Kar Gas isparivač?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chokky
          CBC Član
          • 26.03.2005
          • 49
          • Beograd

Imam Landirenzo, ugradjeno pre par meseci, a i primetio sam da malo teze pali kad je rezervoar pri kraju (mozda je to normalno jer je slabiji pritisak u rezervoaru koju gura gas)! U pitanju je Jetta 2, sa karburatorom.
          Sto se tice cene gasa, na OMV-ovom panou je sinoc i dalje pisalo 35 din!! Ili nisu azurni da promene natpis ili je stvarno tolika cena (kod Secerane je i dalje 32)!
          Two beers or not two beers...
          Shakesbeer.

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

Evo objašnjenja by majstor koji sipa gas u Subotici na Kryo Gasu (nezvanično jel ):

Prestala je Rafinerija sa radom na 40 dana (remont ili slično), tako da je sav gas sada iz uvoza. Cena kod njih je 34.5 dinara, u sredu je bila 35. U istu tu sredu u BG na Veneri kod Soko Štarka je bilo 32, a sada je 35.

Nadam se da će po isteku tih 40 dana cene biti niže. I da, u Mađarskoj je gas oko 50 dinara litar, a treba roditi mečku dok se pronađe gas u SU i na Paliću bizu autoputa (kao da su namerno otvarali točionice što dalje od E-75 ).
            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Kod nas je gas iz više izvora... Elemir, prirodno nalazište, Pančevačka i NS rafinerija i uvoz. Domaći gas je nedovoljnog kapaciteta za tržište pa je uvek bilo uvoza. Malo mi je čudno da se početak remonta poklapa sa podizanjem cene benzina za 3 i gasa za 5 dinara kad je gas i ovako bio delom iz uvoza. Mislim da je ipak lov u mutnom na delu

https.autogas.rs

Comment

• APOGEE
                CBC Senator
                • 01.06.2005
                • 243
                • Beograd, Vracar

Juče sam sipao plin na Zmaju, cena bila 35 din. Takodje vidim na novoj pumpi na Novosadskom putu, na Batajnici, Braća Crnomarkovic, ista cena.
                Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• Aladin
                  CBC Senator
                  • 17.08.2005
                  • 223
                  • Beograd

Sinoc sam sipao plin u Zelezniku. Cena je i dalje 31,8 dinara. Inace, poslednjih par puta sipam tamo i imam utisak da me NE kradu. Juce sam dosao sa puta i dopunio kod njih i dosao do racunice da mi auto trosi oko 10,5l gasa pri voznji autoputem od 150-160 km/h.

Da li je to velika potrosnja ili ne, ne znam... Probacu jednom da se obuzdam i vozim 110-120 na sat pa cu da vidim koliko stvarno trosi na otvorenom...
                  Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• buki-vs
                    CBC Član
                    • 14.06.2005
                    • 25

Od petka su i u Vršcu digli cenu plina ali ne tako drastično. Cena na OMV-u je 30 a i na drugoj ,privatnoj plinari.
                    Što se tiče krađe , u to ne sumnjam ali je verovatno bio Benst (pumpa prema BG-u). Tebe su baš ojadili
                    ZA UTEHU: Pre 15-tak dana sam se vratio iz Turske i cene su :
                    Benzin 2,62 Turskih lira 1e=1.6tl tj. oko 140 din
                    dizel je oko 120 din
                    plin oko70 din
                    OVO JE OVDE ZA DŽABE !!!!!!!!

Comment

• Darko
                      CBC Senator XXL
                      • 29.03.2005
                      • 528
                      • Beograd

Iako ne vozim na gas cisto bih hteo da demantujem jednu informaciju. Na OMV na padini(kod Ade) gas je 32 a ne 35. Nocas je zadnji put provereno a inace skoro svaki dan tocim tamo pa sam siguran da je tako bilo i proteklih par dana. Pozdrav.

Comment

• dukili
                        CBC Veteran
                        • 29.08.2005
                        • 104
                        • pancevo

na nekoj AVIA pumpi sam video da je 31.5 i to nakon ovog poslednjeg poskupljenja, al' da me ubijete ako znam gde... negde.. hm.. da l' kod valjeva.. ili na autoputu ns-bg... mislim da je ovo drugo.. skoro sam 100% siguran da je ns-bg.

inace na merkuru prema karaburmi je uvek odlican plin, primaju evre, ali mislim da je kod njih sad 35din/lit.

i jos nesto, zbog cega se na omv pumpama razlikuju cene derivata? konkretno plina, u pancevu je skuplji nego u beogradu, na primer.
                        "Sta god da ti se danas dogodi, ma kako ruzno ili bez veze, mnogo je bolje nego
                        da ti se ne dogadja nista, jer ce zivot biti zanimljiviji." - A.P.

Comment

• Ladislav
                          CBC Senator
                          • 14.12.2004
                          • 223
                          • Kragujevac
                          • Lada Niva 1.7i

Ja u nedelju sipah na AVIA-i u BG za 35 dinara, verovatno to sto si video nisu stigli da azuriraju tablu.

Inace, 35 za plin nije nista nenormalno, kad se osvrnemo na proslogodisnje dogadjaje: naime, sredinom prosle godine Dinkic je skinuo 3 dinara akcize sa plina i dodao ih benzinu. Dotle je odnos cena bio 1:2 (25:50 dinara litar). Od tad je bio vrlo povoljan odnos, kretao se izmedju 1:2.2 i 1:2.46 (sem jednog kraceg perioda zimus).

E sad, pri ovom najnovijem poskupljenju skinuto je 3 dinara akcize sa benzina, pa je isti poskupeo manje nego sto je trebalo, ali je odnos plin-benzin i dalje dobar, oko 1:2.2

Neko pomenu dostupnost plina na pumpama duz E-75 u Vojvodini: he-he, mozda misle ko se vozi tuda znaci ima love za onu deracku putarinu, znaci i ne vozi na plin nego na benzin Ja sam bio za vikend na Palicu i zacudio se VELIKOJ dostupnosti plinskih stanica duz puta (od BG sam odvojio za Pazovu, prosao kroz NS, odatle kroz Sirig i Srbobran i nazad na E-75 40Km od Palica, odlicna varjanta za zaobilazenje naplatnih rampi). Pumpi sa plinom na svakom cosku!!!

Comment

kada sam se vracao pre neki dan sa mora preko Rep Srpske pa na izlazu iz Zvornika prema Bijeljini sipao sam odlican plin za 26 dinara!!!

Stvarno nije fer da ono sto su trebali u Srbiji da poskupe benzin dodaju na gas

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Potvrdjuje moju teoriju da pumpadžije koriste priliku...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 2416
                                • Bajina Basta/Beograd

Kod mene u bajinoj basti ima jedna pumpa i tu je cena 39.90 Inace vec odavno ga bojkotujem posto sam cesto na putu pa sipam gde je jeftinije... Bezobrazluk!
                                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                                X