Jutros sipao na Full speed u Novom Sadu i šokirao sam se - 35 din. Očekivao sam oko 32-33, pošto je još u subotu (pre podizanja cene benzina) bio 30. Ni manje ni više nego 17% poskupljenje.
Cena auto-gasa
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by ChokkySeceranem, kod Ade) - neki put mi je broj obrtaja mali pa moram malo da vrcnem sraf na isparivacu jer oce i da se ugasi, a neki put ide i do 1000 obrtaja! Da li to znaci da ni gorivo nije uvek istog kvaliteta, tj odnosa propan-butan?
Comment
-
-
Imam Landirenzo, ugradjeno pre par meseci, a i primetio sam da malo teze pali kad je rezervoar pri kraju (mozda je to normalno jer je slabiji pritisak u rezervoaru koju gura gas)! U pitanju je Jetta 2, sa karburatorom.
Sto se tice cene gasa, na OMV-ovom panou je sinoc i dalje pisalo 35 din!! Ili nisu azurni da promene natpis ili je stvarno tolika cena (kod Secerane je i dalje 32)!Two beers or not two beers...
Shakesbeer.
Comment
-
-
Evo objašnjenja by majstor koji sipa gas u Subotici na Kryo Gasu (nezvanično jel):
Prestala je Rafinerija sa radom na 40 dana (remont ili slično), tako da je sav gas sada iz uvoza. Cena kod njih je 34.5 dinara, u sredu je bila 35. U istu tu sredu u BG na Veneri kod Soko Štarka je bilo 32, a sada je 35.
Nadam se da će po isteku tih 40 dana cene biti niže. I da, u Mađarskoj je gas oko 50 dinara litar, a treba roditi mečku dok se pronađe gas u SU i na Paliću bizu autoputa (kao da su namerno otvarali točionice što dalje od E-75).
Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Kod nas je gas iz više izvora... Elemir, prirodno nalazište, Pančevačka i NS rafinerija i uvoz. Domaći gas je nedovoljnog kapaciteta za tržište pa je uvek bilo uvoza. Malo mi je čudno da se početak remonta poklapa sa podizanjem cene benzina za 3 i gasa za 5 dinara kad je gas i ovako bio delom iz uvoza. Mislim da je ipak lov u mutnom na delu
Comment
-
-
Sinoc sam sipao plin u Zelezniku. Cena je i dalje 31,8 dinara. Inace, poslednjih par puta sipam tamo i imam utisak da me NE kradu. Juce sam dosao sa puta i dopunio kod njih i dosao do racunice da mi auto trosi oko 10,5l gasa pri voznji autoputem od 150-160 km/h.
Da li je to velika potrosnja ili ne, ne znam... Probacu jednom da se obuzdam i vozim 110-120 na sat pa cu da vidim koliko stvarno trosi na otvorenom...Ko prvi devojci - sam u nju upada!
Comment
-
-
Od petka su i u Vršcu digli cenu plina ali ne tako drastično. Cena na OMV-u je 30 a i na drugoj ,privatnoj plinari.
Što se tiče krađe , u to ne sumnjam ali je verovatno bio Benst (pumpa prema BG-u). Tebe su baš ojadili
ZA UTEHU: Pre 15-tak dana sam se vratio iz Turske i cene su :
Benzin 2,62 Turskih lira 1e=1.6tl tj. oko 140 din
dizel je oko 120 din
plin oko70 din
OVO JE OVDE ZA DŽABE !!!!!!!!
Comment
-
-
Iako ne vozim na gas cisto bih hteo da demantujem jednu informaciju. Na OMV na padini(kod Ade) gas je 32 a ne 35. Nocas je zadnji put provereno a inace skoro svaki dan tocim tamo pa sam siguran da je tako bilo i proteklih par dana. Pozdrav.
Comment
-
-
na nekoj AVIA pumpi sam video da je 31.5 i to nakon ovog poslednjeg poskupljenja, al' da me ubijete ako znam gde...negde.. hm.. da l' kod valjeva.. ili na autoputu ns-bg... mislim da je ovo drugo.. skoro sam 100% siguran da je ns-bg.
inace na merkuru prema karaburmi je uvek odlican plin, primaju evre, ali mislim da je kod njih sad 35din/lit.
i jos nesto, zbog cega se na omv pumpama razlikuju cene derivata? konkretno plina, u pancevu je skuplji nego u beogradu, na primer."Sta god da ti se danas dogodi, ma kako ruzno ili bez veze, mnogo je bolje nego
da ti se ne dogadja nista, jer ce zivot biti zanimljiviji." - A.P.
Comment
-
-
Ja u nedelju sipah na AVIA-i u BG za 35 dinara, verovatno to sto si video nisu stigli da azuriraju tablu.
Inace, 35 za plin nije nista nenormalno, kad se osvrnemo na proslogodisnje dogadjaje: naime, sredinom prosle godine Dinkic je skinuo 3 dinara akcize sa plina i dodao ih benzinu. Dotle je odnos cena bio 1:2 (25:50 dinara litar). Od tad je bio vrlo povoljan odnos, kretao se izmedju 1:2.2 i 1:2.46 (sem jednog kraceg perioda zimus).
E sad, pri ovom najnovijem poskupljenju skinuto je 3 dinara akcize sa benzina, pa je isti poskupeo manje nego sto je trebalo, ali je odnos plin-benzin i dalje dobar, oko 1:2.2
Neko pomenu dostupnost plina na pumpama duz E-75 u Vojvodini: he-he, mozda misle ko se vozi tuda znaci ima love za onu deracku putarinu, znaci i ne vozi na plin nego na benzinJa sam bio za vikend na Palicu i zacudio se VELIKOJ dostupnosti plinskih stanica duz puta (od BG sam odvojio za Pazovu, prosao kroz NS, odatle kroz Sirig i Srbobran i nazad na E-75 40Km od Palica, odlicna varjanta za zaobilazenje naplatnih rampi). Pumpi sa plinom na svakom cosku!!!
Comment
-
-
Potvrdjuje moju teoriju da pumpadžije koriste priliku...
Comment
-
Comment