Opasna namera države

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bojan1212
    CBC Senator XXL
    • 15.07.2008
    • 468
    • Zemun
    • Honda Accord

Re: Opasna namera države

Originally posted by Keketarac
    Zasto bi Shell, BP, Mika, Pera ili Djura prodavao nesto u Srbiji za 80 din, ako moze da se dogovori sa ostalima i da prodaje za 100 din?
    Zato sto svako zeli veci deo trzisnog kolaca. Smanjenje cene u ovakvim slucajevima dovodi do vise od proporcionalno veceg povecanja traznje na njihovim pumpama, pa cak i toliko da im se to nadoknadi vecim profitima. Pored toga ostvaruju veci udeo na trzistu.
    Tesko se dogovoriti u takvim situacijama jer se uvek nadje neko ko zeli da prevari pa spusti, pa mu u kratkom roku odgovara, a na dugi nikom ne odgovara, osim potrosacima.

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

To je u teoriji tako.
      Medjutim, u Srbiji u praksi nije tako.
      Uci ce na trziste samo onaj kojeg Veliki Strumpf pusti da udje i koliko ga pusti da udje.

Zasto taj isti Lukoil prodaje TNG u rasponu cena od 50 do 55 din/l? Isti je to gas, samo im se moze da negde uzmu 55 umesto 50, pa to i rade. Nedostatak konkurencije? Mozda. Dogovor sa "konkurencijom" da drze cene na 55? Zasto da ne? Vise laganih parica u dzep. O tome sam pricao kad sam spomenuo Peru i Djuru.

Originally posted by djape1977
      kad se pojavio telenor pojavili su se i besplatni telefoni uz ugovor na 2 godine, posle toga je dosao i vip pa su se pojavili i uz prepaid varijante, a sad ima i besplatnih poziva u mrezi... konkurencija radi svoje.
      Koliko taj "besplatni" telefon zaista kosta posle 2 godine pretplata i donesenog profita?
      Koliko su "besplatni" minuti zaista besplatni? Niko ne cita sitna slova u reklami? Nisu oni socijalna ustanova, niti nas vole zato sto smo nebeski narod. Ljudi rade za novce koje uzimaju od nas, a sve to nam prodaju lepo zapakovano, pa ako prodje, prodje.

Comment

• djape1977
        CBC Senator XXL
        • 08.03.2008
        • 401
        • bg
        • fiat 132 i lada 2103

zavisi koliko koristis telefon. ako nikad ne ispucas ni pretplatu onda te taj telefon skupo kosta.

sad vec imas varijante tipa svi razgovori u mrezi besplatno. jesi li to mogao da zamislis pre 10 godina? naravno da to rade zato sto im se isplati na duze staze.

svaka konkurencija na kraju koristi potrosacima.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

jedina usteda je ako imate nekoga pa da se ubacite u mrezu sa 300+ integrisanih brojeva, gde je pretplata 20-30 dinara, minut 3-4 dinara, gde nema starta poziva i razgovor u mrezi je 0. sve ostalo je dranje i skuplje je nego pre 10 godina, samo sto je standard malo porastao pa 10 eura nije vise tako velika cifra.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Originally posted by alexa05
            Pa majku mu ako izdrzasmo osmanlije 500 god sta je poslednjih 10 u poredjenju stim.
            Nije baš utešno, ali nije bilo 500, već samo 450...

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Originally posted by Keketarac
              Ljudi rade za novce koje uzimaju od nas, a sve to nam prodaju lepo zapakovano, pa ako prodje, prodje.
              A uvek prodje,kad se stavi naslov DzABE(ali za pare )

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

LJudi moji pa uskoro su IZBORI !!! A zna se u godini izbora nepopularno je dizati cene struje komunalija akcize i ostalo , tako da se sada smisljeno vec dize sve a od 2011 nema poskupljenja jer boze moj kao sto rekoh izbori su na pragu . Inace sta mislite zasto poskupljuju komunalije i struja telefon ??
                PA na neki nacin odredjena javna preduzeca navodnim ulaganjima a preko namestenih tendera gde placaju na primer kasiku za rucavanje 1000 evra peru pare i finansiraju svoje izborne kampanje . Tako da igra oko ovih akciza je zapravo i igra sa nasim zivcima a jasno je da smo mi ne slozni i da drzava igra na tu kartu medjutim kada narodu dojadi bice svega ...

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Ma da...evo, zamisli BAS sebe, dakle nikog drugog nego sebe, u ulozi inicijatore nekog gradjanskog protesta, ili neposlusnosti, ili nosioca govnjive motke zato sto je gorivo skupo. Evo, zasto ne ti? Svi bi se mi prikljucili nekoj inicijativi da je neko pokrene, ali nikako NEKO da je pokrene pa da i mi kazemo iza njega JESTE TAKO JE. Pa da, ali zasto bas TI ne pokrenes?

I tako ista prica oko milion stvari.

Dok u Vladi budu sedeli idioti koji ne znaju da nadju presek dve krive, stvari ostaju ovakve kakve jesu. Postoji tacno tacka gde ce, u jednom trenutku, prihod od akciza biti isti za varijantu A=visoka akciza x mali promet, i varijantu B = mala akciza x veliki promet. Smanjis cenu, narod manje racuna vodi o tome koliko sipa i trosi, povecavas potrosnju, ukupan prihod od akciza ostaje isti, a benzin jeftiniji. BiH ima ovakvu politiku, Srbija ide na davljenje drzavnim zahvatanjima - povecas akcize, poskupi gorivo, trosi ga se manje, pa opet moras da povecas akcizu da odrzis konstantan priliv sredstava u Budzet, cena skoci pa se trosi jos manje, klasicna povratna sprega, politika bez mozga, sta je jos novo...

Samo cekam liberalizaciju trzista. OMV vec ima ohoho infrastrukturu, bas da vidim ko ce da im uslovljava odakle i kako gorivo da uzimaju. Pa kad svi budu sipali gorivo na jednom lancu pumpi jer naravno dobijas kvalitetan proizvod za svoje pare, cik da vidim onda kako ce ostali da drze cenu za tecno ***** koje sada koristimo...
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• alexa05
                    CBC Senator XXL
                    • 23.07.2006
                    • 1769
                    • Smederevo
                    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

O tome sam bas i pricao. Ko bre da povuce prvi!? Da to uradi "Obican Smrtnik", nema sanse.

gogi - izbori!? O cemu pricas molim te!? SAME ALL SHIT BRO!!!
                    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

206, precenjuješ sposobnosti većine zaposlenih u Vladi, i ozbiljno im laskaš, kada je u pitanju logika. Istovremeno potcenjuješ sposobnosti istih kada je davljenje građana u pitanju. Uveren sam da je pred nama duuuugačak proces sazrevanja društva, koji će na kraju rezultirati odgovarajućim promenama ponašanja onih koji vode državu. Da ne bude zabune, govorim o periodu od nekoliko decenija.

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo
                        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Bas tako Uncle Cure , ne bi oni bili tamo da nisu takvi kakvi jesu.
                        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Ne znam kako sam ih precenio kad sam misljenja da se radi o skupu idiota i kratkovidih derikoza sopstvenog naroda. Procitaj ponovo
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Bojan1212
                            CBC Senator XXL
                            • 15.07.2008
                            • 468
                            • Zemun
                            • Honda Accord

Originally posted by 206
                            Dok u Vladi budu sedeli idioti koji ne znaju da nadju presek dve krive, stvari ostaju ovakve kakve jesu. Postoji tacno tacka gde ce, u jednom trenutku, prihod od akciza biti isti za varijantu A=visoka akciza x mali promet, i varijantu B = mala akciza x veliki promet. Smanjis cenu, narod manje racuna vodi o tome koliko sipa i trosi, povecavas potrosnju, ukupan prihod od akciza ostaje isti, a benzin jeftiniji. BiH ima ovakvu politiku, Srbija ide na davljenje drzavnim zahvatanjima - povecas akcize, poskupi gorivo, trosi ga se manje, pa opet moras da povecas akcizu da odrzis konstantan priliv sredstava u Budzet, cena skoci pa se trosi jos manje, klasicna povratna sprega, politika bez mozga, sta je jos novo...

Bas tako, samo je problem naci tu cenu. Ako se uzme da je gorivo jedno od relativno najbitnijih dobara skoro kao hleb, mleko i sl. za privredu svakako, onda se zna da snizenje za nekih 10% nece bas povecati traznju za vise od 10% sto je preduslov da se poveca prihod, a povecanje cene za 10% nece smanjiti traznju za vise od 10%, tako da ce se prihod ipak povecati.
                            Moje misljenje jeste da su vec presli tu granicu kad povecanje cene utice na povecanje prihoda, ali ne bih se bas kladio ipak privreda mora da radi, a pad traznje kod nas prosecnih vozaca ne pravi bas toliko veliki udeo...
                            U sustini prosecan covek sad nece ici u prodavnicu kolima nego bajsem, a ljudi kao sto su taksisti, autoprevoznici i u sustini celokupna privreda jednostavno mora da placa sve te namete. Naravno ne govorimo o ekstremima.
                            Sto se tice snizenja cene mozda se boje da ne uticemo previse na globalno zagadjenje jer cemo navaliti svi da se vozamo

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Italija je jedno vreme menjala vladu na svakih 7 dana, istorija ide sve brže zbog napretka tehnologije. Za ono što su trebali vekovi sad treba desetak godina, a za desetak godina treba godina itd... neće trajati decenijama....
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• CikaKure
                                CBC Senator XXL
                                • 14.08.2005
                                • 668
                                • Beograd

Originally posted by 206
                                Ne znam kako sam ih precenio kad sam misljenja da se radi o skupu idiota i kratkovidih derikoza sopstvenog naroda. Procitaj ponovo
                                Pročitao ponovo i još uvek se slažem sa samim sobom. Epiteti kojima bih ja opisao mnoge koji su u raznoraznim stolicama, su daleko manje prijatni od tih koje ti koristiš.

Comment

Working...
                                X