Opasna namera države

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Opasna namera države

Onda ćete moj da vozate, ima da sedneš i kažeš robotu "ja bih hteo tamo" a on će da pita " a da li je žena dozvolila posetu bordelu" Doduše, možda će se i ono raditi preko interneta
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Pa već se radi! Malo-malo pa ga osetim na svojoj koži. Odrade me bez pardona! Ponekad kažu hvala na razumevanju. kez

Gorivo +1.10 dinara!

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

" a da li je žena dozvolila posetu bordelu"
        Kud spomenuh elektriku....

Comment

• Dalibor Vukić
          CBC Senator
          • 08.09.2009
          • 279
          • Beograd

Originally posted by Chubbs
          nece mikra biti zapaljena pa makar benzin i gas otisli x2 gore, samo ce biti manje sipano u nju i bice redje vozena ili prodata.
          Manje-više istina, biće vožena isto, ali će biti manje novca za druge stvari, a paljenja neće biti ne zato što žalim novac ili taj krš koji vozim, već zato što bih odrobijao takvu zaebavanciju zbog izazivanja opšte opasnosti. Ovoj državi kad pokažeš zube, ona ti ih polomi.

Comment

• dris
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 172
            • Novi Sad

Ne sekirajte se, neko ce vec upaliti svoj subvencioni kapital (zunto only).

Hajde kada se vec prica o matematici-ekomoniji: odnos izvoz-uvoz manje vise je stalni kandidat za ginisa, trenutno uvoz LPG-a iliti TNG-a SIGURNO DONOSI DRZAVI MANJI ODLIV DEVIZA NEGO problem evidentno preskupog benzina, samim tim drzava IMA koristi osim ekoloske da podrzi LPG, ili gresim ?

Naletim prekljuce na Alvirka na strujno-pretplatnoj televiziji, i on je odlucio da nam podeli interesantnu, zaista interesantnu informaciju: AKO nisam sedeo na usima on kaze sledece "udeo potrosnje LPG-a u odnosu na SVE VRSTE gasova (verovatno misli bez privrede) koja se trosi u miloj nam drzavi glasi 75%", jos prikazase "burek" . To sto sam cuo bogami bas tesko mogu da svarim, ajde da je rekao 40-50 al 75 mislim stvarno

Comment

• dris
              CBC Veteran
              • 24.01.2008
              • 172
              • Novi Sad

A sto se tice drzavnih nameta zvali se oni PDV, carina, ... nebitno evo jednog recimo interesantnog gledista.

Na mesecnom nivou koliko zapravo drzava zavuce ruku u neciji "prosecan" dzep.

Sve iznete cifre su grubo racunate jer nemam zivaca da se dodatno nerviram....

REcimo da na papiru pise bruto dohodak 45 "ljada"

1. penziono + zdravsvteno +... nebitno, neka efektivno legne na ruke npr. 30000-32000 dinkica
              2. mesecno na gorivo (skoro iskljucivo LPG) dam 5000 - pri cemu drzava uzme barem 1500
              3. kontam da moja potreba za hranom (only ja) mesecno glasi 7-8 ljada, gde je PeDeVe = 8000*0.08= 640 din (skromnih )
              4. Recimo da mobilni + net+ kablovska + RTS = 800+1400+830+500=3530, gde je PeDeVe =3530*0.18=635.4 din (reklo bi se skromnih )
              5. recimo komunalije + struja+ fiksni = 10000, ne znam koliko je pdv na to ali ajde neki okvir nek bude porez barem 1crvenu.
              6. recimo da treba pazariti nesto garderobe.... ostavljam vam na volju sta pa sve to puta 0.18= ****
              7. Luksuziram "jeftine" cigarete i volim ponekad popiti neko pivce, na sta mi ode mesecno..... pa recimo da drzava uzme makar 1-2 soma (ipak ima tu i akciza jelte)
              8.
              9.

Posle ovakve matematike mi cifra od 45.000 koja treba da predstavlja recimo "prosecan" bruto dohodak deluje vrloooo ali vrlooo smesno, ispada da od tih "prosecnih" 30000 dinkica drzavi pripadne malko vise 18% pdv-a.

I glavna stvar to je matematika koja se odnosi na pojedinca a gde su jos deca,
              suma sumarum, mesecno zaradjujem 300e a troskovi zivota su 500e, odakle mi onih 200e 'bem li ga
              .
              Dobro da ikako ima normalnih u drzavi...

Ajd uzdravlje...

Comment

• cameleon
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2008
                • 315
                • Obrenovac

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/1839 ... a-po-litru

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Ma sta ces , ne gine nam to poskupljenje ali ako je za utehu poskupece "samo" dinar i nesto

ali posto vidim da uvode neke nove takse http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=422594 mozda ce malo da popuste na gorivu

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Nije fer da svi placaju iste taxe. Znam dosta primera da su ljudi udomili napustene pse, mnoge i jako bolesne i skupo placali njihovo izlecenje. Znam ljude da su udomili i po 3 psa o kojima se ni grad ni drzava nisu brinuli. Neki ljudi iz mog bliskog okruzenja su sami placali sterilizaciju, chipovanje (ne kod Gumetine),prevoz... za desetine pasa i sada treba jos da placaju. Zar takvi sada takodje treba da placaju taxe? Jednostavno nije fer, ali opet, i to je demokratija
                    Za gorivo me skoro i za*ole (iako prelazim 50ak kkm godisnje i maltene zivim od toga), ali ne nije fer da se oporezuje jedna od retkih stvari koja donosi radost u moj dom.
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• tomamega
                      CBC Senator XXL
                      • 19.03.2009
                      • 715
                      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ljudi,

Nemojte samo da se žalimo po svim osnovama. Imamo veoma socijalnu državu, kao što je većina država u Evropi.

Nama je mnogo što imamo oko 60% nameta na bruto plate, a recimo u Belgiji je 98%. Tamo, ako zarađuješ 2000 evra primaš oko 1000.

Kod nas je PDV 18%, u Mađarskoj 25%.

U Nemačkoj i Francuskoj je benzin skuplji nego kod nas, a teško da imaju ikakav monopol. Dakle, državna zahvatanja su isto ogromna. U Nemačkoj je u cenu uračunata putarina, dok u Francuskoj nije.

Mi u Srbiji želimo besplatnu zdravstvenu zaštitu za (skoro) sve, trudnice i porodilje da imaju plaćeno odsustvo, besplatno osnovno i srednje školstvo, izdvajanja za socijalno ugrožene, armiju penzionera od kojih ima onih koji žive mnogo bolje nego radnici koji ih izdržavaju. Nemojte me pogrešno shvatiti, i ja želim sve te stvari u svojoj državi. Ali to neko mora da plati, i ja sam svestan da svi mi to plaćamo. Još davno je jedan čovek rekao da nema besplatnog ručka. Između ostalog, na ovo je Fridman mislio kada je rekao tu rečenicu. Ako ne želimo da plaćamo za to, onda kada se naše dete rodi, moramo da osnujemo fond, da uplaćujemo novac, pa kad napuni 15 godina da imamo za dobru privatnu školu i neki iole solidan fakultet. Tako je u Americi. I tamo skoro da nema akciza i poreza na naftne derivate.

Comment

• alfaskorpion
                        CBC Senator XXL
                        • 24.02.2007
                        • 361
                        • Smederevo

Vidim da praviš poredjenja sa drugim drzavama i sve je to lepo ali zasto nisi napravio poredjenje sa platama ? Ko kod nas ima platu 2000e ili 1000e , prijatelju ovde se prosecna plata ( i to ko je prima redovno ) krece od 100- 200e ali ni to nema veze , vazo je da nasa drzava hoce posto poto u evropu i samim tim uvodi evropske poreze , SMESNI SMO .

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Nemacka i Francuska imaju kvalitet goriva i puteve koji su za ove nase misaona imenica i naucna fantastika, samim tim i te putarine uracunate u cenu goriva mi ne bi bilo preterano tesko da platim, pogotovo sa njihovim prosekom plata i standardom zivota.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Uzelac
                            CBC Senator XXL
                            • 03.12.2006
                            • 1717
                            • munZe

Meni je logicno da akciza bude ista na slicnu robu, a TNG i benzin to jesu.
                            Dizel je drugaciji i znacajniji za ekonomiju.

Ne znam kolike su akcize, nije da me nesto i zanima, gledam samo konacnu cenu proizvoda, ali mi se cini da ovde vlada samozivost, odjednom je panika sto bi plin mogao znacajnije da poskupi, iako je benzin u poslednje vreme otisao dramaticno gore.
                            work in progress

Comment

• Viper
                              CBC Senator XXL
                              • 25.11.2004
                              • 700
                              • Kać

Upravo tako mnogi su se sa podshmehom odnosili prema onima koji nisu ugradili plin ili nemaju plin u svoj auto jer smatraju da je stetan ili vec nesto drugo u pitanju, sad kad treba da raspale po dzepu te koji su toliko velicali plin, sad odjednom frka, treba organizovati proteste.
                              Odavno je svima jasno do god mi cutimo oni ce da nas udaraju po dzepu i da smisljaju kako sto vise para da namaknu od naroda kroz kojekakve kretenske zakone.
                              I DONT NEED SEX
                              goverment fucks me every day!

Comment

• Heinz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 1027
                                • Beograd, Voždovac
                                • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Uzelac
                                Meni je logicno da akciza bude ista na slicnu robu, a TNG i benzin to jesu.
                                Pa nije logično baš. Akciza na plin nije postojala uopšte ranije, jer se kola ne prave da idu na plin, i samim tim nije bilo pitanje luksuza, Zna se šta je akcizna roba, cigarete, alkohol...
                                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...
                                X