Opasna namera države

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ekonomik
    CBC Senator XXL
    • 28.01.2007
    • 315
    • Železnik

Re: Opasna namera države

Slažem se, država se trudi da uzme najviše što može.
    Ali sada više ne može. Mora da obori cenu benzina jer ko god može ide u Bosnu svake nedelje, onako turistički
    A pošto se ne pridružujemo Uzbekistanu nego EU, moramo voditi računa o normama koje EU diktira...
    Da se razumemo, nemaju oni ništa protiv toga da gas košta 0,7 € (kao u Holandiji) ako je pritom benzin 1,5 € (kao u Holandiji). Još kad bi mi imali plate kao u Holandiji...
    Svašta je država stavila u ugovore. Može BAT-u i PM-u da kaže "izvinite, kriza" kao što je rekla i Telenoru, VIP-u i Telekomu kada je uveden PUMT.
    A za proizvođače duvana se ja ne bojim. Za njih će u Srbiji još dugo i dugo biti posla... Neka PM i BAT idu ako hoće, doći će drugi kojima minimalna cena paklice od <1€ neće biti problem za tržište koje obećava prodaju milijardu paklica godišnje Seljaci koji proizvode duvan ako ga ne prodaju jednima, prodaće ga drugima...

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Originally posted by neshaoct
      Ponovo pitam...jel' nije dovoljno da se posle pređenih 20.000 Km vrate pare koje su date za ugradnju gasa?
      Ti Nesho odustani od ovog pitanja u ovoj temi jer nije namenjena tome, ako hoces flame otvori drugu u wastegate-u, takodje i za ostale vazi.
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• todorr
        CBC Član
        • 03.10.2007
        • 63
        • Bgd

Originally posted by neshaoct
        Zato što je ovoga puta uzročno/posledično povezano, tj. koliko vama dignu akcize pa tako i prihode u budžet od TNG-a, nama će da spuste.
        Ha ha ha, pa i mi koristimo i benzin, samo mi tj da ne generalisem i nepravim podele mi / vi ... (jer meni u ovoj prici postoje MI - kao mi smi vozaci na bilo sta i ONI - kao drzava) htedoh reci ne gledam tako na stvari, (po nasem dobrom starom srpskom obicaju "da komsiji krava bude ko civava") nego bi voleo da pojeftini bilo sta od goriva pa makar to bio i dizel. Samo mislim da se dzbe radujes jer sve se nesto bojim da ce drzava da se odrekne bilo kog dinara i procenta neke akcize koju je jednom proturila, kod njih nema pojeftinjenja pa mi se cini da cemo na kraju da placemo zajedno a ti se bar do tada raduj i misli kako ces se voziti jeftinije

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

Originally posted by todorr
          ...Samo mislim da se dzbe radujes jer sve se nesto bojim da ce drzava da se odrekne bilo kog dinara i procenta neke akcize koju je jednom proturila...
          Pa, ja upravo napisah da to što spuste akcizu na benzinu će usloviti da se poveća promet na benzinu i ukupni prihodi u periodu na njemu posle dva meseca neće biti manji.
          Istovremeno povećanje na TNG služi da pokrije ta dva meseca dok se kupci ne vrate i počnu ponovo da sipaju jedan, drugi, treći rezeorvar bezolovnog na našim pumpama...a, nakon toga veća akciza na TNG služi da se realno i povećaju ukupni prihodi.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Ja ne znam da li zaista to mislis, ili si stvarno toliko naivan da ce NASI politicaru u NJIHOVOJ drzavi da smanje akcizu na benzin jednom kad povecaju akcize na gorivo? Jednostavno ce ostati akcize kao sto jesu, ukupni prihod od istih ce se povecati, a oni kad vide da i tako moze, to ce biti to, ostade.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

Akciza na benzin ne može ostati kao sada, jer sa ovom sadašnjom GUBE pare. Narod ide i sipa preko granice. Zato će smanjiti te akcize.
              To će u prvom momentu dovesti do pada prihoda od bezolovnog i dizela, ali će to nadoknaditi povećana akciza na TNG.
              Nakon što se ljudi vrate na naše pumpe i počnu da sipaju 1, 2, 3 rezeorvara ovde....eto ponovo istog (možda i malo većeg) nivoa prihoda na bezolovni kao i pre smanjivanja akcize jer se povećala količina prodatog.
              Ali..onaj povećani prohod od TNG-a ostaje...i tako su ukupni prihodi države veći.
              Ja tako shvatam šta oni žele da urade.

Comment

• todorr
                CBC Član
                • 03.10.2007
                • 63
                • Bgd

Upravo to pokusavam da kazem coveku a on se raduje kako ce spustiti cenu tj akcize na benzin. Pa da li je se neko seca da se tako nesto desilo u srbiji? Da nece i pdv da nam smanje
                Sem toga rece:

[quote=neshaoct][quote="dekiv68"
                Prosto, prilagodio sam se cenama, razlici u održavanju benzinca i dizela, rizika da kupim polovnog dizela u mnogo gorem stanju nego polovnog benzinca (zbog veće kilometraže sa kojom dolaze kod nas i jedni i drugi)...i to je to.
                Može. Naplata bi bila mizerna. [/quote]

pa kad si se prilagodio cemu tolika radost oko samo NAJAVE da ce MOZDA da smanje malo akcize?

Malo glupo sto se ovo pretvorilo u polemiku ovi protiv oni jer je tama bila drzava i njihove namere a ne ovo o cemu se sada prica ali neke izjave vidim da su mnogima zasmetale a iskreno i meni i ako sam kako neki kazu "plinadzija" od pre 10 dana a zadnjih 10 god. vozio na benzin pa ne retko i danas jer jos nisam navio na taj mali prekidac

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

nesho, palis vatru bezveze, nisi u pravu

lock.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Ma nee, Nesha je najpametniji i svi moramo da se potrudimo da ga shvatimo

LOCK x2
                    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Čubbs je spasao stvar, Nešo, znaš da ne opominjem dva puta, ne preteruj
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Ja rekoh nemoguce da si toliko naivan, izgleda se prevarih, moguce je. Da, jedno 50% Srbije trenutno sipa benzin preko granice, pa ce to mnogo da zaboli nase vlastodrsce Opao im promet jedno 0,01%, bas ce da se brinu...

Lock x 3.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                        X