Torus boca postavljena koso - netacan nivo plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikonos
    CBC Član
    • 29.04.2010
    • 69
    • Sombor

Torus boca postavljena koso - netacan nivo plina

Ugradio sam AC Stag 4, Tomaseto isparivac, toroidna boca je Gzwm 41,5l i multiventil Tomaseto u Peugeot 206, 1.1, 2002. na mesto rezervnog tocka (ispod auta). Atest sam odmah uradio. Auto ide dobro, ali imam problem sa pokazivacem nivoa plina jer je boca postavljena (kao i rezervni tocak) malo koso (ugao od nekih 15°). Inace, boca je morala koso da se postavi jer bi u suprotnom virila ispod branika i bila niska. Tako mi je nakon sipanja 20l plina pokazivao rezervu plina. Pogledam na multiventilu i on pokazuje rezervu. Odem kod majstora, on ispusti plin, izvadi mv - plovak ispravan. Proba da nasteluje onu kazaljku sa magnetom, sipam 20l, pokazivac upali tek 1. od 4 zelene lampice i nakon 20ak km opet rezerva. Vratim se kod njega, on odvali ceo onaj pokazivac sa kazaljkom i magnetom, zaokrene ga i zalepi tako da pokazuje 2 zelene crte. Kaze da ne moze bolje jer je boca koso i plovak ne hvata plin koji se zadrzava na nizoj suprotnoj strani boce. Medjutim, sada mi od 20l pa sve do prazne boce pokazuje 2 zelene crte (crvena- rezervna i prva zelena se uopste ne pale). Ostale crte rade.
    Ljudi, dobre volje, pomozite! Ima li neko ideju KAKO mogu resiti ovaj problem? Drugo pitanje: Znate li koliko kosta emulator da mi ne obara kazaljku nivoa benzina dok vozim na plin?
    Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Torus boca postavljena koso - netacan nivo plina

U softveru postoji opcija za podešavanje svake lampice posebno, to je malo pipav posao kad je boca nagnuta ali uz nekoliko pokušaja može da se namesti. Ako te pumpadžija ne otera u PM može na pumpi najbolje da se namesti, sipaš pa stane pa podesi pa sipaš pa stane pa...

To što ga je zaokrenuo nije dobro jer je izašao izvan opsega i sa ne vredi nikakvo štelovanje.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• duh koji hoda
      CBC Veteran
      • 10.03.2009
      • 123
      • djavolja varos

Ako nije znao za opciju podesavanja lampica pitanje je dali je uradio i mapu kako treba

Comment

• mikonos
        CBC Član
        • 29.04.2010
        • 69
        • Sombor

Sta je to mapa? Sto se tice podesavanja, 2 puta (pre odvaljivanja satica na multiventilu) je prikljucivao Stag 4 na kompjuter i sve se poklapalo: broj crta na multiventilu, pokazivacu u kabini i na njegovom kompjuteru. Kada je izvadio multiventil pomerao je rukom plovak i paralelno su skakale ove crte na multiventilu, u kabini i na njegovom kompj. Medjutim, posle odvaljivanja i lepljenja satica vise nije nista probao na kompj. Ne znam da li mislimo na isto posto sam se prvi put sa ovim sistemom upoznao kod njega.
        Mislim da je prevideo da ako od plovka koji je u polozaju rezerve zaokrene satic na 2 zelene crte vise se rezerva i 1. crta ne mogu paliti jer plovak nema mogucnost spustanja u nizu tacku (vec je na najnizoj)?
        Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Sam si pitao i sam si odgovoro, upravo tako kako si napisao, plovak ne može otići u "podrum" da bi upalio prve dve lampice.

https.autogas.rs

Comment

• mikonos
            CBC Član
            • 29.04.2010
            • 69
            • Sombor

Da li neko zna gde mogu kupiti i koliko kosta emulator za francuska auta da mi ne obara kazaljku nivoa benzina dok vozim na plin? Valjda se tako zove - "emulator".

Comment

• ostres
              CBC Senator XXL
              • 01.06.2008
              • 305
              • Zemun

Prodaju firme YU WAX i Union Karic koje se bave uvozom opreme za plin.
              Kontakte mozes naci na sajtovima.
              Inace ovaj uredjajcic vraca skalu benzina na pravi nivo tek kad ugasis pa upalis auto, tako da ce u toku duzih voznji skala
              padati.
              Live together, die alone.

Comment

• mikonos
                CBC Član
                • 29.04.2010
                • 69
                • Sombor

Hvala Ostres!!! Kakva je procedura oko ugradnje, da li moram u gas servis ili mogu to sam tamo negde spojiti?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Možeš sam ako znaš da lemiš i čitaš šemu, sve dobiješ. Spaja se na kabel od pumpe i kontakt plus.

https.autogas.rs

Comment

• mikonos
                    CBC Član
                    • 29.04.2010
                    • 69
                    • Sombor

Hvala Dora! Da lemim znam, ali da citam semu i ne bas.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Nije neki problem ima par žica i šema je jasna ali ako nisi siguran prepusti majstoru pošto se čačka oko konektora pumpe pa da ne....

https.autogas.rs

Comment

• mikonos
                        CBC Član
                        • 29.04.2010
                        • 69
                        • Sombor

Ipak cu prepustiti...

Comment

• mikonos
                          CBC Član
                          • 29.04.2010
                          • 69
                          • Sombor

Originally posted by ostres
                          Prodaju firme YU WAX i Union Karic koje se bave uvozom opreme za plin.
                          Kontakte mozes naci na sajtovima.
                          Inace ovaj uredjajcic vraca skalu benzina na pravi nivo tek kad ugasis pa upalis auto, tako da ce u toku duzih voznji skala
                          padati.
                          Zvao sam Yu Wax i kod njih je 2000 din taj emulator ili "tank fooper", a u Union Karicu je 1200 neki poljski. Sta je bolje da uzmem?

Comment

• mikonos
                            CBC Član
                            • 29.04.2010
                            • 69
                            • Sombor

Originally posted by Dora
                            Nije neki problem ima par žica i šema je jasna ali ako nisi siguran prepusti majstoru pošto se čačka oko konektora pumpe pa da ne....
                            Kupio sam AEB 392 emulator i stvarno postoji jasna sema kako se spaja. Dora, treba mi pomoc. Gde se nalazi taj konektor pumpe ispred koga spajam emulator, da li је ispod zadnjeg sedista ili? Pretpostavljam da nije bitno koliko daleko od konektora na kabl kacim emulator?

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ispod zadnjeg sedišta sa suvozačeve strane, ima poklopac. Nije bitno ge, ne mora tamo ali mora na te žice.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X