Ugradio sam AC Stag 4, Tomaseto isparivac, toroidna boca je Gzwm 41,5l i multiventil Tomaseto u Peugeot 206, 1.1, 2002. na mesto rezervnog tocka (ispod auta). Atest sam odmah uradio. Auto ide dobro, ali imam problem sa pokazivacem nivoa plina jer je boca postavljena (kao i rezervni tocak) malo koso (ugao od nekih 15°). Inace, boca je morala koso da se postavi jer bi u suprotnom virila ispod branika i bila niska. Tako mi je nakon sipanja 20l plina pokazivao rezervu plina. Pogledam na multiventilu i on pokazuje rezervu. Odem kod majstora, on ispusti plin, izvadi mv - plovak ispravan. Proba da nasteluje onu kazaljku sa magnetom, sipam 20l, pokazivac upali tek 1. od 4 zelene lampice i nakon 20ak km opet rezerva. Vratim se kod njega, on odvali ceo onaj pokazivac sa kazaljkom i magnetom, zaokrene ga i zalepi tako da pokazuje 2 zelene crte. Kaze da ne moze bolje jer je boca koso i plovak ne hvata plin koji se zadrzava na nizoj suprotnoj strani boce. Medjutim, sada mi od 20l pa sve do prazne boce pokazuje 2 zelene crte (crvena- rezervna i prva zelena se uopste ne pale). Ostale crte rade.
Ljudi, dobre volje, pomozite! Ima li neko ideju KAKO mogu resiti ovaj problem?
Drugo pitanje: Znate li koliko kosta emulator da mi ne obara kazaljku nivoa benzina dok vozim na plin?

Ljudi, dobre volje, pomozite! Ima li neko ideju KAKO mogu resiti ovaj problem?

Comment