Jednokraka ili dvokraka svecica za gas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VectraBG
    CBC Član
    • 13.05.2010
    • 67
    • Beograd

Re: Jednokraka ili dvokraka svecica za gas?

Originally posted by legenda
    Kupi Boschove original slobodno,ali Ngk imam i dan danas vozim sa njima,kupljene u Mass company,isto pise made in France i mogu ti reci da su odlicne...moras naci nekog dobrog majstora,tebe izgleda motor zeza zesce
    Nema to nikakve veze sa motorom. Ne moze on da radi odlicno sa GM svecicama, a da potpuno izgubi snagu sa NGK!?

Inace sto se tice onih problema sa motorom, ne treba mi "dobar" majstor - u pitanju je bio jedan kabl koji je probio i zato je pravio trzanja. Ali to je reseno pre stavljanja novih svecica...

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Probaj takodje Beru svecice i one su mi se pokazale dobro...drago mi je da si resio problem...GM i nisu neke svecice

Comment

• VectraBG
        CBC Član
        • 13.05.2010
        • 67
        • Beograd

Originally posted by Dora
        Ja imam još gore iskustvo sa Bošom u par navrata jedna ili više njih iz novog kompleta nije radila. Ne bi ih stavio na kola da mi plate...
        Upravo zbog tvog negativnog iskustva koje sam procitao ranije, hteo sam da eksperimentisem i probam NGK umesto GM ili Bosch-a koje uzimam uvek ( i sa kojima nikad nisam imao problema). Ali kod mene su se NGK pokazale vrlo lose i bacih 1,200 din.

Comment

• VectraBG
          CBC Član
          • 13.05.2010
          • 67
          • Beograd

Originally posted by legenda
          Probaj takodje Beru svecice i one su mi se pokazale dobro...drago mi je da si resio problem...GM i nisu neke svecice
          Mozda GM i nisu neke svecice kao sto kazes - ali one rade. Za razliku od onih "odlicnih" NGK - koje ne rade... Hvala na predlogu za Beru - ali uzecu Bosch i da skinem taj problem sa vrata ha,ha

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Garantovano da si kupio razbijenu svecicu...nisi trebao bacati,kod mene bi radilo perfektno ...konacno mozes da ga bacis na alternativno gorivo

Comment

• kristina990
              Banovan
              • 13.04.2009
              • 1066
              • Srbija

vectrabg možeš da staviš i denso W16EPR-U,jednokrake,mislim da sam ih video na jednoj od eko pumpi,valjda drže tu toplinsku vrednost.100 % klasična svećica.nisam čuo da se falsifikuju.možda još bolji izbor od boš.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by VectraBG
                Originally posted by Dora
                Ja imam još gore iskustvo sa Bošom u par navrata jedna ili više njih iz novog kompleta nije radila. Ne bi ih stavio na kola da mi plate...
                Upravo zbog tvog negativnog iskustva koje sam procitao ranije, hteo sam da eksperimentisem i probam NGK umesto GM ili Bosch-a koje uzimam uvek ( i sa kojima nikad nisam imao problema). Ali kod mene su se NGK pokazale vrlo lose i bacih 1,200 din.
                Ja nemam ništa protiv da staviš koje hoćeš jer ne prodajem ni jedne, ali si zapeo ko pijan za tarabu kako ne valjaju a koristi ih pola sveta i foruma i svima valjaju. Samo neispravne svećice mogu tako da se ponašaju na bilo kom motoru a ne samo na tvom. Ispravne, neke će duže trajati, neke kraće, neke će trošiti malo više ili malo manje goriva ali će raditi.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kristina990
                  Banovan
                  • 13.04.2009
                  • 1066
                  • Srbija

ne bi bilo loše da proveri paljenje,kad je kasnije paljenje više odgovaraju toplije svećice.što je čini mi se ovde slučaj,kod dobro podešenog paljenja nema velike razlike između 5 i 6(ngk) ili 8 i 7 (bosch)radi auto dobro na obe vrednosti.

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

Originally posted by kristina990
                    vectrabg možeš da staviš i denso W16EPR-U,jednokrake,mislim da sam ih video na jednoj od eko pumpi,valjda drže tu toplinsku vrednost.100 % klasična svećica.nisam čuo da se falsifikuju.možda još bolji izbor od boš.
                    te svecice koje spominjes su pandam ngk bpr5es a te mu, koliko vidim po prethodnim postovima ne odgovaraju ni po glavi ni po toplotnoj vrednosti

ako je ngk bkr6es onda je denso k20epr-u

Comment

• kristina990
                      Banovan
                      • 13.04.2009
                      • 1066
                      • Srbija

denso W16EPR-U je fabrički preporučena vrednost za njegov motor c20ne,boš WR8DC+
                      nisu mu odgovarale NGK BKR6E

Comment

• VectraBG
                        CBC Član
                        • 13.05.2010
                        • 67
                        • Beograd

ne bi bilo loše da proveri paljenje,kad je kasnije paljenje više odgovaraju toplije svećice.što je čini mi se ovde slučaj,kod dobro podešenog paljenja nema velike razlike između 5 i 6(ngk) ili 8 i 7 (bosch)radi auto dobro na obe vrednosti.
                        Vreme mi je da radim veliki servis, pa eto prilike i za podesavanje paljenja:-) Jel' se paljenje podesava prilikom stavljanja zupcastog kaisa?

Inace jos jedno pitanje sa obzirom da vidim da se razumes u Bosch svecice - na Bosch katalogu za moj motor kraj WR8DC+ stoje i FLR8LDCU+ koje su dvokrake. Koja je razlika izmedju ove dve svecice?

Comment

• VectraBG
                          CBC Član
                          • 13.05.2010
                          • 67
                          • Beograd

Originally posted by JAPANX
                          te svecice koje spominjes su pandam ngk bpr5es a te mu, koliko vidim po prethodnim postovima ne odgovaraju ni po glavi ni po toplotnoj vrednosti

Za C20NE, Vectru A, 2.0i, 4x4 su predvidjene BKR5EK (mada iz Autodate vidim BPR6E-VG), ali su mi na forumu preporucili da umesto njih uzmem BKR6E...

Comment

• kristina990
                            Banovan
                            • 13.04.2009
                            • 1066
                            • Srbija

uradi veliki servis i stavi BOSCH WR8DC+ili DENSO W16EPR-U i biće sve u redu.u sklopu tog servisa majstor bi morao da prekontroliše i paljenje.možeš ga pitati kad doteraš kola,onako usput.

Comment

• kristina990
                              Banovan
                              • 13.04.2009
                              • 1066
                              • Srbija

nađi se ovde

VECTRA-A 2.0 i - / 4x4 85 20 NE / C 20 NE (Ch. <- P1999999) '88-07/'95 W16EPR-U IW20 VW20 0,7
                              VECTRA-A 2.0 i - / 4x4 85 20 NE / C 20 NE (Ch. <- P5999999) '88-07/'95 W16EPR-U IW20 VW20 0,7
                              VECTRA-A 2.0 i - / 4x4 85 20 NE / C 20 NE (Ch. <- P7999999) '88-07/'95 W16EPR-U IW20 VW20 0,7
                              VECTRA-A 2.0 i - / 4x4 85 20 NE / C 20 NE (Ch. R1000001 ->) 08/'95-> K20TXR IK20 VK20Y 0,8
                              VECTRA-A 2.0 i - / 4x4 85 20 NE / C 20 NE (Ch. R5000001 ->) 08/'95-> K20TXR IK20 VK20Y 0,8
                              VECTRA-A 2.0 i - / 4x4 85 20 NE / C 20 NE (Ch. P7000001 ->) 08/'95-> K20TXR IK20 VK20Y 0,8

Comment

• nnad
                                CBC Veteran
                                • 16.01.2008
                                • 171
                                • pancevo

Originally posted by VectraBG
                                Originally posted by JAPANX

Za C20NE, Vectru A, 2.0i, 4x4 su predvidjene BKR5EK (mada iz Autodate vidim BPR6E-VG), ali su mi na forumu preporucili da umesto njih uzmem BKR6E...
                                evo da i ja malo zakomplikujem koristim BKR5EK i potrošnja manja 1l/100km LPG. i ako su ti to predviđene trebao si njih i da staviš. i one koštaju 500.00 po kom. u mass komp.

Comment

Working...
                                X