Jednokraka ili dvokraka svecica za gas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Jednokraka ili dvokraka svecica za gas?

Za LPG/TNG kao pogonsko gorivo je bolja i pouzdanija jedna varnica koja nosi pun energetski naboj.Pogledaj sličicu koju si postavio pa sam zaključi. Osim toga,u tekstu nisam našao da su preporučene za namenu koju si ti hteo. Ne tvrdim da nebi radila,ali ja je nebih montirao.

Comment

• 929hb
      CBC Član
      • 05.06.2008
      • 49
      • skopje

a sta je sa razmakom elektroda jel on treba da bude standardan ili nesto manji, neki kazu kao za benzintreba da je -0,1 od standardnog, za moju lajku fabricki preporucen je 1mm (+0,01) a za mazdu 0,8, e sad neki ladasi kazu smanji na 0,9 neki ne.
      Jel ima razlike u razmaku elektroda benzin/plin?????

Comment

• 929hb
        CBC Član
        • 05.06.2008
        • 49
        • skopje

ovo pitam zato sto i na ovaj beru koje ste mi preporucli razmak je 0,8 t.e. 0,2 manji od standardnog.?????

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Zazor se može korigovati u zavisnosti od podešenosti gasa tj od AFR i tipa korišćene svećice.

Comment

• Problem sa svecicama

Pozdrav, imam vectru b 1.6 16v, ugradjen zavoli auto gas sekvent. Do skoro je sve bilo ok a onda je poceo da trza u voznji i da slabije vuce, na benzinu se osetilo tek tek svecice ngk presle oko 7000, posto sam imao stare svecice koje sam sacuvao jer su izgledale ok bosh, vratio sam njih i auto je isao super 2 do 3 dana i onda opet poceo da brljavi, onda sam otisao i kupio nove bosh orginal bar su mi tako rekli, i sve super ovog puta 4 dana i opet pocinje trzanje ima li neko slicno iskustvo ili zna o cemu se radi, dali je bobina ili neznam vise, majstor za gas kaze da je gas ustelovan kako treba i da mora biti struja unapred hvala

Comment

• Plinadzija
              CBC Senator XXL
              • 29.07.2008
              • 1514
              • Paracin

Definitivno je struja cim je problem nestajao sa promenom svecica. Bobina hoce da zeza kad je auto vruc a da radi kad je hladan. Kablovi mogu da prave bas takav problem, ako su stari i ako su im kontakti prljavi pa zamenom svecica ocistis kontakte i posle par dana ista prica. Desava se da kablovi pojacaju zajebanciju sa vlaznim vremenom. Ja mislim da je definitivno problem sa strujom e sad je na dobrom mehanicaru da otkrije sta je lose.
              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Reno laguna 1.8RT. I meni se desio slican problem, nove svecice i auto brlja nece da ide detonacije... Stavim stare auto proradi odlicno. E onda zamenim kablove i sada imam neku knedlu pri kretanju pogotovo izrazenu pri kretanju na GAS.
                Posto imam dve bobine, a auto je prilicno star da li da ih zamenim?
                https://t.me/pump_upp

Comment

• vladaomega
                  CBC Senator XXL
                  • 11.10.2010
                  • 484
                  • beograd

Stavim stare auto proradi odlicno/ako sa starim svecicama radi dobro a sa novim ne sta moze biti osim da nove svecice nevaljaju ili nisu odgovarajuce za taj tip motora.

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Ha, sta mislis ti?
                    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Carbon tracking
                      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Vlado omego, lupetaš i to ne po prvi put, idi kod očnog lekara svet nije crno beli, Plinadžija, ili odogovriš ili ne. Gavra je odgovorio na ingliškom, bar nešto.
                        Majstori, ako nećete pisati bar tri rečenice kad odgovarate, nemojte pisati.
                        Ko god kaže da sam nadrndan i da očepim čoveka (a sad se bunim), neka uzme u obzir činjenicu da imam najmanje 3000 dobrih odgovora sa bar tri rečenice.

Nije to samo moje mišljenje, svaka ovakva moja poruka je izazvana sa nekom PP (jednom ili više) primedbom.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• milancepro
                          CBC Početnik
                          • 07.12.2011
                          • 1
                          • kraljevo

Odg: Jednokraka ili dvokraka svecica za gas?

pozdrav imam par pitanja za nekog ko je strucan u vezi plina imam renaul espace 2.2 1995 godiste ugradjen obican plin ali se pojavljuju neki probleni pri prvom paljenju dok ne podigne temperaturu do pola desava se da trokira i puca ispod haube tacnije kod filtera za vazduh. vec 2 puta mi je explodirao poklopac filtera za vazduh pa bih molio nekog ako im neko resenje ili ako zna nesto vezano za ovo da odgovori. to se desava samo pri radu na plin na benzinu radi normalno i vise puta mi je otkazivao osigurac mali kod tastera za plin pa sam morao da ga obmotam licnom jer mi je dosadilo vise da menjam svaki cas

Comment

Working...
                          X