Atestatirci, gde će vam duša...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Atestatirci, gde će vam duša...

ne znam sto se jedis, te pare svakako ne idu u tvoj dzep a ne ide ni iz dzepa. kao da gledas pomracenje meseca, nesto se neobicno desava ali ne utice mnogo na nocne aktivnosti. A raja koja to sve placa, ma ona je progutala i vece gluposti, ovo sa 3600 na 5300 je nista. svaki dan ima bar jedan primer gde je nesto otislo sa 3600 na 5300. Mogu svi da dizu cene, plata je ista, evo im ga. prc.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Mogu li nesto das pitam gospodu iz AMSS - da li vi zaista mislite, da bolje razumete i poznajete LPG sisteme, od npr. Dore, Ivana, Plinadzije...pa je potrebno da vi atestirate njihov rad? I jos da vam za to platimo
      Long Live CBC!!!

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

da te je sramota da tako pises @Pantah
        nikad losija privreda a nikad vise dzabalebarosa ranznih ,koji izdaju koje kakve :
        potvrde,izvode ,overe ..komunalci,pregledaci,salterasi,koje kake komisije i agencije koje su ne vladine ali ih drzava ,to jest ova ostarela sirotinja u Srbiji placa.

Sto se tice servisa koji ugradjuju auto-gas ,ugradjivali bi oni i za 1000 evra ruke ali konkurencija cini svoje i cene su sada takve kakve jesu.nije ih niko uredbom doneo.
        i oni se grbave pola dana oko kola,i dolaze im posle za reklamacije 2 godine,kako mozes da poredis njihov rad i vase njuskanje oko kola za 5 minuta ?!?

jel ti znas koliko je 50 evra?

na primer neki medecinski tehnicar radiolog,se zraci 4 radna dana to jest 24 radna sata u nekoj bolnici za 5000 dinara. ukupno.
        pomaze u lecenju ljudi ,bavi se konkretnim , vrlo potrebnim poslom.
        i sva zanimanja u Srbiji su placena toliko vise ili manje . i nikoga nije briga koliki je evro kad im se daju plate.
        kad se poveca plata ,poveca se jednom godisnje ..ali 2%.

svi koji se bave "virtualnim zanimanjima" nek razmisle cime ce uskoro , i sa Evropom i bez nje da se u zivotu bave.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

@banek

ne postoji to zbog nekolicine majstora koji znaju svoj posao vec zbog vecine koji ne znaju. Bar je ideja takva, sto je u praksi drugacije je druga prica.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Pa ja racunam, da oni koji ne znaju, ne mogu dobiti dozvolu za rad. A za rad na crno se ide na robiju. Dozvole treba da izdaje Drzava, pa tako i nema potrebe za atestom. ALI, u Srbiji je glavna privredna grana VIRTUALNI RAD, kako je to Zoran, genijalno napisao, i u tome su satkani svi nasi problemi - virtualnih poslova, pun k...., ja ih zovem i Prodavci magle.
            Long Live CBC!!!

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Nemoj da mi jedite Pantu, on je dobar lik

Nemam pojam što baš ovoliko žuči na nas ili mene (ja sam pokrenuo temu) U principu neko je ukinuo ono glupo idi u sup po uput da ideš na atest jer ako te sup ne uputi ti ne znaš da se uputiš sam... Idila je trajala 3 meseca i capcarap neko je podigao cenu. Posle sam pomislio neko je podigao cenu za supovski deo ali izgleda da nije. U procentima, mnogo je podignuto. Da li je bilo godinama malo, ne bih ulazio u to. Kad se ima para niko ne pita za koliki je norma sat, koliko je 4litre ulja sipano u menjač od 3 litra itd... Kad se nema svi se pitaju.

Mirko Avirović nema veze sa ovom temom pa na stranu ovog puta

Jasno mi je da se atest vrši jednom u 10 godina i da su to sve pare koje ćete uzeti od tog auta za 10 godina a ako je imalo kako treba taj se više neće pojaviti jer će biti u gvoždju ili Namibiji (našim južnim susedima kad se evropiramo)... I dalje ste najbolji sa mojom preporukom u smislu, najmanji davež, profesionalno obavljeno i najstručnije u odnosu na druge konkurente.

Da l ise taj posao isplati i da li ta cena može pokriti troškove održavanja pogona gde god može ili odlaska na teren sa ofisom gde god može ja neznam ali da bi mogli diskutovati oko toga da li je puno 50 evra za pola sata, mogli bi.

Jedan od argumenata za diskusiju je da ja nisam tražio onu malu čudnu kutiju za kasu koja šalje 2 kilobajta mesečno kad se nekom iz kontrole digne a ta dva kilobajta platim 480 dinara i to ej država odredila da moram kupiti kutiju i moram imati ugovor sa tim provajderom, nema izbora.

Isto tako i atest, moram ga obaviti i nema izbora. Nema slobodne utakmice..

Napomena.

Ovaj foruim je kakav je takav je ali ima dosta vozača i dosta komentatora. Grubom silom se ništa ne postiže ali edukacije nikad dosta a obično daje mnogo bolje rezultate.
              Čak sam i ja ukunuo banovanje na mah ali trajno, dam bar još jednu šansu
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

5 godina...
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Pantah
                  CBC Veteran
                  • 25.03.2007
                  • 159
                  • Beograd

Da vidimo, možda ne redom kako sam čitao ali nekim redom kako mislim da je najvažnije.

Da, u nekim zemljama se ne radi pregled (atest) od strane nezavisnih firmi nego je dovoljno da ugrađivač izda papir. Ali ti ugrađivači imaju takođe papir kojim dokazuju svoju kompetentnost što kod nas nije slučaj, a i kolega je nabrojao valjda četiri od dvesta aktivnih ugrađivača. Što nije pomenuo i one ostale zbog kojih će sistem atestiranja još neko vreme postojati u Srbiji.

Sigurno o ugradnji nekih konkretnih gasnih sistema ne znamo više od onih koji ih ugrađuju svaki dan, iako i mi naše ljude šaljemo na školovanja kad god nas obaveste gde i kada. S druge strane nas ne interesuje dali vozilo izvlači performanse koje može, nego nas interesuje dali je bezbedno za vožnju. A pošto su nam interesovanja različita od ugrađivača i vlasnika (što manja cena...) zato imamo funkciju koja nije pokrivena prirodnim radom na ugradnji.

Umesto da se drugi žale na naše cene, treba da se žale na svoje prihode. Žao mi je svakoga ko radi za male pare i to je samo dobro zamaskiran robovlasnički odnos. Na žalost nikoga ne mogu da ubedim da je jedini lek za oživljavanje potrošačkog društva (sad smo potrošački kapitalizam) da se puste pare u narod koji bi onda mogao da ih troši. Razlika je jednostavna. Niko nema i ništa ne troši pa ne vredi ni proizvoditi ili svi imaju dovoljno i mogu da potroše pa se lova kotrlja i kotrlja. Rad ima svoju vrednost i svako ko obezvređuje svoj rad vređa i sebe i druge koji rade isti posao.
                  Money for nothin' and chicks for free

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Ako neko radi nesto sto ne zna, onda nije kriv on, vec Drzava koja ga ne lovi i sankcionise, a kada je bezbednost sa LPG sistemom u pitanju, tu je tehnicki pregled, koji takodje kosta papreno, pa na tom tehnickom, ako LPG nije po propisima, auto nece proci tehnicki. Poenta je, da je atest potpuno nepotreban i neosnovan.
                    Takodje, kako ste pomenuli ima njih nekoliko koji rade i na stotine koji ne znaju. U Drzavnim i Javnim preduzecima, ima njih nekoliko koji znaju i na desetine hiljada onih koji veze nemaju ni o cemu.
                    I nadam se da ce taj kapitalizam doci sto pre u ovu zemlju, pa makar i na sve one nacine koji nam se ne svidjaju, ali samo da vise ne gledam neka izmisljena preduzeca, neke drzavne monopiliste, i nacine zaposljavanja u preduzecima kao sto su vodovodi po Srbiji isl.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• slavko_bgd
                      CBC Senator XXL
                      • 24.03.2009
                      • 771
                      • Batajnica
                      • Stilo 1.6 16V MW

Voleo bih da mi neko odgovori na 2 pitanja:

Ako se zapali automobil sa gasom a koji je uredno atestiran, ko je prvi odgovoran za taj automobil?
                      Ako se zapali automobil sa gasom a koji nije atestiran, ko je prvi odgovoran za taj automobil?

Pozdrav svima!
                      Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

1. Niko
                        2. Niko
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• slavko_bgd
                          CBC Senator XXL
                          • 24.03.2009
                          • 771
                          • Batajnica
                          • Stilo 1.6 16V MW

Ozbiljno pitam, ne zezam se...

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

pa vlasnik je odgovoran jer nije slusao price poznanika kako je plin opasan.

Comment

• slavko_bgd
                              CBC Senator XXL
                              • 24.03.2009
                              • 771
                              • Batajnica
                              • Stilo 1.6 16V MW

To je odgovor na drugo pitanje i tačan je 100%.
                              Još da vidimo odgovor na prvo pitanje pa da diskutujemo dalje...

Comment

• Plinadzija
                                CBC Senator XXL
                                • 29.07.2008
                                • 1514
                                • Paracin

Malko si opsiran u pretpostavkama. Ko je odgovoran ako se auto zapali? Da li je uzrok svakog pozara u automobilu plinska instalacija? Da li je auto uredno atestiran pre 8 godina i toliko su mu stara i creva koja su ispucala i cure na sve strane?

Jos mnogo pitanja ima a ne samo ko je odgovoran ako se zapali. To ce se odrediti kada se vidi uzrok pozara.
                                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

Working...
                                X