Problemi sa plinskim uredjajem, Toyota corolla 1300 xl

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Losmi183
    CBC Član
    • 29.04.2012
    • 10
    • Pancevo

Problemi sa plinskim uredjajem, Toyota corolla 1300 xl

Vec 2 meseca traju moji problemi sa plinom, isao sam kod 3 majstora svaki je uradio po nesto, malo je dostelovao plin ali i dalje nije sve kako treba pa sam se odlucio da ovde potrazim savet i da probam sam da resim problem ili da bar utvrdim do cega je.

Prvo sto mi najvise smeta, plin se ponekad oseti u kabini i od spolja. Potrosnja je oko 12 l po gradu, 9 na otvorenom i mislim da je to vise nego sto bi trebalo.

Do sada su provereni svi ventili i ostali spojevi i navodno nigde ne pusta, gumica ispod filtera za vazduh je sredjena i sad vise ne vuce fals vazduh i paljenje je nastelovano kod elektricara. Isparivac i filter za vazduh su relativno novi.

Od kad je elektricar stelovao paljenje jos gore pali. Moram da verglam po 5-6 sekundi bez obzira da li je auto zagrejan ili ne a kada upali oseti se miris plina u kabini dok na benzin pali na pola kljuca. Pritom auto hoce da trza i da se trese u prvoj i drugoj brzini ali samo kada se vozi na plin.

Znam na mi niko ne moze reci preko foruma do cega je ali dajte bar neke savete jer od ovih majstora nema vajde
    Sledece sam mislio da promenim kablove i svecice i da cu time resiti bar problem paljenja i trzanja...
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Odg: Problemi sa plinskim uredjajem, Toyota corolla 1300 xl

Prvo je trebalo da promenis kablove i svecice pa onda da obijas pragove kod majstora. Ali za pocetak ako hoces da ti neko pomogne napisi sta imas ispod haube.
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Losmi183
      CBC Član
      • 29.04.2012
      • 10
      • Pancevo

U pravu si
      Motor je benzinski 1.3, skoro je uradjena generalna, karburator (mislim da je jednogrlni) , Lovato plin, toro boca, s tim sto je isparivac zamenjen, stavljena je neka turska kopija ali mislim da to nije toliko bitno

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Sauh? Rucni ili automatski?

Comment

• Losmi183
          CBC Član
          • 29.04.2012
          • 10
          • Pancevo

Automatski sauh. Inace kod hladnog starta na benzin motor hoce da radi nepravilno dok se ne zagreje. Majstor mi je rekao da je do sauha, i da palim na plin dok ne dodje zima i da u medjuvremenu sredim sauh a da paljenje na plin nema veze sa tim

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Naravno da nema, kad se stisne dugme za plin mali robotići odjure do prtljažnika i iz tajne pregrade izvade motor za plin i ubace ga na brzinu umesto ovog za benzin. Imajte milosti nemojte svaki čas pritiskati to dugme i robotići imaju dušu...

Ova poruka se ima smatrati ništavnom sem u zabavnom smislu.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Losmi183
              CBC Član
              • 29.04.2012
              • 10
              • Pancevo

@Dora
              Kad si tako veliki strucnjak da dajes sebi za pravo da se sprdas sa tudjim neznanjem onda budi covek pa daj odgovor na postavljeni problem

Comment

• bojanjov
                CBC Veteran
                • 06.04.2009
                • 99
                • https://t.me/pump_upp
                • Fiat EVO 1.4 8V

Iz pogrešnog ugla si pogledao Doru, "skoro svi" smo u početku imali takvo mišljenje o njemu, međutim svakim danom ga sve više gotivim
                https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Pa kolega Plinadžija je preuzeo inicijativu pa nisam hteo da se mešam

Ko pita, majstor ili mušterija? (pitanje radi pitanja) nebitno...
                  Veliki stručnjak je jaka reč ali bih se složio da znam mnogo oko ove materije.

Navedeno je na kraju poruke da ima smatrati za šalu a šala je u tome da svi misle kako kad radi na plin onda je neki drugi motor u pitanju, takodje kad se ugradi plin a nastane lom klipa onda samo treba naštelovati plin i sve je ok, prestaje da troši i štuca.

Da bi mu išta pametno odgovorio treba da ispoštuje moje i bilo kog majstora vreme, opiše tačno kako i šta ima na autu, ne odredjuje sam šta je bitno a šta nije jer da zna onda ne bi pitao itd..

Na ovom forumu ima bar 4 majstora iz Pančeva a iz BG-a nemam pojma koliko ali ih je mnogo i sad niko nije uspeo da našteluje taj plin?? Ma da....

Problem je u previše plina, treba se naštelovati a možda je i problem u onoj nekoj turskoj kopiji ali to nije bitno po rečima pitača...
                  Nema slike, ne zna se jel ima mikser ili diznu, da li je menjao filter od gasa ili vazduha i sl. ne zna se ništa sem da po njemu troši mnogo... A nemam više volje da svakog ponaosob pitam a jel ima mikser?

I da, dajem sebi za pravo da se sprdam sa neznanjem majstora koji uzima pare a nezna da našteluje gas a to se uči u drugom osnovne a sa druge strane dajem sebi za pravo da nije bilo tri majstora u pitanju nego je kao u većini slučajeva u poslednje vreme preterivanje i pljuvanje po majstorima generalno. Da bi pljuckao po majstorima prvo moraš biti sam majstor.

Dao sam odgovor i obrazloženje pa bih voleo da na tome ostane u okvirima teme.

da ponovim
                  Problem je u previše plina, treba se naštelovati
                  Previše plina može biti ako je loša svećica (kabel, rotor, kapa, bobina miljenko) pa ne upali plin, može biti ako je prljav filter za vazduh, može biti ako je neko odvrnuo štel šraf više nego što treba, može biti ako je paljenje kasno pa ne upali sav gas, može biti...

Eto čitam ponovo da su filteri relativno novi, ostaje struja i podešavanje. Ako ima mikser radi saug ako nema ne radi, čudno ali je tako.

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Evo ga i kolega, izvinjavam se ako je moje otsustvo izazvalo tucu medju glasacima, pardon, izbornom komisijom, pardon, bio sam sprecen kontrolom izbora pa nisam pisao. Pitao sam da li je automatski sauh jer je vrlo cesto uzrok problema "previse gasa" zatvoren leptir sauha kad sa izbusi karburator (ili premalo kad je difuzor odozgo) kada je sauh pretegnut tj. leptir cvrsto stoji na svom mestu zatvaraca usisnika...

Comment

• Losmi183
                      CBC Član
                      • 29.04.2012
                      • 10
                      • Pancevo

Re: Odg: Problemi sa plinskim uredjajem, Toyota corolla 1300 xl

Hvala na odgovorima.
                      Od podataka sam napisao sve sto sam znao i sto sam mislio da treba. Ne znam da li ima mikser, uslikao sam par slika, nadam se da ce pomoci
                      Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

I jos nesto bitno, merio sam potrosnju ponovo. Sipao za 500 din (6.2l) i u kombinovanoj voznji (70% otvoren put, 30% grad) presao sam 56 km. I to u roku od 3 dana. Posle toga sam sipao na istoj pumpi istu kolicinu goriva i pri istim uslovima sam presao 77 km ali u roku od par sati.
                      Pritom se cesto oseti miris plina i nekoliko sati posle voznje.

Pritom su mi sva 3 majstora (da stvarno sam nosio kola kod 3 razlicita majstora ) rekli da utakajuci ventil hoce malo da pusti ali da izadje jako malo plina i da multiventil sprecava dalje curenje iz boce i da je to zanemarljivo. Svi su sapunicom proveravali da li curi, dotegli malo ventil i kao sve ok. Ne zelim da pljujem po majstorima, samo kazem kako je stvarno bilo.

Meni se kao laiku za ove stvari cini da tu postoje 2 odvojena problema. Curenje plina na nekom ventilu, instalaciji ili nemam pojma gde i problem sa paljenjem koji je, kao sto kazete najverovatnije do struje.

Paljenje i povremeno trzanje mi nisu toliki problem, zamenicu vec svecice kablove i ostalo pa cu videti. Mnogo veci problem mi je curenje plina. Sta mi savetujete da radim. Znam da je najlakse da odem u servis i zamenim ceo plinski uredjaj, ovaj je i ovako dosta star ali mi je to mnogo para. Trenutno auto vozim na benzin jer mi se uopste ne isplati da sipam plin kad znam da ce za par dana iscureti sve.

Mislio sam da promenim bocu, ventil i multiventil, jer kao sto sam rekao dosta je staro, boca je malo i korodirala a i utakajuci ventil hoce da pusta.
                      Sta mi savetujete ?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Što se tiče curenja ako curi na utakaču pomalo, MV neće zatvoriti bocu nego će puštati stalno. Ako jače curi MV će ragovati.
                        Merenej gasa ne može tako da se radi, nije to kantica u kojoj vidiš koliko ima i potrošiš sve do kraja, uvek ostane a koliko ostane je dosta različito. Ispravno je da sipaš dok ne tandrče, prekineš odmah, predješ nešto kilometara i sipaš opet na isti način.

Nemaš dovoljno gasa u motoru a to može biti iz više razloga pa i lošeg MV-a koji nisi slikao ili prednjeg ventila, miksera ili isparivača. ne znam koja je ovo divča od isparivača ali vidim da je kopija Lovato-a a šraf za štelovanje samo što nije ispao koliko je odvrnut, to gde nema recki je graničnik. Kad je toliko odvrnut onda nije čudo da smrdi sve okolo i da troši.
                        Veliki minus za sva tri majstora, elementarno nepoznavanje materije.

https.autogas.rs

Comment

• Losmi183
                          CBC Član
                          • 29.04.2012
                          • 10
                          • Pancevo

Re: Odg: Problemi sa plinskim uredjajem, Toyota corolla 1300 xl

Originally posted by Dora View Post
                          Što se tiče curenja ako curi na utakaču pomalo, MV neće zatvoriti bocu nego će puštati stalno. Ako jače curi MV će ragovati.
                          Ovo kako si ti rekao je skroz logicno i ima smisla.
                          Evo slika MV. Za njega su mi rekli da je star ali da je ok i da ne pusta mada sad kad si rekao ovo za utikac vise ni u sta nisam siguran

Merenej gasa ne može tako da se radi, nije to kantica u kojoj vidiš koliko ima i potrošiš sve do kraja, uvek ostane a koliko ostane je dosta različito. Ispravno je da sipaš dok ne tandrče, prekineš odmah, predješ nešto kilometara i sipaš opet na isti način.
                          Ja sam do sad cekao da skroz nestane plina, prebacio na benzin, onda posle sipanja plina resetovao kilometrazu i onda je ocitao kad opet nestane plina. Meni je to bilo logicno ali verujem da ima zasto to nije merodavno pa cu probati tako kako si mi rekao

Nemaš dovoljno gasa u motoru a to može biti iz više razloga pa i lošeg MV-a koji nisi slikao ili prednjeg ventila, miksera ili isparivača. ne znam koja je ovo divča od isparivača ali vidim da je kopija Lovato-a a šraf za štelovanje samo što nije ispao koliko je odvrnut, to gde nema recki je graničnik. Kad je toliko odvrnut onda nije čudo da smrdi sve okolo i da troši.
                          Veliki minus za sva tri majstora, elementarno nepoznavanje materije.
                          Sad ne razumem, kazes mikser, jel moj uredjaj ima mikser ili diznu po slikama?
                          Ovo se jos nalazi pod haubom, nisam siguran sta je i ide pre isparivaca

Za koji sraf kazes da je previse odvrnut, crni plasticni na isparivacu koji se odvrce rukom?

Comment

• TECA
                            CBC Senator XXL
                            • 14.10.2007
                            • 2355
                            • Oz

Odg: Re: Odg: Problemi sa plinskim uredjajem, Toyota corolla 1300 xl

Bez uvrede,ali meni taj uredjaj deluje mnogo staro,ne treba mnogo ulaziti u postojeci problem,vec instalirati nov plinski uredjaj.Ne verujem da ces naci ozbiljnog majstora koji ce tu da gubi vreme.Zamerku imam samo oko velicine miksera,cini mi se sa slike da je preveliki za taj motor ili ima vec restrikcija na filteru vazduha.Da bi isao kako treba na plinu,moraju se najverovatnije zrtvovati performanse na benzinu(mora da trosi vise benzina i da ima knedlu na nekom gasu),a zbog smanjenja protoka vazduha na mikseru.I naravno stoji ovo sto je pisao plinadzija da treba ispitati ispravnost aut.sauha.
                            Last edited by TECA; 09.05.2012, 16:53.

Comment

• Losmi183
                              CBC Član
                              • 29.04.2012
                              • 10
                              • Pancevo

Odg: Re: Odg: Problemi sa plinskim uredjajem, Toyota corolla 1300 xl

Naravno da nema uvrede, uredjaj je jako star i slazem se da je najbolje resenje promena kompletnog uredjaja.
                              Mislio sam da za pocetak promenim bocu, MV i utikac jer su oni bas raspad a posle da resavam probleme ispod haube.

Comment

Working...
                              X