Sveža "kretanja" u vezi sa atestiranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gago2
    CBC Član
    • 06.04.2013
    • 87
    • Kraljevo
    • Lada Samara

Originally posted by imlek View Post
    @potyo

Ja sam bio danas na reatestu. Dosao oko 8:45, na red stigao oko 12:30.
    I mene je bunilo to oko tehnickog, ali izgleda toga nema. Po toj slici sa linka, to bi trebalo da se radi pre dobijanja potvrde, posto sam potvrdu dobio a tehnicki nisam radio, pretpostavljam da su oni to uradili, tj nisu, ali to valjda ulazi u onu cenu od 6000 sto platis na kraju.
    Ovaj sledeci tehnicki je valjda onaj na koji ides pred registraciju.

Tako da cela procedura je da predas saobracajnu i uverenje o prehodnom atestu, vidis koji si broj i cekas. Kad se sve zavrsi dobijes potvrdu i platis 6000 din i to je sve.

Meni su rekli da se ta potvrda nosi na registraciju, medjutim vidim na toj slici se pominje uverenje koje stize na adresu kucnu, sta je to i cemu sluzi ako se uopste i dobija? Dakle za registraciju je dovoljna potvrda ili treba i to uverenje?

Sve u svemu, poenta je da nam uzmu pare, a usput i izmaltretiraju.

Rezime je da su mi u servisu ona creva koja idu od boce prebacili da idu ispod multiventila, te sad imam jos manje mesta u gepeku yuga, a uz to sam laksi i za 8000 din, 6000 + creva i sitni poslovi 1800 din + plina za tamo vamo.

Super. Kad yugo ode u staro gvozdje, mene plin vise videti nece. Pozdrav.
    A da li se placa 6000 u kesu kod njih ili novac mora prethodno da se uplati negde pa da se samo uplatnice donesu?

Comment

• banebg81
      CBC Veteran
      • 26.06.2008
      • 195
      • Beograd

Evo i ja da dodam sa iskustvom iz Vinče.

Ja sam se zakazao još pre mesec dana. Juče sam ugradio CEO NOV tng uređaj u ovlašćenom servisu, sve po PS u. Kada sam stigao na atest, opšti haos!? Dolaze ljudi koji juče "nisu prošli" pa se nešto pregleda ispred, pa ako "zadovolji" kriterijume uteruje se i slika pa onda maltretiranje sa papirima, plaćanjem i na kraju, čekaš da se svi pregledaju (a ima ih otprilike bar duplo više nego na spisku) pa tek onda čekaš da tamo neko krene da pravi nova uverenja (ako se radi re atest) a ako se radi nov atest, onda papiri stižu u nekom roku (zavisi od AGENCIJE za motorna vozila ili tako neka agencija).

E sad, o čemu se radi, meni produžen atest za još pet godina, jer je nova instalacija, a neću dobiti nikakve papire od agencije.

Predpostavljam da neće biti problema na tehničkom, jer, dobiću neku nalepnicu i nov papir kao uverenje do kada mi važi atest (valjda 5 godina od sada).

Uzgred, ko god hoće da ide na re atest ili na atest, mnogo je jeftinije u krajnjem zbiru ako se ode u neku "krštenu" radionicu, jer, tamo dobiješ sve popunjene izjave, potvrde, originale atesta za bocu i ostale delove, sve lepo piše i ne mora da se vraćam po 5 puta te fali ovo, ono, nije dobro, može da prođe, ne mora i sl.

U ponedeljak idem po tu nalepnicu i novo uverenje koje će važiti tih 5 godina, pa pravac na tehnički i ako bude nekih problema, javiću.

Kada se pogleda kako je sve ugrađivan TNG uređaj i sl. ovo možda i nije loša stvar što se radi. Cela je poenta da ne bude "povlaštenih", da neko ima uređaj za TNG a da nema u opšte atest i da se tako vozi a mi boranija što sve plaćamo da budemo samo ovce za šišanje.

Onda će i servisima biti lakše, postojaće neki red, zna se ko za šta od tih delova odgovara i sl.

Ako nije reklama, ja mogu da napišem u kom sam servisu sve uradio i čim su videli u Vinči koji je servis, bukvalno su znali da je sve u redu, prepisali oznake, pregledali i rekli VOZI!

Comment

• imlek
        CBC Član
        • 20.02.2012
        • 20
        • Beograd

@gago2

Nema uplatnica, samo na kraju platis kod njih 6000 i to je sve.

@banebg81

U ponedeljak idem po tu nalepnicu i novo uverenje
        Kako, ti nisi dobio nalepnicu i potvrdu?
        Ovde se na kraju dobije potvrda o ispravnosti uredjaja i opreme za pogon vozila na tecni naftni gas, gore levo pise agencija za bezbednost saobracaja , a ispod da je ovlasceno lice amss. Ova potvrda izgleda slicno onoj sa sajta agencije. Na dnu potvrde je nalepnica koju oni skinu i zalepe za unutrasnji stub vozila.
        Po meni to je to, i da nikakvo uverenje vise ne dobijamo potrebno za registraciju, ja pitah tamo, oni mi rekli sa tim papirom na registraciju i nista vise o uverenju od agencije.

Comment

• banebg81
          CBC Veteran
          • 26.06.2008
          • 195
          • Beograd

Davali su oni danas tu nalepnicu, ali, tek kada sve pregledaju, popišu, svi uplate... a treba neko i da zaradi pare za sve te prepravke, pa pošto je ostalo još 10 ak dana do isteka registracije, nije mi se žurilo!

Comment

• srki021
            CBC Član
            • 27.09.2011
            • 20
            • Novi Sad
            • Renault Scenic 2 1.6

Kakva je trenutna situacija za reatest, jel su i dalje velike guzve? Jel moze da se uradi reatest i u AMSS?

Comment

• gorky
              CBC Senator XXL
              • 08.06.2007
              • 860
              • Vojvodina,Kikinda

ista,jesu,moze

Comment

• jeronimo
                CBC Senator XXL
                • 27.10.2005
                • 390
                • beograd
                • ваз 21214-20

malo bajata vest sa pravne strane celog problema...
                prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• kostaB
                  CBC Član
                  • 01.03.2008
                  • 44
                  • Aleksinac
                  • Opel Vectra 1.6i

Evo kako je to kod nasih suseda u Hrvatskoj sto se tice propisa:

"E,ovako to ide u HR!
                  Ugradiš plin kod ovlaštenog servisera(samogradnja ne postoji od 1.1.2002.uz što se veže i ostalo)obaviš prvo punjenje,ovjera kartona ispravnosti sistema za punjenje.Vaganje vozila je s punim spremnikom plina i 90%benzina....teoretski,bez vozača,pa direkt na atest u stanicu za TP.Nije potrebna nikakva potvrda MUP-a.Vaganje se vrši zbog promjene mase praznog vozila zbog mogućih problema oko prijevoza roba.Kada obaviš atest,ovlaštena osoba mail-om pošalje dokumente u ovlaštenu organizaciju i za cca 5 dana atest je na kućnoj adresi.Cijena je 120 eur.Kada dobiješ atest posjetiš TP,(može i bez vozila pošto se samo prepisuju podaci),tamo upišu nove podatke u prometne dokumente,odeš na MUP,ovjeriš to i postupak je gotov,to košta 25 eur.Kod nas je svojevremeno nastao problem spremnika.Do 2010.se je radio periodični pregled svakih 5 godina,odnosno novi se je mogao ugraditi bez provjere do 2 godine starosti.Od 2010.se može legalizirati svaki odobreni spremnik do 10 godina od datuma proizvodnje bez provjere(ako ga ugradiš u 8-oj godini dobiješ ograničenje na dvije godine ali samo spremnika). .Isto tako spremnik važi 10 godina i mora se mijenjati(inspekcija za te posude pod tlakom je ukinuta).Jednom napravljen i odobren atest važi neograničeno u tom vozilu.....znači nije potrebno raditi atest dok god imaš plin u tom vozilu,mijenja se samo spremnik nakon 10 god.Papirologija zamjene spremnika košta 25 eur i upisuje se u rubriku napomene(nije potrebno mijenjati knjižicu plinskog uređaja kao ni prometnu).
                  Nadam se da vas nisam ugnjavio i da ste shvatili.Mislim kako vas vaši nadležni malo previše gnjave s papirologijom(zbog novca vjerojatno)ali morati će popustiti kroz neko vrijeme jer je postupak univerzalan(vezan uz pravilnik 67R) u EU osim što svaka država zadržava pravo da propiše strože kriterije pri ugradnji uređaja u smislu opreme,recimo kod nas prozračivanje prljažnog prostora jedan odzračnik,Talijanski propis kaže dva i tako neke sitnice ali to je sad nebitno.
                  Od papirologije za atest:
                  Izjava servisera
                  Certifikat spremnika
                  Certifikat isparivača
                  Vaga
                  Prometna
                  Cijena plina.....EU kaže kako cijena plina kao alternativnog goriva ne smije prelaziti 55%cijene benzina i to se kod nas poštuje već dulje vrijeme...trenutno je LPG 4,60 kn,cca 0,60 eur.

Vidim da vas ponovo šalju na atest koji će vrijediti neograničeno.....kod nas su "stare"ateste prije 1.1.2002.jednostavno ostavili da budu takvi kakvi jesu dok auti ne "umru"jedino što su upali u novi zakon u smislu zamjene spremnika svakih 10 godina,znači plate onih 25 eur ,u toj cijeni im je nova knjižica za spremnik koju dobiju poštom na adresu.
                  Tako da se kod nas raspoznaju kategorije stari i novi atest a razlika je samo u dokumentaciji ali nema ponavljanja atesta za isto vozilo."

Comment

• Plinadzija
                    CBC Senator XXL
                    • 29.07.2008
                    • 1514
                    • Paracin

Jest skoro isto samo malo razlicito. Ne bi me iznenadilo da od sledece godine svake registracije moramo da idemo na novi atest pregleda vozila ili bar reviziju koja ce da kosta jedno 30tak eur u drzavnu kasu.
                    A da, Hrvatska od 1. ulazi u EU a mi, koji cemo krivak tamo kad nismo ni za ovde...
                    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• srki021
                      CBC Član
                      • 27.09.2011
                      • 20
                      • Novi Sad
                      • Renault Scenic 2 1.6

Jel gledao neko danas SAT emisiju? Koji su pacijenti ovi iz agencije za bezbednost, Mirko ih je ispreskakao i ocitao lekciju samo tako.

Comment

• Blackeyed
                        CBC Senator XXL
                        • 06.07.2005
                        • 402
                        • Novi Sad

Opaaa:

Novi atest nije obavezan:

"You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

govnjiva motka i udri.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ja sam uradio reatest pre 5 dana plus nova saobraćjna zbog povećanje kilaže(nisu upisali prvi put ali im to ne smeta da ne priznaju svoju grešku) plus što su mi povećali kilažu toliko da ni tri čoveka ne mogu više da vozim plus.. Ko će sad da ode u minus?

Umaltretirano je na stotine vozača, finansijski i živčano. Sad je "pa šalili smo se" ...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• potyo
                              CBC Član
                              • 30.04.2013
                              • 97
                              • Ada
                              • Laguna 1.6 16V 1999

Ja sam ugradio sekvent zbog venturi+plasticne usisne grane, zamenio bocu, reatest, plus ovo-ono, na kraju vise od 500 evra su mi vadili ovako is dzepa, koju bi mogao i na bolje svrhe da potrosim...

Comment

• Sasasta
                                CBC Član
                                • 26.11.2012
                                • 47
                                • smederevska palanka

znao je to mirko zato je onako juce reagovao napao onog iz agencije a kad dodje neki glavonja onda cile mile .sad u sledecoj emisiji emisija sat je uspelada se izbori za prava vozaca i on junak .

Comment

Working...
                                X