Bojkot autogasa zbog cene

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Bojkot autogasa zbog cene

Lepo si rekao, fazza. Pasivnost i pokornost su naše odlike odvajkada.

Samo, mislim da nema šanse da te iko osudi za bojkot bilo koje robe. Da je Dora ovde trgovac dizelom, pa da ostvaruje neku korist, onda bi se to moglo nazvati kršenjem zakona. Ali, kako ovde ljude hapse zbog postova na facebook-u, sve je moguće

Comment

• Paranoid
      CBC Senator XXL
      • 13.01.2009
      • 622
      • Beograd
      • Fiat 131 1300

Kojim jezikom vise da se prica ? Naravno da moze nesto da se uradi ! Carobni stapic ne postoji ! Nece niko drugi da uradi umesto nas. Izmedju ostalog niko nikog ovde ne tera na bilo sta, kome se ne svidja (nije istomisljenik) ne mora da cita ovu temu, a ni da ucestvuje, samo neka pokaze malo solidarnosti.
      Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Cacanin
        CBC Senator XXL
        • 10.10.2005
        • 343
        • Cacak

Originally posted by Dora View Post
        Sad da se malo složimo kao što nikad nećemo i ne kupujemo mesec dana gas pa neka ga prodaju njihovom tati za to vreme...
        Nema pojma druze, Srbija je ovo a Srbi imaju kolektivno pamcenje i amneziju. Moze nas stotinu sa foruma da se dogovori ali dalje tesko.
        Pisah sad tamo u temi.
        NIS Cacak Preljina kruzni tok 91.90 din. Pljackaju nas .

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Originalno postavljeno od Dora
          Sad da se malo složimo kao što nikad nećemo
          Lepo rečeno. Šteta jer bi mesec dana izbegavanja kupovine (he-he-he ... pa neće valjda zakonodavac da nas z*j*be na osnovno ljudsko pravo da mogu da biram gde ću i na šta da trošim (svoje) pare (pa koliko god da ih malo ima)) dotuklo više njih nego nas. Sve ostalo njima u korist.
          Situacija je prilično jasna ... bukvalno i selektivno primenjvanje EU propisa (ista akciza za sva goriva bez ekološke subvencije ili kako je već to rešeno tamo, a rešeno je jer je cena 45-55%) i pre svega, (pri čemu je tome većim delom kumovala (ista) država (pri prodaji NIS-a)) skriveni monopol (iste kompanije) i/ili (zapravo) Oligopol i tu je priči kraj (za nas).
          Inače, slikovito rečeno ni 1000din. (100din. bi tek pokrenulo gunjanje a do 200 se ne bi trgli, sigurno) ne bi većinu "spustilo na zemlju".

P.S.
          Izgleda da i ovo malo lakše zaradimo nego što bi trebalo inače bi bolje čuvali (dobro, veći deo je i do vazalskog mentaliteta).
          U razgovoru sa jednim švabom (pre neki mesec) zaključih to lako (skup mu je roaming od 2-3€ po min. pa je razgovore, a bili su poslovni, skraćivao na par min. da bi posle slao mejl koristeći Wi-Fi na pumpi) ... i pomislih, eh ovi naši kad odu tamo, njima ništa skupo nije (a kamoli roaming) ... dnevnice, sve full (firma, država, sve plaća, zar ne?). A čovek inače ima (ne znam tačno ali kao direktor verovatno) oko 10 hiljada € platu* (eh, imaju to i naši direktori ... ništa posebno, zar ne?).
          Zato, za benzin i dizel će uvek biti - ima se, može se ... ali sve više i za TNG (na žalost).
          Strašno!! (cena TNG-a) Mislim da će u zimskom periodu otići na 65% (pa ćemo "bojkovtovati" ... i bez organizacije (koja nam nije jača strana)).
          * Pre više nego manje.
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Tema sa cenom i kvalitetom traje nekoliko stotina strana u dugo vremena. Forum nije po snazi ono što je bio ali bar po tome da me odmah napadne neko ako se nešto "ružno" napiše još uvek se čita u dovoljnoj meri.

Neće ništa biti preko noći niti treba očekivati da se ovde reši sudbina evrope u par dana niti da će se organizovati neki ozbiljan protest da uzdrma ameriku.

Ovi moji "uličari" što nikako da završe ulicu ipak na neki način reaguju kad ih slikam i stavim na yutub, tako će i ovo neko da čita, neko drugi će dobiti sličnu ideju pa će i tamo da se čita i tako će pomalo da se proširi ideja.

Nije ovo rušenje vlade i ekonomskog sistema ali svugde u svetu postoje organizacije koje se ozbiljno brinu oko "zdravlja" potrošača. Ne brinu se oni zato što su dobri pa vole potrošače nego su svesni da ako ih unište neće imati više oko čega da se brinu a time neće ni platu imati...

Stvar je u tome da ako se zaradi na tom gorivu a svakako se zaradi ne treba umlaćivati potrošača samo zato što je to lični interes nekoliko kompanija. Mogu malo da smanje ribi glavu.

Zato pišite, dajte predloge. Sve je dozvoljeno sem psovanja i političkih govora.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• chobo13
              CBC Senator XXL
              • 01.05.2009
              • 1274
              • pozega,srbija
              • AUDI,VW

pa za koju godinu,automobila na gas bice dosta manje.svi mi koji radimo sa gasom,dobro znamo na sta se svelo ugradjivanje i koliko se sad ugradjuje a koliko ranijih godina.dobro znamo sta je kumovalo svemu tome.sve vise ljudi odustaje od kupovine benzinaca i kupuju dizele ili neke malolitrazne benzince u koji po sadasnjem stanju sa cenom i gasa i same ugradnje sa atestom nemaju racun da ga ugradjuju.licno imam dva vozila i cale ima jedan i svi su bili na gas.skoro sam moj auto zamenio dizelasom i ako ovako nastave sa cenom i drugi ce se zameniti dizelasom.tako da sto se nekog posebnog bojkota tice,tu nema neke posebne price,uskoro ce cela prica uopste zamreti samim nestajanjem auta na gas.to je onako moje licno misljenje,gledajuci sta se zbiva u mom gradu i okolini.

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Sa žalošću moram da se složim sa prethodno napisanim (naravno i Dorom kao i obično).
                Suština je da se instalacija za TNG sve manje ugrađuje (prosto, jer se sve manje isplati).
                Da li su kalkulacije takve da se distributerima (i državi) više isplati da "srednjeročno" (u narednih 5-6 god.) izvrše "anihilaciju" ("terminatorizaciju" ... izraz je narvno karikiran da bi se istakla sličnost sa istoimenim filmom jer bolje "pesničke slike" nema) vozila sa pogonom na TNG (CNG ionako nije posebno ni zaživeo a i neće ... ).
                O.K. za ekologiju se ovde ionako već decenijama vodi politika koja se svodi na "ekološku taksu" da bi se napunila kasa i na (bar ranije, mada su pomaci sitni, dva-napred, jedan-nazad) korumpirane inspektore (manjinu ali u značajnom procentu ... "preko cenzusa" sigurno).
                "uskoro ce cela prica uopste zamreti samim nestajanjem auta na gas" (najkraće i najpreciznije rečeno) ... na žalost.
                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Izrazito sam antiprotivan evropi i integraciji u tu matoru drtinu ali ovde će pomoći, naravno i oni ne zato što nas vole nego moraju da ostanu dosledni..
                  I kod njih se ekologija svodi na ekonomiju ali us primorani da i dalje "glume ludilo" pa tako propagiraju ekologiju.

Naš svetao cilj je jasan k'o dan ulazak u evropu (kao da će se premestimo tamo, ne znam kako drugačije da udjemo negde a fizički ostanemo ovde) tako da će morati da se pridržavaju nekih načela.

činjenica je da se ugradjuje znatno manje i da su baš mnogo doprineli tome sa klanjem koke zbog jednog bataka ali nije to prvi put, proćiće, narod nema pamćenje što je u ovom primeru dobra osobina.
                  Sa druge strane kad sam na ovom forumu predlagao autogas forum gledali su me malo čudno ali su pristali uz napomenu da će to biti sporedna stvar, daleko sporedna jer su ovde tuneri i to... Bili su istina je ali su otšli a mi smo ostali

Tako je bilo i sa autogasom, sporadično, tamo gde je bilo pumpi, par centara, NS, BG, Niš itd ali i u tim centrima veoma malo auta na gas.
                  Na ovom forumu negde postoji tema za pumpe, gde ih ima, radno vreme i sl.. ja sam se trudio satima da to napravim za moj sajt. U NS je je tada (pre 10 godina) bila samo jedna koja je radila od 06 do 18 sati ili 16 nisam siguran...
                  Onda je krenula expanzija naveliko jer su ljudi bombardovani informacijama oko rentabilnosti. Benzin 63 a gas 17 dinara, put do BG-a i nazad košta 500 dinara plus tri dana vožnje po gradu kad se vratim

Onda su krenuli prvo ti u centrima sa pumpama, a onda su pumpadžije stidljivo otvarale po još koju pumpu u centrima ali i malo izvan, kumovalo je to da se takva pumpa isplaćivala za najviše godinu dana. To na zapadu može jedino sa automatom u nekoj banci. Naravno mislim na automatsku pušku....

Kad su krenule pumpe naveliko krenula je i ugradnja, naravno pratilo je to jedno drugo.

1. Nema više toliko automobila da se ugradjuje, većina je već ugradjena, treba da pocrkaju i kupe se novi. Danas kad neko pozove i pita za karburator da se ugradi ja padnem u nesvest, gde je taj bio sve ove godine.

2. Dodatno slejbavanje posla je ovo sa otimačinom i to bezobzirnom para. Narod nije blesav, nije problem reći daj pare trebaju nam i idi svojim poslom. Problem je bio što su pri toj otimačini zaje--ba--vali ljudi do iznemoglosti. Jedan Jugo ili stojadim mora imati extra enterijer, sve kvačice, čiste patosnice, ne sme imati fadipov original nosač na krovu (ima ga 80% tih vozila), ne sme imati ni gov-no od tice ako je braon boje da lići na rdju a belo en sme jer će atastatirac da se uprlja. Pod i ostalo mora biti u extra stanju i zašto sve to??' Da bi prošao PERIODIČNI KONTROLNI PREGLED NA SVAKIH 5 GODINA... bez tog pregleda nema proolaza na tehničkom pregledu a pri tome u isto vreme tehnički pregled prolazi auto bez točkova...

Vrhunac majmunarije nekog tamo nepismenjakovića kome je krajnji domet da ebe narod pošto očigledno nema šta drugo je da:

citat______________
                  Ugradjivači gasa kad pišu izjavu imaju se odazivati u prvom licu jednine ili množine jerbo se inače ne zna tačno ko je ugradio gasove u taj auto..
                  ende citata__________

Primer. Ugradili smo se ne važi jer se ne zna ko je ugradio a iznad je memorandum sa svim podacima od adrese do piba itd... a ispod je pečat firme i potpis.
                  Pošto je firma na gospodji ja sam bio prisiljen da pišem UGRADILA SAM...

3. Cena gasa... ne uvozim, nemam pumpu i ne mogu sa sigurnošću reći koliko je zapravo zarade na na tom gasu ali sam 400& siguran da je nekoliko puta veća nego na benzinu. Država se dobrodušno odrekla kontrole u korist par privatnika tako da oni mogu prodavati gas po kojoj god ceni. Naravno neće po maloj nikad

Sve dok ne osete smanjenje zarade...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                    RIP Bio nam je drug!
                    • 15.01.2007
                    • 2419
                    • LAZAREVAC

Ja obično sipam gas do čepa,to jest,do pečurke ,ali sinoć sam sipao samo onoliko koliko mi je trebalo do kuće,jer sam bio izrevoltiran cenom.Danas sam već potrošio sve što je ostalo gasa i nešto mi se ne da ,da sipam opet.Idemo na benzin,dok ne odlučim suprotno.Voziću manje,ali ma jmunima neću gurati pare u zadnjicu

Comment

• Cacanin
                      CBC Senator XXL
                      • 10.10.2005
                      • 343
                      • Cacak

Cuo sam od jednog prijatelja ( znaci neproverena informacija)
                      ulazna cena autogasa kod privatnika na malo jacim pumpama ( veca potrosnja ) je oko 51 dinar sa svim porezima i akcizama.

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

A ja (naivno) računao da je oko pola evra ... (nisam siguran za cifru ali nije nemoguće, znači moguće je).

Prosto vređaju inteligenciju jer posle blagog rasta cene nafte poslednjih 5-6 ona pada (a oni nemilosrdno poskupljuju) čak i u evrima (sa 81 na 78). Današnja cena 104,4$ brent i 97$ WTI.

Ono što dva-tri ratna žarišta nisu uspela (i teško da će), da podignu cenu (pogađajte 15 puta ko je iste (ratove) izazvao), kod nas k'o od šale ("pošla ih karta"). Ovde sve može ... nekad zbog onog nekad zbog ovog ... neću dalje bila bi politika, ali popušta se nekima a nekima se steže ... kaiš.

Dakle, posle potonuća BNP Paribasa, a nisu priznali ni deo (u top tri su bili po mom osećaju a ove godine je morala bar jedna (banka) pošteno da pukne, a ovi su k'o Brazilci na mundijalu, naravno džaba mi to nisam imao (prvo) milionče da od toga imam korist), i neispunjenih očekvanja za Samsung (ama dobri su i ja bih kupio 5-icu ... lepa stvar ... ali ni dvojku ne koristim, osim kao tel., sat i digitron), a bila su nerealna (kome bre da prodaš tolike milione "pametnih" ... nema toliko ni glupih (korisnika)), nema više izgleda da ni Brent održi više od 100$ po burencetu a da ne pričam šta bi tek to moglo da znači (videćemo posle bilansa za "crnu" 2014.).

Inače, Dora: bravo majstore! (tu je sve rečeno ... ja samo malko oko trenutne cene ... i tetki da odnesem lek).

P.S.
                        Inače kako se "bojkotari" u Srbiji?
                        A: Jesi li skoro kupio TNG?
                        B: Naravno jesam ... gde, ovde? Kunem se da nisam!
                        A: Pa jesi ili nisi?!
                        B: Nisam.
                        A: Nisi bio na pumpi?
                        B: Ja, pa naravno ... zapravo, ne baš da sam bio ... to jest, bio sam ... ali nisam sipao.
                        A: Nisi sipao?
                        B: Pa sipao sam ... ali benzin ... u stvari, benzin ne ... ne vozim ja na benzin ... samo malo da ga pripalim izjutra ...
                        A: Pa na šta voziš, nesrećeo?
                        B: Ma ne vozim, idem peške ... mislim kad ne vozim.

ITD. (parafraza odlomka dijaloga jednog romana koji je verovatno i poslužio kao ideja za "Jesi li ti muzičar?")

Izvinjavam se, nisam mogao da odolim. Iako u drugom kontekstu savršeno se uklapa u našu situaciju.
                        Last edited by expendable; 05.08.2014, 21:06.

Comment

• cikabosko
                          CBC Veteran
                          • 13.11.2008
                          • 146
                          • Novi Beograd

@ Cacanin

Po toj računici nabavna cena autogasa bi iznosila 25 din/lit, što je nemoguće.
                          Last edited by cikabosko; 06.08.2014, 02:04.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ja nemam pojma koliko je ali ako gledamo po benzinu i dodamo koju jer im se za razliku od benzina može, ispadne da je daleko ispod 50 dinara...
                            Najbolje je da ostale pumpadžije u okruženju rade sa gubitkomili doplaćuju mušterijama...

https.autogas.rs

Comment

• cikabosko
                              CBC Veteran
                              • 13.11.2008
                              • 146
                              • Novi Beograd

Veleprodajna cena NIS-ovog TNG-a je oko 80 din/lit sa akcizom i PDV-om. Veleprodajni cenovnik | NIS Petrol
                              Još kada se dodaju transportni troškovi....

Ne verujem da sa na evropskom tržištu može pronaći po ceni koja bi bila mnogo niža od 70 din/lit sa akcizom i PDV-om

To odgovara berzanskoj ceni propana/butana od 800$/mt, što je 68 din/lit sa akcizom i PDV-om.

FOT BURGAS LUKOIL POSTED PROPANE-BUTANE MIX JUN 2014. 809$/mt

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

U tom slučaju bosanci imaju drastično bolje rafinerije i domaće bušotine pošto im je maloprodajna cena znatno manja od naše veleprodajne.
                                Hrvati koji stvarno imaj udovoljno domaćeg kvaliteta su imali zaštitu države dok nekom nije zinulo uvo...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X