Trenutne cene gasa i kvalitet istoga! Deo3.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

"That is the question!" (što bi rek'o Hamlet (Šekspir) u smislu "to je pravo pitanje").
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

Originally posted by Eon View Post
      Pola pije, pola šarcu daje. Nego ostaje pitanje, koliko se uopšte smanjila potrošnja plina u Srbiji i na koliko oficijalnih izvora nabavke smo svedeni (pretpostavljam pretežno van Srbije)?!
      Smanjila se mnoooooooogo.Ja imam radionicu,praktično u okviru benzinske pumpe.Recimo da je ranije cisterna sa gasom dolazila na svakih 2 do 3 dana.Sada dolazi dva puta mesečno,retko kad je vidim 3 puta u mesecu.

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Cena još i nekako (mada je sramota) ali "udomljavanje" raznih agencija i veštačko pravljenje tezgi onim (možda potrebnim ali zakonski i ustavno je trebalo tek po isteku prvih 10 god. od ugradnje) čuvenim "atestom" koji je bio čista pljačka. Mnogi su (naročito sa starijih automobila i oni koji voze do 5000km godišnje) instalaciju skinuli sa automobila. Osim toga, mnoga pogranična područja se snabdevaju tamo gde je jeftinije (svuda jeste). Da mi je rezervoar malo veći ne bih ni ja ovde sipao (već trk u Bugarsku, kad odem do Zaječara, onda samo još 12km do prve pumpe).
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

Vozila na gas su se po mojoj slobodnoj proceni,smanjila za 70% u odnosu na broj pre 2013 godine,odnosno pre one čuvene nameštaljke sa skraćenjem trajanja atesta.Oteli su pare u jednom momentu,pa kad su osetili da promet pada,dosetili su se pregleda vozila prilikom uvoza,ali,sad im ni to dovoljno nije,a su smislili atestiranje zatamnjenih stakala,ali to niko neće da im plati,tako da,čekamo šta će sledeće da se osmisli.Ja bi im predložio da vrše atestiranje rezervoara kod dizelaša,toga bar ima gomila

Comment

• Saša
            CBC Senator
            • 05.11.2006
            • 277
            • NS

DPF i EGR filteri, katalizatori, izduvni gasovi... Ihaj, ima još dosta toga na čemu se mogu otimati pare, samo da se dušmani malo obrazuju i "dosete". Ono što se dešava nama koji vozimo na gas nije ništa u poređenju šta će tek da dožive "dizelaši". Sada baš navlače narod da pređu skroz na dizele (kao što su svojevremeno navukli i nas na gas), pa će biti bogami - opsa, opleti po džepu!

Uvek neka komedija - tragikomedija u zemlji Srbiji...

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Gneralno su skočili fiksni troškovi posedovanja plinskih uređaja, ali cena gasa je u korektnoj srazmeri sa benzinom. Zato sam postavio ona pitanja.
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zoranc
                CBC Senator XXL
                • 31.03.2005
                • 1313
                • Beograd
                • AR 147

Kragujevac NIS juče 59.90, verovatno vikend tarifa.
                Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Ovde tek simbolično pojeftinjenje od 0,50 din.
                  Sad je TNG "samo" 68,90.
                  "Jeftiniji život" u malom gradu (bilo nekad sad se pripoveda).

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Doduše na NIS-u (do skora i na Lukoil-u) je akcija -3 din. za preko 25 lit. (na NIS-u to nije teško sipali su oni meni 31 od 30, na Lukoil-u je bilo za preko 20 inače nikad ne bih ostvario popust, jer tamo obično ne stane više od 24 lit.).

Comment

• ekonomik
                      CBC Senator XXL
                      • 28.01.2007
                      • 315
                      • Železnik

NIS Železnik 68.9
                      MBG Čukarica 64.9

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Dakle, još uvek 68,90 (verovatno do kraja akcije). Benzin je pojeftinio na 123,70 pa je odnos cene 1,8:1 za benzin (tj. TNG je, još uvek, prihvatljivih 55,7% cene benzina). Sa popustima odnos ostaje (praktično) isti (5 din. za benzin i 3 din. za TNG).
                        Sipao (od praznog) 25,4 lit. (moram priznati da je automat počeo da trese na 24,5) i ostavario popust, dakle 65,90.
                        Čudo je ovaj NIS sada su automati "tačni u dlaku" ... a i (bar u moje selo) prodaju Castrol i Mobil ulja (više o tome na blogu u najnovijem tekstu).

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

Posle događaja sa Super Hikom (provizija banke od 58%) ovi naftaši mi deluju benigno, ali su takođe Smrdibube (neviđene).
                          Iako mi je jedan od principa (ne držim ih se 100% već tek 80% a 90% od ostalih 20% nadrljam, ako tako mi i treba) da ne kupujem na (razno-raznim) akcijama.
                          Sad (eto) ne odoleh, čak mi je i napunjen rezervoar bez krađe na meri bio sumnjiv (al' kažem, šta im bi, kriza pa se proboljšali?! E nije, nego), ali nisam odmah video u čemu je caka. Caka je u tome da je "akcijaški" TNG čist butan (skoro k'o Grčki u sred leta) ... dobro malo preterivanja ali daleko od zimskog, u vrh glave ima 40% propana. E to je caka! Jefino i dobro e to još NIKAD nije bilo, niti će biti (pošteni naftaši ... pošteni bankari ... ajd' da ne preterujem više, pre ću videti male zelene nego ovo poslednje ... poslednja dva?! Možda.)

Comment

• Goran032
                            CBC Član
                            • 12.02.2016
                            • 27
                            • Cacak
                            • BMW e36

U Cacku na jednoj NIS-ovoj pumpi vec neko vreme 62.9 din, plus dodatnih 3 dinara popusta na sipanih 25+ litara, time sto ta akcija vazi do 13-tog februara, tj danas. Videcemo hoce li biti promenjena cena od sutra.

Comment

• ekonomik
                              CBC Senator XXL
                              • 28.01.2007
                              • 315
                              • Železnik

NIS Železnik 68.4
                              Euro-petrol sve pumpe u Beogradu (bar prema njihovom sajtu) 64.7, sa EPK karticom 60.7

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

I ovde isto, 68,40. (od prestanka važenja akcije -3 za preko 25 litara)

Comment

Working...
                                X