Zahtev za odobrenje prepravke vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tomamega
    CBC Senator XXL
    • 19.03.2009
    • 715
    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Hteo sam da kažem da je popularnost plina (zlatne godine) završena, jer drżava administrativnim merama guši vożnju na to čisto i efikasno gorivo. I po svim najavama, nema promene u narednim godina,a. Naprotiv, biće još gore!

Ako primetim ikakve signale promene (recimo, EU pritegne ove naše da ozbiljnije shvate životnu sredinu, izduvne gasove), onda se i ja vraćam plinu. Za sada, toga nema ni u naznakama.

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Nije mi jasna jedna stvar, da li se tih 20.000 placa za svako vozilo koje se preradi na TNG, ili se plati za izdavanje dokumentacije za jedan tip vozila, pa posle vazi po automatizmu?

Jer ako je ova prva varijanta, onda pa-pa TNG, vozicemo dizlo, ionako je isplativost tu negde.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ta "sitnica" nije jasna ni nama serviserima. U opticaju je bila znatno veća suma koja bi važila po pricipu jednom platiš za Zastavu 101 55 ks i to važi za sve takve automobile. Sad nije jasno da li je to ostalo ili je smanjena cifra ali se plaća svaki put kod ugradnje.

Obzirom da je cilj zarada verujem da je drugi scenario bio na umu ali videćemo...

Što se gasa tiče, idiotskom politikom on je odavno papa, pumpe žive od ugradjenog ali će to pocrkati vremeno. Ko je rakao "posle mene potop" ...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Keketarac
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2007
          • 588
          • Novi Sad
          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Onda ce zaraditi Djoku, posto niko normalan nece platiti drzavi jos jednu ugradnju.

Joj kad kupim onaj dCi sto trosi 3,5 litre na otvorenom, pa im onda pokazem kao Mr Bean

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

Originally posted by Dora View Post
            Ta "sitnica" nije jasna ni nama serviserima. U opticaju je bila znatno veća suma koja bi važila po pricipu jednom platiš za Zastavu 101 55 ks i to važi za sve takve automobile. Sad nije jasno da li je to ostalo ili je smanjena cifra ali se plaća svaki put kod ugradnje.

Obzirom da je cilj zarada verujem da je drugi scenario bio na umu ali videćemo...

Što se gasa tiče, idiotskom politikom on je odavno papa, pumpe žive od ugradjenog ali će to pocrkati vremeno. Ko je rakao "posle mene potop" ...
            meni bre nije jasno,jel ti kao ugradjivac gasa i neko ko je zainteresovan za te propise ne mozes da ih nazoves po principu : " halo.dobar dan-dobar dan " sta ste mislili sa ovom novim propisom i sta on tacno znaci. jel za svako vozilo dves' iljada ili jok.

a onako za ostalo, sta da vam kazem. ja reko jos pre 10 godina da mi nije ovlasceni ugradjivac ugradio bojler za toplu vodu u stan pa sam ziv,da ljudi 100 godina sami prikljuciju bocu TNGa na sporet u kuci pa se nesrece redje desavaju nego pogibije od udara groma.
            u ovoj zemlji je psihodelija i boles' uvatilo maha ,a nema zdrave biologije ni ideologije da joj se suprostavi. nema zdravog razuma.uvalili 100 TV kanala,pa taman da ja na jednom pricam ceo dan.vecina ljudi ce da gleda onih preostalih 99.
            .edu . .ovna sa tom bezbednoscu , a ja ne znam da je i jedna jedina osoba poginula od same instalacije auto-gasa.
            advokati su za primer. vreme price je proslo odavno. pricati je slabost.
            ili trpi ili se bori.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Bezbednost je poslednjim pravilnikom dovedena na maksimu.Ovo sad se ne tiče bezbednosti,sad je samo pitanje uzimanja para.Dosad je bilo 100eu,ali im fali još 200eu na onih 100.Međutim,niko,osim ko je lud,neće im dati ni 1 dinar a kamoli 300eu.Problem je u tome,što nas blokiraju,kako korisnike,tako i servisere i dobavljače i proizvođače.Zatvoriće se +- 300 servisa,1000 ljudi će direktno ostati bez posla a dodatnih 2000 indirektno.Ostali će preći na dizele,a onda će,po najavljenom,iduće godine krenuti kontrola izduvnih gasova.A svi dobro znamo koliko dizelaša,od ovih koje kupujemo,može zadovoljiti kontrolu(manje od 50%).E onda će biti kupovina DPF filtera po cenama od preko 1000eu.Sve se radi u cilju otimanja para,ali bukvalno otimanja
              Last edited by speedplus; 09.11.2014, 17:36.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

@Zoranbg

Ovo nije problem oko ovlašćenog servisa jer tih nema a ni sa ovim izmenama - nametom ih neće biti pošto i dalje ima član koji kaže " i gradjanin koji to radi za sopstvene potrebe" znači promašio si poentu. Gradjanin koji ima dve leve po zakonu ima ista prava kao servis koji mora da dokaže da ima dve desne.

Što se bojlera i sijalica tiče, nije baš isto, bojlerom si ugrožen ti i komšija ako si u stanu a ovim može bilo ko da bude. Neka pravila moraju da se znaju, šta i kako. Zna se i za bojler, čim grune i dodje osiguravajuće društvo sa pitanjem ko ga je montirao biće jasno ko će da plati štetu.

Ima dva stanja, kaubojština ili svako radi svoj posao i to naplati a onda svi imaju jer rade svoj posao. Tako funkcioniše zapad.
                Ovo je hibrid, neko ko neradi ili nema šta da radi izmisli posao i ubaci se u lanac ishrane i to debelo. Zakon tržišta to ne bi dozvolio ali pošto su oni zakon onda je dozvoljeno.
                Zakon tržišta će to rešiti posredno, neće biti delatnosti i moj kjurac će naplatiti. Pošto je od njega slaba zarada onda znači neće ništa naplatiti... Mogu samo troškove da imaju.

Da se sada javno na TV zakunu kako će biti normalni, treba da prodje bar godina da se ljudi uvere...

https.autogas.rs

Comment

• stevak
                  CBC Senator XXL
                  • 31.05.2009
                  • 1215
                  • Zemun
                  • Saab 9000 cs 2.0T

Umesto komentara:

Čomski: Deset strategija manipulacije ljudima - BUKA Magazin www.6yka.com
                  ex SAABotražitelj

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715
                    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Keketarac View Post

Joj kad kupim onaj dCi sto trosi 3,5 litre na otvorenom, pa im onda pokazem kao Mr Bean

Jeste, ali onda će dizel koštati 170 din (već sada je dizel sa aditivima 160din) a polovina od toga otpada na akcize i PDV.

Obrni okreni, država uvek zaradi, ma koliko se mi dovijali

Comment

• SchoneNK
                      CBC Senator XXL
                      • 17.04.2006
                      • 564
                      • Beograd
                      • Honda Accord CL7

Pre dve godine sam platio atest za prethodni auto uredno, promenio saobracajnu, nisam niti jedan trenutak razmisljao da izbegnem placanje. Ove godine ugradih u drugi i ne mogu da prestanem da razmisljam o tome kako da zavrnem drzavu i ne platim. Nije mi finansijski toliko tesko platiti taj atest, koliko me vredja cinjenica da neko od svih nas pravi magarce. O ovome sto se sprema od sledece godine ne zelim uopste ni da pisem.

Znaci, tema je kako drzava od pojedinca koji je spreman da placa dazbine napravi buntovnika. Ne znam cime smo zasluzili ovoliko pohlepne bagre u svakom segmentu drustva, stvarno ne znam.
                      www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Nas ima isto ili manje a njih je sve više, u tome je problem....

https.autogas.rs

Comment

• stevak
                          CBC Senator XXL
                          • 31.05.2009
                          • 1215
                          • Zemun
                          • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by SchoneNK View Post
                          Znaci, tema je kako drzava od pojedinca koji je spreman da placa dazbine napravi buntovnika. Ne znam cime smo zasluzili ovoliko pohlepne bagre u svakom segmentu drustva, stvarno ne znam.
                          Predugo samo gunđamo. Niti smo digli dreku, niti smo se ućutali.

Odavno gledam kako država postupa prema seljacima i odavno sam konstatovao da ih uzduž i popreko. Umesto da poboljšaju nihov položaj, oni to "uzduž i popreko" sad proširuju na ceo narod.

Nekoliko puta sam otvarao, što radnje, što preduzeće ne bih li sebi, a pogotovo deci ostavio uhljeblje, i sve zatvarao jer je dolazio momenat kad ale ne mogu da se zasite.

I eto buntovnika
                          ex SAABotražitelj

Comment

• SchoneNK
                            CBC Senator XXL
                            • 17.04.2006
                            • 564
                            • Beograd
                            • Honda Accord CL7

Poenta je da presipaju iz supljeg u prazno. Dzabe im veca kofa za zahvatanje kad je izvor presusio. Mogu da cede suvu drenovinu, ali ukupni prihodi ce im biti isti ili manji.

Jedino dalje degradiraju kvalitet zivota pojedinca, koji je vec ubijen u pojam. mesto da vozi 200km, vozice 25km.
                            www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• WEST 014
                              CBC Senator XXL
                              • 17.08.2010
                              • 862
                              • Valjevo
                              • Audi A4

Kakvi su komentari na danasnju emisiju SAT?
                              Ovi iz agencije kao obecase nesto...

Comment

• stevak
                                CBC Senator XXL
                                • 31.05.2009
                                • 1215
                                • Zemun
                                • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by WEST 014 View Post
                                Ovi iz agencije kao obecase nesto...
                                I meni komšinica obećala nešto pre 30 godina, i ...još ništa
                                ex SAABotražitelj

Comment

Working...
                                X