Treba mu signal sa bobine ako ima vremenski relej, a to sto cakce je najverovatnije pomenuti relej, sto znaci da je ili prekidac neispravan, ili je los signal sa bobine.
I u slucaju da je vremenac, mora da ima trimer za podesavanje vremena iskljucenja struje po davanju kontakta, ukoliko auto nije u radu.
Ako nema nikakav trimer, onda je prekidac obican za karb. vozila, ili je teska divca.
Znaci prekidac prebacujem rucno, nema prebacivanje benz gas na obrtaje, i nema sa strane onaj mali sraf za podesavanje na koliko obrtaja da prebacuje.
Da, dam kontakt cuje se zzzzzz 3-4 sekunde i onda cak, i tada zaverglam i upalim auto...
Ispod haube blizu bobine ima jedan relej sa 4 zice. Dve idu na jedan dzek koji se nalazi na karburatoru, jedna ide na plinski ventil, i jedna tanja spiralna crvena zica je usrafljena na karoseriju. Ako je od neke pomoci.
Ljudi resio sam problem
Problem je bio u masi, kao sto je neko vec rekao. E sad, majstor je zicu od mase zakacio na sraf koji drzi ladicu ispod volana,na ladici mi je i pricvrscen prekidac za plin. Tu zicu (masu) nikako nisam mogao da vidim jer je zavukao izmedju zvucne izolacije i unutrasnjeg dela ladice, i tako je lose postavio da je gubila kontakt, nije cak stavio ni stopicu vec sam upreo oko srafa. Posle sam usrafio masu na karoseriju i nije bilo caktanja, sve je sad ok.
Zahvaljujem se svim forumasima, pomogli ste mi puno.
Comment