Trenutne cene gasa i kvalitet istoga?!

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • agw
    CBC Veteran
    • 20.04.2008
    • 125
    • Novi Sad

Republika srpska Milici 45 din benzin 90 din]

U Gorazdu (Federacija) su me zaustavili panduri i trazili su redom dok nesto nisu nasli: sijalice, prvu pomoc, sajlu za vucu, atest za gas, aparat za gasenje (kao obavezan je uz gas) i na kraju zakljucak nemas nalepnicu SRB 40 maraka i desno stop svetlo 40 maraka. Napisu ti kaznu pa ides u stanicu da platis (subota uvece 21cas) Moras da imas marke ili cekas do ponedeljka.

Comment

• Jezdaue
      CBC Član
      • 25.03.2008
      • 27
      • Uzice

pumpa Mobil shop (mislim da se tako zove) na ibarskoj 47.70 kvalitet po mom autu los
      To ti ovaj... to ti nikad nece poleteti sinko...
      Alfa Romeo 156 1.8 ts 2000. god

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

cena mu je 40-50% benzina
        pa tako je i kod nas zar ne.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

OMV u SD-u 54,00din/l.
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Evo sad i ja sipao na OMV na vidikovcu za 54

I love my

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

zlatibor-uzice-pozega oko 54
              cacak oko 50
              g.milanovac oko 47
              celije-stepojevac 48-49
              mladenovac oko 50
              topola oko 49
              NIS-petrol svuda 54

kvalitet
              OMV - izvanredan
              AVIA Vozdovac na auto-putu vrlo dobar
              MBG Vozdovac - dno dna,zlo i naopako
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• lule
                CBC Član
                • 28.12.2006
                • 11
                • Beograd

Skrecem vam paznju na sledecu stvar: OMV Beograd - Cukaricka Padina 54.00 dinara / OMV Gornji Milanovac 47.00 dinara razlika 14.89% a ista firma u pitanju.
                Nacelno, cim se Ibarskom Magiostralom prodje Stepojevac cena se spusta na oko 47.00 dinara. Par kilometara pre Ljiga ima pumpa koja toci samo auto gas i kod njiih je cena 46.90 dinara a kvalitet gasa je (po predjenim kilometrima) bolji nego na OMV pumpama.
                Ova sibicarsko-vacaroska fora OMV-a da prodaju jedan te isti proizvod po dve cene na razlicitim mestima je u najmanju ruku sraman i za ovo bi direktor prodaje morao da ustupi fotelju nekom ko ce musterije tretirati na jedan fer nacin. Cini mi se da bi i poreznici i trzisna inspekcija imali posla jer se ocigledno primenjuju dva razlicita cenovnika. Bojkotujte OMV!
                Jeepster

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

I da im dođe inspekcija sve što može da se desi je da i u Gornjem Milanovcu dignu na 54.
                  Nek se makar oni voze ko ljudi...

Comment

• LDEX
                    CBC Član
                    • 24.10.2006
                    • 73
                    • Novi Beograd

zivim u zemunu, i usput mi je zmaj, smer ka nisu. dugo sam izbegavao da sipam kod njih misleci da imaju los plin i da ne sipaju tacno. medjutim moram da priznam da sam debelo pogresio. inace sam sipao na svim okolnim gasnim pumpama u zemunu i nbgd. znaci, kolicina je stvarna i kavlitet odlican, sa punim rezervoarom predjem i do 30km vise nego kad sipam na drugim pumpama. sve je gradska voznja. cena je 54 din.
                    ako ima jos nekog u mom komsiluku preporucujem da sipa na zmaju.

Comment

• Damjan156
                      CBC Senator XXL
                      • 07.01.2008
                      • 568
                      • Beograd

Originally posted by sw.brick
                      cena mu je 40-50% benzina
                      pa tako je i kod nas zar ne.
                      Jeste,ali je kod nas benzin najskuplji u okruženju.Pogledaj Hrvatima kako plin drži istu cenu 100god,a naši odmah usklađuju sa benzinom.
                      Strauli motorsport
                      Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

To sam OMV-om koliko znam je fora u tome shto su im razlichiti direktori tj kupili su franshizu pratkichno zato su i cene razlichite.

I love my

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

Ova sibicarsko-vacaroska fora OMV-a da prodaju jedan te isti proizvod po dve cene na razlicitim mestima je u najmanju ruku sraman i za ovo bi direktor prodaje morao da ustupi fotelju nekom ko ce musterije tretirati na jedan fer nacin. Cini mi se da bi i poreznici i trzisna inspekcija imali posla jer se ocigledno primenjuju dva razlicita cenovnika. Bojkotujte OMV!
                          koliko ja znam to je opis uobičajenog normalnog tržišnog poslovanja kakvo je opšte važeće u Evropi već decenijama.

prvo, OMV nije jedna firma nego brend franšize.
                          svaka pumpa je drugi vlasnik a svaki vlasnik ima svoju politiku cena kao što je uobičajeno u tom sistemu poslovanja.

dalje,gas je na slobodnom režimu tržišnog formiranja cena i može da ga bilo ko prodaje po bilo kojoj ceni kao i da sam formira ma koju cenu poželi.

poreznici nemaju šta da traže sve dok se na zvaničnu prodajnu cenu obračunava i plaća zvanično razrezan porez, akciza i ostalo prema državi.

bojkot je regularno sredstvo upotrebe od strane potrošača i niko te ne može sprečiti da ga koristiš.
                          recimo ti za primer nemoj da kupuješ kod njih i niko ne sme bilo šta da ti prigovori za takvu odluku tj tvoj izbor.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Miki-BG
                            CBC Član
                            • 19.10.2007
                            • 52
                            • Beograd

Sta bi na sve ovo rekli jadni Amerikanci...moj drug tamo napuni ceo rezervoar honde za $30... to je oko 1500din. E da mogu da ovde napunim 45L za 2000din ne bih se bunio. Secam se cena kada sam pocinjao da vozim na plin 2003. u leto - ~26din, tad je cena gasa bila oko 35% benzina...

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

Jeste,ali je kod nas benzin najskuplji u okruženju
                              jeste, znamo i zašto. država nam je najskuplja.
                              tako je akciza u HR oko 17 dinara a u SRB 35 oko dinara za litar.

ili 100% viša akciza kod nas.

Pogledaj Hrvatima kako plin drži istu cenu 100god,a naši odmah usklađuju sa benzinom.
                              ne drži ni kod njih istu cenu, i već je barem 2 puta ozbiljlno poskupljivao u zadnje 3 godine i dostigao ovu cenu od preračunatih 38 dinara.

inače, u HR je koštao oko 18 dinara.

HR je zemlja proizvodjač LPG i ima ga u ogromnim viškovima.

ova cena od 38 dinara za litar je prevelika s obziroma da su magacini prepuni a potrošača gotovo da nema, tj jak je debalans bitno veće porizvodnje u odnosu na potrošnju.

za razliku Srbija uvozi LPG i ima veću potrošnju od proizvodnje.

logične posledice ta 2 stanja je i paritet cena.

no to ne znači da LPG mora da košta 54 dinara i da trgovci ne mogu i sa manjom cenom da imaju zaradu.

rekao bih da je LPG tržišno atraktivna roba koje nema dovoljno pa se i cena prema tome formira.

tamo gde je veća potrošnja (BGD) je i viša cena nego tamo gde je manja potražnja.

recimo cena LPG nam je ista kao u MK ili CG, oko pola cene litre benzina.

u HR ne znaju šta će sa LPG koliko ga u višku imaju. maltene ga bacaju...tretiraju kao otpad.

ne bukvalno, ali to je roba koju neće i nema ko da kupi.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Drugar drzi gasnu pumpu u Beogradu. Skoro sam bio upravo putem od Zlatibora do Beograda i video te cene od 46.90 din (pumpa s leve strane magistrale samo GAS) i jos par pumpi sa cenom od oko 47 din. Kada sam tom istom drugaru rekao za te cene on je besno odgovorio da udruzenje radi na tome da se uteraju ti likovi da drze cene koje su dogovorili na udruzenju...
                                Ovo znaci da ce angazovati i ako treba one fine momke sa nadimcima da im pokazu principe trzisne ekonomije...
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X