Pretakanje gasa iz boca za domacinstvo...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Mozda ih i prodajem. A jel si bio nekad u punionicama?
    I stvarno vise nije bitno dal su one prljave ili ne izunutra.

Bitno je da ne treba pretakati iz tih boca u auto. Zar ne?

Comment

• CSI
      CBC Član
      • 09.08.2005
      • 40
      • SCG

pretakanje plin

Poz.
      '99 vozio sam ladu na plin, pumpa je bila jedino u Ovci... redovi... sirene.. oni ne rade.. itd..
      pa sam napravio crevo jedan kraj imao ventil za jednu bocu drugi za drugu, stavim bocu na krov automobila uzmem krpe stavim na bocu(za domacinstvo/ona na krovu) donesem 8l vrele vode i sipaj mogao sam po hladnom vremenu cak dve da pretnkujem(nece vise da stane.. mada obicno je stajane po jedna valjda 15l)...
      morao sam cesce da menjam filter, stvarno je bio pun rdje i sta ja znam cega..
      e ako ti stane auto pa sipaj benzin do prve pumpe... bar je tako sad u bgd na svakih 850 m jedna pumpa s plinom (: bar na Vozdovcu
      znaci pored pumpe koja je kostala 300-400 dm u to vreme moglo je i s crevom od 20-30 dm
      CSI

Comment

• ale944
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2006
        • 1457
        • Beograd

...moglo je naravno... moje crevo je bilo prozirno, i svaki put kad krenem da presipam prvo krene nesto crno kroz crevo pa kad svo djubre iz boce predje u moj rezervoar onda krene butan ..koliko sam im boca samo ocistio blago naginjanje boce je delimicno pomagalo da ne ode bas sva prljavstina....
        http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Pele
          CBC Senator
          • 01.07.2006
          • 262
          • Požarevac

Ja sam to uradio samo jedanput, kada bile one frke, nestašice, a moj teča imao pumpu, jer se 20 godina vozio na plin (yugo 55, pa lada, pa tavria, sam ugrađivao bosanske sisteme još 80-ih). Imao sam sreću, jer od kad vozim na plin, i kućne boce punim na pumpama, i imo on i 2 filtera, tako da nikad posle nisam osetio posledice, ali kažem opet da sam to samo jednom uradio, kad bile nestašice. I samo jednu bocu, a pumpa nije ni morala da se druka, jer rezervoar bio potpuno prazan, bez pritiska, u boci bilo 20 litara, on je povezao (napolju smo radili, nikako u garaži) okrenuo joj "****" gore, sipao vrelu vodu (2 bokala, oko 3 litra) lagano, u tankom mlazu,i cela boca sama presla u rezervoar, bez ikakvog drukanja. Hteo on i drugu, ali ja nisam računao sam da mi to dosta za 10-ak dana i tako i bilo, posle normalizovali snabdevanje, i ja opet na pumpu, da dopunim i rezervoar i bocu....

Comment

• Nikola Uskokovic
            CBC Početnik
            • 09.02.2012
            • 1
            • Beograd

Odg: Pretakanje gasa iz boca za domacinstvo...

Originally posted by nikolans78 View Post
            Imam ja tu pumpu, nije koriscena jos od vremena sankcija kada gasa nije bilo. Tacno je da su boce pune mulja, ali na pumpi je neki kao filter, e sad koliko on to procisti, ne znam. I sta, koja je ideja, ako se ostane bez gasa, da se u gepeku nosi jedna boca od 10 kg za rezervu i pumpa, ili da se ode po nju kuci? Mislim da je jednostavnije popraviti pogon na benzin ili se odslepati do gasne pumpe.

Inace, ova pumpa je dobra i za pretakanje iz boce u bocu, na primer iz 10kg boce u ove manje od 3 i 5 kg za kampovanje.

pozdrav

Druze daj broj ako imas pumpu za pretakanje gasa.... evo ti moj 060 533 53 11 Nikola pozzzz

Comment

Working...
            X